Familiehuis in Twente

Gegarandeerd sfeer met Wolterinck en Culimaat in de basis

Een luxueuze woning in Twente werd onder handen genomen door designer Wolterinck en Culimaat. De wens van de bewoners was een riante maar tegelijkertijd gezellige keuken. Daarnaast mocht er in de woning ook wel wat meer sfeer gebracht worden. In dit geval is 1 + 1 toch 3: schakel topspelers als Wolterinck en Culimaat in en je wint op alle fronten.

Tegenwoordig is de keuken bijna in iedere woning wel dé plek waar het allemaal gebeurt. Van een vluchtig ontbijt tot uitgebreid experimenteren met recepten. Voor deze bewoners moest de keuken ook een plek zijn om te kunnen genieten van het uitzicht en de tuin. Deze ruimte werd dan ook het startpunt voor het totaalontwerp van het interieur. De sfeer die hier is neergezet, loopt naadloos over naar de rest van de woning.

Optimaal gebruik van de ruimte
Voor het keukenontwerp koos Wolterinck voor een hoekopstelling als basis, om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Tegen de lichte eikenhouten vloerdelen van Oosterwechel Houten Vloeren komen het bruine natuurstenen keukenblad van Lenarduzzi, de blauwstalen details en de donker gebeitste, Zebrano houten kastenwand prachtig uit. Terwijl met de kasten in de gehele woning veel opbergruimte is gecreëerd, oogt het geheel toch rustig; alsof de meubelen er altijd al waren. Oostergracht Meubelwerk op Maat produceerde deze maatwerkkasten. De bouwkundige ingrepen zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Enderink BV.

Chique sportief
De opvallende, comfortabele dining chairs zijn geïnspireerd op fauteuils vanuit een 18e eeuws model, die Wolterinck kocht op een antiekmarkt in Parijs. Hij liet ze stofferen met een ‘chique sportieve’ veloursstof in een grijsbruine tint en gaf ze de treffende naam ‘Paris Marcel, selected by Wolterinck’. De chaisse longues en de U-vormige bijzettafel heten ‘Figilio’ en zijn door Wolterinck zelf ontworpen voor de collectie Verden van Linteloo. Voor de raamdecoratie koos Wolterinck gordijnen en lamellen uit de collectie van Indivipro.

De verlichting boven de eettafel is van Brokis. Dit model ‘Muf n’ kan ook als tafel- en vloerlamp worden gebruikt. Hier is echter gekozen voor een informelere, hangende oplossing. De inbouwspots zijn van Maretti, net als leeslamp ‘Fino’ bij de chaisse longues.


Wolterinck: “Culimaat is niet alleen een topklassespeler op het gebied van keukendesign, maar begrijpt ook heel goed onze stijl”


Samenwerking met Culimaat
Om geheel tegemoet te kunnen komen aan alle keukenwensen van de bewoners, werd gekozen voor Culimaat als partner. Wolterinck: “Culimaat is niet alleen een topklassespeler op het gebied van keukendesign, maar begrijpt ook heel goed onze stijl. Zij zijn in staat mee te denken voor wat betreft de juiste look & feel”. Culimaat zorgde voor een royaal en stoer rvs-kooktoestel van Wolf met daarboven een afzuigkap, die op stijlvolle wijze is weggewerkt achter een verlichte koof in hetzelfde ceranohout. Tevens kwam er een opvallende uitsnede in de kastenwand voor twee ovens van Gaggenau, om de massief houten wand op een speelse manier te onderbreken.


“Opvallend is, dat het schuine dak extra geaccentueerd wordt door de spiegel die evenredig is uitgesneden”


Powder room
De toiletruimte en de ‘powder room’, om je even op te frissen, zijn gesplitst. Ook hier is weer gebruik gemaakt hetzelfde natuursteen van Lenarduzzi en donker gebeitste Zebrano hout in combinatie met de licht eikenhouten vloer van Oosterwechel Houten Vloeren. Het sanitair is van Duravit Starck en Dornbracht leverde het stijlvolle kraanpaneel uit de MEM-serie.

Bovenverdieping
Ook op de bovenverdieping is dezelfde sobere, luxueuze sfeer toegepast. Het is voorzien van een royale master suite, die door de donkere kastenwand is opgedeeld in een slaapruimte en een kleedruimte. Daarnaast zien we een serene, minimalistisch ingerichte badkamer met een ruim wastafelmeubel en een vrijstaand bad. Opvallend is, dat het schuine dak extra geaccentueerd wordt door de spiegel die evenredig is uitgesneden.

De juiste spelers zijn op het juiste moment ingezet en zorgden hier voor winst voor alle betrokkenen maar met name voor de bewoners: een sfeervol interieur en een fijne plek om te leven!

 

Fotografie: Peter Baas

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: