Duurzame villa | De Vries & Theunissen
Duurzame villa | De Vries & Theunissen
Duurzame villa | De Vries & Theunissen
Arrow
Arrow
Slider

 

Moderne & duurzame villa | De Vries & Theunissen

Ondanks de strakke bouwstijl heeft de woning een vriendelijke uitstraling

Architect René de Vries van Architectenburo De Vries & Theunissen realiseerde onlangs zijn eigen droomvilla. De moderne villa heeft een hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau en is daardoor stiller, zuiniger en comfortabeler. Door de zeer hoge isolatiewaarden en zonnecellen op het dak is het bijna energieneutraal.

De vrij gelegen moderne villa en zonnige tuin met terras rondom is gebouwd op één van de mooiste locaties aan de rand van een fraaie villawijk met een parkachtige omgeving met veel groen. De woning kenmerkt zich door een moderne, strakke bouwstijl met een ingetogen detaillering die door de gehele woning consequent is doorgevoerd. Ondanks de strakke bouwstijl heeft de woning een vriendelijke uitstraling door het materiaalgebruik en lichtinval op strategische locaties.

Uitzicht

Aan de voorzijde heeft de woning een vrij uitzicht en bieden de glazen puien met aluminium kozijnen een open panorama op het zogenoemde ‘heksenweitje’: een weidelandschap, waar de buurthonden heerlijk en vrij los kunnen lopen. Dit uitzicht op de natuur verbindt de tuin bijna naadloos met het wonen.

Ruimtelijk
Het is een tweelaagse woning en hoewel het huis heel veel ruimte biedt, voelt het nergens te groot. In de woonruimte is een ruimtelijk effect ontstaan door logische zichtlijnen en mooie doorkijkjes. De fraaie ingelegde plinten zijn de detaillering. De royale eetkeuken met de zelfregulerende afzuigkap (Novy) biedt directe toegang tot de aangrenzende tuin.

Keuken, aanrecht, kookeiland, oven, afzuigkap, Novy, royaal, duurzame villa, De Vries & Theunissen

Vanuit de royale leefkeuken stap je zo de groene tuin in.

Keuken, aanrecht, kookeiland, oven, afzuigkap, Novy, royaal, duurzame villa, De Vries & Theunissen

 


“Hoewel het huis heel veel ruimte biedt, voelt het nergens te groot”


Woonkamer, living, zithoek, bank, haard, Van Manen Huis en Haard, gietvloer, duurzame villa, De vries & Theunissen

Architect René de Vries realiseerde zijn eigen droomvilla, die hem past als een jas.

Woonkamer, living, zithoek, bank, haard, Van Manen Huis en Haard, gietvloer, duurzame villa, De vries & Theunissen

Woonkamer, living, ruimtelijk, gietvloer, grote ramen, lichtinval, duurzame villa, De Vries en Theunissen

Transparantie
Op de eerste verdieping zijn de slaapvertrekken met twee ruime badkamers en walk in closet, een realisatie van Den Braber Interieurbouw, met decoratief plaatmateriaal van DecoLegno. Daarnaast is er ook nog een studieruimte. De derde etage herbergt een sauna, een gym en een logeerkamer met derde badkamer. De sfeervolle leefruimtes staan in directe verbinding met de tuin of het ruime dakterras door de vele ramen die zorgen voor transparantie en licht.

Hoge isolatiewaarde
René koos met 32 cm muurdikte voor een hoge isolatiewaarde. Hij wilde de entree een speelse en ruimtelijke dimensie meegeven door voor de trapopgang een vide te ontwerpen. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, een tijdloze gietvloer (Van Daacha gietvloeren) met op elke verdieping een andere kleurstelling die past bij de ruimte. De plafonds op de begane grond zijn maar liefst 3,30 m hoog.

Werkplek, maatwerk kasten, kasten wand, studeerkamer, duurzame villa, De Vries & Theunissen

Trap, houten trap, gietvloer, bovenverdieping, vide, duurzame villa, De Vries & Theunissen

Bouwmij P.W. Schipper plaatste de taatsdeuren en de gevelbekleding.

Badkamer, sanitair, bad, wastafel, duurzame villa, De Vries & Theunissen

De villa heeft een hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau, wat hier goed te zien is in de badkamer.


“De vide geeft de entree een speelse en ruimtelijke dimensie”


Slaapkamer, master bedroom, bed, maatwerk kast, DecoLegno, Den Braber Interieurbouw, duurzame villa, De Vries & Theunissen

Naast de twee badkamers op de eerste verdieping bevindt zich deze fijne walk in closet, gerealiseerd door Den Braber Interieurbouw.

Onderhoudsvrij
Aan de noordgevel, aan schaduwzijde, zijn de entrees en opritten geplaatst en is bewust niet gestuct vanwege mosvorming. René koos voor onderhoudsvrije houten lamellen, die het landelijke karakter van de bosrijke omgeving benadrukken. Daarentegen is de zuidgevel, die veel zon vangt, behandeld met een speciale Lotusan verf. Door een specifiek procedé glijden de regendruppels eraf en weerkaatst ‘t het zonlicht, waardoor het huis droog en koel blijft.

Vaste partners
“Lichtarchitectuur is een vak apart”, oordeelt René. Daarvoor schakelt hij onder andere VIBU in als vaste partner. Een andere vaste partner van René is Den Braber Interieurbouw. Den Braber heeft op de begane grond een zwevend maatwerkmeubel aan de wand gemaakt. Het ontwerp komt van René zelf. René ontluikt enthousiast z’n zorgvuldig verborgen geheim dat verscholen ligt onder het gehele huis. Achter de brede taatsdeuren, die onopvallend wegvallen in de wand, bevindt zich een stahoge kelderruimte.

Architectenburo De Vries & Theunissen is alweer klaar voor de volgende projecten die op het pad komen.

___
Tekst: fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jurrit van der Waal


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!