Arrow
Arrow
Slider

Villa met puntdak is een echte eyecatcher

De villa trekt onmiddellijk de aandacht! Project realisatie door architect Geert Verhagen van Bouwburo 3D.

De panden in een villawijk in Brabant blinken niet uit in de architectuur. Weinig kleurgebruik en traditionele bouwstijlen. De witte gevel van de villa met puntdak staat te schitteren in het felle zonlicht. Twee enorme vensters in de voorgevel kijken de wereld in. Het is een verrassende eyecatcher in de buurt. Het is een ideale locatie geworden, een combinatie van twee wensen: midden in het dorp en aan de achterkant is er de weidse ruimte van het buitengebied. Er was nog wel een probleempje; De locatie die hun voorkeur had was nog bewoond. Gelukkig wilde de toenmalige bewoner wel verkopen en zo konden ze hun wensen realiseren.

Alle struiken,bomen en bramen opgeruimd
De natuur had in de loop der jaren volop vrijheid gekregen en de tuin was volledig uitgebreid met struiken. Een bomenrooi bedrijf heeft al het groen eruit gehaald, zodat er een grote zandvlakte overbleef van zo’n 4.000 m². Ruimte genoeg voor de tuin. Nu heeft het huis een inhoud van 2.500 m³ en telt vier verdiepingen.

Innovatie Ideeën
Geert Verhagen van Bouwburo 3D heeft het project gerealiseerd. Het moest licht en luchtig worden met hoge plafonds, een forse woonkamer en een groot buitenterras. Hij had diverse innovatieve ideeën die ons heel goed bevielen. “De zichtlijn vanaf de voortuin door het pand heen helemaal naar achterin de tuin is mijn idee. Door de grote glazen deuren in de gang blijft het zicht naar achteren helemaal vrij en dat geeft een prachtige doorkijk naar de tuin”, aldus de architect.

 

 


“We hadden in Eindhoven een villa gezien die ons erg aansprak en zo kwamen we bij de architect terecht die daarvoor verantwoordelijk was.”



“We wilden vooral rust in huis en dat moest in de aankleding, het meubilair en de kleurstelling tot uiting komen.”



“Voor ons is het nog steeds een lust om hier te kunnen wonen.
We genieten iedere dag”


Lokale bedrijven
“Als aannemer kozen we voor Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout. Voor de inrichting schakelden we Vos Interieur & Stijl uit Sint Oedenrode in. We wilden vooral rust in huis en dat moest in de aankleding, het meubilair en de kleurstelling tot uiting komen. De tuin is aangelegd door Leermakers Hoveniers; Van de hoveniers is het idee om Cotenstaal te gebruiken in plaats van de traditionele buxus hagen. Toen het nog blank was, kreeg ik van alle kanten de vraag wat ik nu weer bedacht had. Men zag het echt niet zitten, maar nu het roestbruine patina tevoorschijn is gekomen, vindt iedereen het niet alleen apart maar ook mooi.”

Volop genieten
Vanaf het enorme halfronde terras is het uitzicht over het zonovergoten, gigantische grasveld riant. Een robotmaaier huppelt gestaag baan na baan over de groene vlakte.

 

Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: