Van donker winterhuis naar 4-seizoenen bestendig

Rigoureuze update voor chique herenhuis aan de kust

Dit prachtige herenhuis aan de kust van Zuid-Holland werd zo’n twintig jaar geleden ontworpen door Studio Jan des Bouvrie. Heerlijk royaal, tuingericht en in een prachtige omgeving aan de rand van de duinen. Een paar jaar geleden besloten de bewoners, die daarvoor in de zomermaanden in hun woning in het buitenland verbleven, dat dit huis een rigoureuze update nodig had. Dit ‘winterhuis’, zoals zij het toen noemden, moest eigenlijk aangepast worden aan alle seizoenen.

De bewoners vielen als een blok voor de tijdloze, maar stoere stijl van Robin Sluijzer, die vervolgens aan de slag ging met de metamorfose. Om de woning een veel luchtigere uitstraling te geven en de bestaande zichtlijnen te benadrukken, werden een aantal obstakels verwijderd. In de hal zie je dat goed tot uiting komen met een logische en open doorloop naar alle ruimtes op de begane grond en met de trap naar de eerste verdieping. Tevens is een mooie doorkijk gerealiseerd vanuit de keuken, door de living, naar de tuin.

Dagelijks genieten van buiten
Het team van Studio Redd heeft de prachtige, natuurlijke omgeving gebruikt als inspiratie voor het tuinontwerp. Naast de eigen kust -en duinomgeving is er ook gekeken naar invloeden uit het buitenland. Het was de wens om de tuin een Ibiza-achtige uitstraling te geven. De vlonderterrassen voor en achter in de tuin verbinden verschillende plekken met elkaar. Het houten paviljoen bestaat uit een royaal terras waar de bewoners onder het zonnedoek van Sunsquare kunnen genieten van een hapje en een drankje. Niet in de laatste plaats omdat er in het paviljoen een complete buitenkeuken is geïnstalleerd. Daarnaast is er een XXL-veranda gerealiseerd, waarvan de bewoners bijna iedere dag gebruikmaken en die naadloos opgaat in de bestaande architectuur van de woning.


Tot in de kleinste details is gelet op de afwerking om tot de juiste sfeer te komen!


Exclusieve designmeubelen, Designermeubelen, Luxe wooninspiratie, The Art of Living, Exclusieve openhaard

Exclusief wonen, villa inspiratie, luxe meubelen, designermeubelen, villabouw, The Art of Living

Industriële look
De keuken is uitgevoerd in Barnwoord met een betonnen blad, wat het geheel een robuuste uitstraling geeft. Een extra luxe tintje ontstaat door de inbouwapparatuur van Viking en Sub Zero Wolf. Even warm als de open keuken, is de woonkamer, mede dankzij de bijzondere lederen wanden van Alphenberg. Het is duurzaam én creatief en bovendien vuurbestendig, geluiddempend en onderhoudsvriendelijk. Deze afwerking past perfect bij de beton ciré wandafwerkingen van Mortex en het gebruik van staal in de plantenbakken en kozijnen, wat het geheel weer een wat meer industriële look geeft.


De XXL-veranda gaat naadloos op in de bestaande architectuur van de woning


Nog aantrekkelijker zwembad
Het bestaande zwembad in de zijvleugel was nog wel een ‘dingetje’. De bewoners hadden aanvankelijk het idee om in deze ruimte de keuken te plaatsen. Zij maakten immers nooit gebruik van het zwembad. Maar de aannemer vond het oprecht zonde van het mooie zwembad, wat bovendien nog in een prima staat verkeerde. Uiteindelijk is er toch gekozen om het zwembad te behouden. Met wat kleine aanpassingen is de ruimte nog aantrekkelijker gemaakt.

The Art of Living, Overkapping, Tuininspiratie, Houten vlonder, Luxe tuinmeubelen, Exclusieve tuinen

Een perfect geheel
In zowel de keuken als de woonkamer smeedde Dimitri de Roeck Interiors robuuste en stijlvolle materialen samen tot één perfect geheel. Tot in de kleinste details is gelet op de afwerking om tot de juiste sfeer te komen. Het bedrijf maakte hier onder meer de keuken, tafels, kastenwand, de haarden, tv-wand en de stalen kozijnen en plantenbakken precies op maat. Met diverse hoogkwalitatieve partijen en professionals met passie voor hun vak is een flinke klus geklaard. Mooi om te zien dat de bewoners vanaf het moment van oplevering weer volop en ieder seizoen genieten van hun geüpdatete woning.

Fotografie: Peter Baas

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 18 | okt | 2017 |

Tags: , , , , ,