Arrow
Arrow
Slider

Familievilla met aandacht voor detail

Beschut tussen het groen van de duinbeplanting

Een familiewoning in een typische Noordwijkse kustarchitectuur. Samen met aannemersbedrijf N. van Duin realiseerde Van Egmond Totaalarchitectuur de bijzonder grote woning, waarbij veel aandacht uitging naar de ornamenten in de puntgevels. Deze bijzondere karakteristieken van de woning doen denken aan de duinvilla’s van weleer, waarbij veel aandacht uitgaat naar details in de gevels.

De veranda werd een belangrijk element, dat zorg draagt voor een mooie overgang van het binnen- en buitenleven. Zodoende is het leven aan de kust benadrukt. De duintuin om de woning heen, die de tuin als het ware omringt, zorgt ervoor dat de familiewoning beschut en privé ligt tussen het groen van de duinbeplanting.

Van Egmond Totaalarchitectuur heeft deze villa werkelijk uniek gemaakt.

Sfeervolle duintuin
Geerlings Tuinen ontwierp in samenwerking met de opdrachtgevers en de architecten de prachtige tuin, dat een uitdagende opdracht werd door de ligging in het duingebied. Ondersteund door de vele jaren ervaring in het ontwerpen en aanleggen van duintuinen heeft Geerlings Tuinen een exemplaar weten te realiseren, dat volledig aansloot bij de basiswensen van de bewoners: namelijk het verkrijgen van een onderhoudsvriendelijke, praktische maar ook sfeervolle ‘beleef buiten’ tuin. Opnieuw een gegeven dat past bij het familiaire karakter van het totale project. Deze tuin moest verder passen in het natuurlijk duingebied én de stijl en kleurstelling die Van Egmond Totaalarchitectuur in en rondom het huis heeft ontworpen. De jacuzzi van Coastline Wellness zorgt voor een extra ontspannend element in deze familieaangelegenheid, terwijl de kleurrijke loungeset van Sitting Image het geheel opfrist.

Geerlings Tuinen heeft de tuinarchitectuur gerealiseerd.


Geerlings Tuinen heeft een exemplaar weten te realiseren, dat volledig aansloot bij de basiswensen van de bewoners


Moderne look
Het aspect ‘familie’ is ook terug te zien in de keuze voor een heerlijk zwembad en de vele zitplekjes in de tuin en rond de woning. Vanuit deze zitplekken rondom de mooie gevel zijn prachtige uitzichten te bewonderen. Door de steile kap ontstond er veel ruimte in de zolderverdieping, waar Van Egmond Totaalarchitectuur zodoende extra kamers wist te realiseren. De woning krijgt een modernere look door de lichtgrijs gekleurde gevel met de rijke details, mooie veranda’s en stoere kolommen. De houten vlonderterrassen maken de typische Noordwijkse kustarchitectuur compleet.

Fotografie: Jaro van Meerten

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: