Arrow
Arrow
Slider

Droomvilla in Kempische stijl

Comfort van heden in unieke historische sfeer

Verscholen tussen de landerijen en kassen, aan rivier de Waal, ligt een droomvilla gebouwd in Kempische stijl. Marinus Weijers van AA+ heeft de nieuwbouwvilla speciaal gebouwd voor 50+ ers. De rivier zorgt voor ontspanning en recreatie, in zomer in winter. Dankzij de zichtlijnen van het huis en de ligging van de veranda laat de villa de bewoners deze idylle dagelijks beleven.

De Kempische bouwstijl is een nieuw genre in de hedendaagse architectuur en is overgewaaid uit de Belgische Kempen. De rustgevende atmosfeer straalt veel authenticiteit uit. De Kempische bouwstijl voorziet in een behoefte en kenmerkt zich door de oorspronkelijke bouwwijze, zowel in materialen als in vorm. Gebruikte stenen, ontbrekende overstekken, met zink bedekte dakkapellen, de combinatie van houten en stalen kozijnen. Ook typisch Belgisch is het ossenoograam. Dit zijn kleine ronde of ovalen raampjes, veelal voorzien van bijkomende ornamenten. “Het is een uitdaging om die sfeer steeds opnieuw te bereiken met professionals die hun vak verstaan”, zegt ontwerper Marinus. “Passie en vakmanschap versterken elkaar en creëren een bijzonder resultaat.”

Maatwerk
Van belang vindt Marinus het leveren van maatwerk. “Dat geldt voor de gegoten Belgische deurklinken (Dauby) tot de zorgvuldig gekozen kunstobjecten. Het is steeds weer interessant om de wensen van de klant helder te krijgen en de juiste combinatie van ontwerp, techniek en vakmanschap te selecteren”, zegt de bevlogen ontwerper. “Mensen kiezen steeds vaker voor een uniek stukje kwaliteitshandwerk dat hun huis een duurzame meerwaarde geeft.”

Architect, AA+ ontwerpbureau b.v. heeft de villa in prachtige kempische stijl ontworpen.

De keuken bestaat uit hout wat perfect aansluit op het interieurdesign.


“Het is steeds weer interessant om de wensen van de klant helder te krijgen
en de juiste combinatie van ontwerp, techniek en vakmanschap te selecteren”


De eetkamer en de woonkamer zijn van elkaar gescheiden middels een stalen deur.

Natuurlijke materialen
Een gevoel van vrijheid maakt zich van je meester als je het huis binnentreedt. De geur van natuurlijke materialen komt je tegemoet wanneer je via de grote, brede kasteeldeur de ruime entree binnenkomt. De ingetogen chique kleuren op de wanden, de klinkers op de vloer, de stallantaarn aan het hoge balkenplafond en de flikkerende kaarslampjes geven de indruk van een binnenplaats. De verdieping met vide is bereikbaar met een doorleefde rustieke eikenhouten trap.

Kwaliteit en sfeer
De uitgebalanceerde indeling op de begane grond voert je mee naar de knusse, robuuste landelijke keuken met aanrechtblad met de look van Belgisch hardsteen.
De kwaliteit voel je en de sfeer proef je.
De lichte tuinkamer in Orangerie sfeer, waar de rustieke eiken eettafel staat, verbindt de keuken met de ruime statige woonkamer. De favoriete plek van de villabewoners is rondom de grote klassieke kasteelhaard die als blikvanger midden in de kamer tussen twee ossenoogramen is geplaatst. De eigenaren dromen graag weg bij de hoge vlammen die de dubbele brander aanwakkert.

De verschillende meubels sluiten prima op elkaar aan.


De favoriete plek van de villabewoners is rondom de grote klassieke kasteelhaard 


Huis met een ziel
De vloer is bedekt met een warme, met zorg geborstelde, gerookte eiken plankenvloer (Xell-Design), gelegd in wisselende breedtes en afgelakt met white wash. “De basis voor een huis met een ziel zijn de vloeren en de materialen aan de buitenkant”, zegt Marinus. Detaillering van kozijnen, de steen- en voegkeuze zijn hierbij bepalend. De oude holle pannen, de hanenkammen, het hardsteen, de voordeuromlijsting en versieringen zijn echte blikvangers van een woning in Kempische stijl. Aan de sierlijke details in de kozijnen is te zien dat het allemaal handwerk is. De slaapkamer met garderobe en badkamer aan de achterzijde van de villa vormen de verbinding naar de eikenhouten gebinten veranda met uitzicht op de aanlegsteiger aan de Waal.

Tuinarchitect Ron den Dikken heeft er echt een exclusieve tuin van gemaakt.

 

Evenals alle geraffineerde details, is het unieke samenspel tussen aannemer en tuinarchitect bijzonder te noemen. Nog voordat de bouw van start ging, heeft de hovenier de achtertuin opgehoogd en met behulp van de bouwkraan van de aannemer, de grote bomen in de achtertuin geplant en de beschoeiingen en de trappen aangelegd.

“Mede door Marinus Weijers van AA+ ontwerpbureau B.V., wonen we sinds kort in onze prachtige en unieke woning aan het water”, vertellen de huiseigenaren.
“AA+ heeft voor ons veel betekend en Marinus heeft zich, naast het ontwerp, ook een enthousiaste en betrokken bouwbegeleider getoond bij alle veelomvattende zaken die erbij komen kijken.”

Fotografie: Jaro van Meerten (exterieur) & Michael van Oosten (interieur)

 

___

 

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Architect, AA+ ontwerpbureau b.v.
    Berkenwoude |
 www.AA-plus.nl  
  • Aannemer, Aannemingsbedrijf Bos
    Ouderkerk aan den IJssel |
 www.abosbv.nl
  • Houten vloer, Xell-design
    Culemborg (ETC Design Center Europe) |
 xelldesign@me.com