Arrow
Arrow
Slider

Brabant is een bezienswaardigheid rijker

Landhuis met hedendaagse touch

Het mooiste huis bouw jezelf. De huiseigenaren zijn de samenwerking aangegaan met architect Stan van Houtum. Van Houtum, die bekend staat om zijn onderscheidende architectuur met oog voor mens en omgeving, schetste een ruimtelijk opgezet landhuis. Interieurarchitect Marco Daverveld trok de inspirerende lijn door.

Project Ruimte voor Ruimte
Het project Ruimte voor Ruimte in Brabant is een groot succes. Agrariërs kunnen hun landbouwgrond en/of stallen tegen een redelijk bedrag verkopen. Daardoor kunnen er vervolgens ruime bouwkavels voor ‘recessie-proof’ prijzen in de markt worden aangeboden. “We kregen de kans in het buitengebied van onze woonplaats toen er vier ruimtes voor ruimte kavels vrij kwamen. De kavels waren ruim en gaven ons ook de mogelijkheid om een huis te bouwen met een inhoud van 750 m3.”

De aanpak van architect Stan van Houtum
“Voor mij is het altijd heel belangrijk een goed beeld te vormen. Hoe steken de mensen in elkaar en wat willen ze! Je hebt uitgesproken maar ook onuitgesproken wensen. Mijn streven is om beide boven tafel te krijgen.”

Bij het Brabantse ondernemerspaar lukte dat prima. Van Houtum: “Ze hadden een helder beeld, wilden graag een ruimtelijke opzet met hoge ruimtes, maar vooral óók een persoonlijk huis. Het gezinsleven met hun twee kinderen staat namelijk centraal. Daarom moesten de ruimtes visueel met elkaar in contact staan. En heeft de keuken een centrale plek in het landhuis gekregen.


 “Mensen hebben uitgesproken maar ook onuitgesproken wensen”De architect: “Ik probeer ruimtes te creëren, inspirerende ruimtes.”De interieur designer: “Om uit al dat moois de juiste keuzes te maken is vaak lastig voor bewoners, daar creëer ik eenheid en stijlvastheid in. In dit geval een landhuisstijl met een moderne touch.”


 

De ontwerpen van interieur designer Marco Daverveld
Marco Daverveld is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip, zeker in het Brabantse land. Zijn ontwerpen kun je doorgaans typeren als strak en modern.  “Mijn klanten hebben een soort gemeenschappelijk kenmerk: ze weten wat ze mooi vinden. Maar om uit al dat moois de juiste keuzes te maken is vaak lastiger.”
“Met Marco en Stan hadden we meteen een klik”, zeggen de bewoners. Met bewondering in de stem zegt de landhuis eigenaar: “Marco & Stan begrepen meteen wat we wilden, ongelooflijk knap hoe onze wensen zijn vervuld.

Het huis heeft een eigen identiteit gekregen
Van de multifunctionele kelder tot het prachtige rieten dak gaan heldere structuur, stijlvolle klasse en eigen identiteit hand in hand. We zouden achteraf gezien ook niks willen veranderen”, zegt de familie. “Dit is écht de droomwoning geworden die ons voor ogen stond. We zijn hier bijzonder gelukkig.”

 

Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Web editor: Sarah Watts |

Datum: 02 | jul | 2014 |

Tags: , , , , ,

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!