Arrow
Arrow
Slider

Drie landelijke gebouwen in een U-vorm

Genieten in een idyllische omgeving

Waar eerst een klein, oud boerderijtje stond, staat nu een prachtige woning die naadloos past in zijn idyllische omgeving. Wijnand Thomassen van Boxxis architecten zette een woning op papier waar de bewoners meteen enthousiast over waren. Ze genieten nu elk seizoen optimaal op dit magnifieke stukje grond.

Thomassen tekende drie los van elkaar staande landelijke, rietgedekte gebouwen in een U-vorm in het midden van het perceel: het woonhuis als hoofdgebouw, een flinke paardenstal met een originele asymmetrische kap en een bijgebouw voor de schoonheidssalon van de bewoonster. Door de gebouwen in deze vorm te positioneren, ontstond er een intieme, afgesloten binnentuin met zicht op de paarden, de bossen en de landerijen én op de tuin. Dat is uiteindelijk de belangrijkste meerwaarde geworden van het hele project; iets waar Thomassen ook heel trots op is.

Royale oprit
Thomassen heeft, in samenwerking met aannemer Anton Kok Bouw- en Timmerwerken, goed rekening gehouden met alle wensen en behoeften van de familie.
Het begint al buiten bij de entree. Doordat de gebouwen midden op de kavel staan, is er aan de voorzijde ruimte voor een royale oprit. Ook kunnen klanten van de bewoonster een stukje op de oprit langs de woning rijden om dichtbij de salon te parkeren. Als je de paardenstallen wilt bereiken, kun je nog verder rijden. Aan de achterzijde van het huis is een overkapt terras aangelegd, dat verder doorloopt naar de buitenspa met een jacuzzi. Alle buitenruimtes zijn naar het idee van Thomassen aangelegd door Wencop Hoveniers.

Boxxis Architecten heeft de architectuur van deze villa gerealiseerd.

Boxxis Architecten is samen met het idee van de bewoners aan het werk gegaan.


Doordat de gebouwen midden op de kavel staan, is er aan de voorzijde ruimte voor een royale oprit


De luxe banken in combinatie met de open haard zorgen voor een mooi design.

De exclusieve open haard van Kusk past mooi in de eetkamer.

De exclusieve keuken is voorzien van luxe keukenapparatuur.

Binnen en buiten in verbinding
Eenmaal binnen in de hal ervaar je, naast de prettige lichtinval, direct een goede verbinding met zowel de woonkamer als de keuken en het slaapgedeelte van de ouders. De Belgisch hardstenen vloer in combinatie met de donkere parketvloer van Europa Parket uit Barneveld geven de routing op de begane grond duidelijk aan.

Karin Clement van KC Interior Design verantwoordelijk voor het interieur. In de salon treffen we meubelen en stoffering aan van Interiors DMF en Eric Kuster. Samen met KUSK Haarden & Kachels creëerde Thomassen een stijlvolle afscheiding tussen de salon en de keuken. Beide binnenruimtes geven een fantastisch uitzicht op het bos, de weilanden, de landerijen en de binnentuin.


Het licht van de ochtendzon wordt hier mooi gefilterd door de helderwitte shutters


De exclusieve bank is precies wat hoort bij een thuisbioscoop.

De kelder is een ruimte waar de bewoners rustig tot zich zelf kunnen komen.

Iedere ruimte een duidelijke bestemming
In de keuken van Lodder Keukens staat een eethoek die ruimte geeft aan acht personen. Boven de eettafel hangen grote, dubbelwandige kappen van Duran verlichting uit het Gelderse Laren; echte eyecatchers. In de slaapkamer staat een bed van Nilson Beds. Het licht van de ochtendzon wordt hier mooi gefilterd door de helderwitte shutters. Via de met eikenhout beklede trap lopen we de kelder in, naar het souterrain. Hier bevindt zich naast een ruime tv- en spelkamer, dito wasruimte en de technische ruimte, ook een heuse wijn- en whisky kelder mét proeverijtafel. Menig etentje in de keuken is hier gezellig afgesloten met een lekker drankje!

De bewoners: “Wij kunnen ons nu helemáál geen betere plek dan dit meer voorstellen!”

Fotografie: Jaro van Meerten

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 01 | nov | 2017 |

Tags: , , , , , , ,