Arrow
Arrow
Slider

Villa geïnspireerd op Frank Lloyd Wright | WnS Architecten

Lange belijningen, zicht en licht als basis

WnS Architecten realiseerde in een natuurlijke omgeving, gelegen aan de rand van een park en bos een indrukwekkende woning. De woning is geïnspireerd op de stijl van Frank Lloyd Wright, een Amerikaanse architect.

Kenmerken van de architectuur van Wright zijn lange belijningen en lange stenen, dikke betonbanden, rollagen en overstekken. En dat is terug te zien in de woning. Zo zitten er geen stootvoegen in het metselwerk; de stenen zitten tegen elkaar aan. Het is een terugliggende voeg, waarbij de metselspecie is doorgestreken.

Details, details en details
WnS let graag op de details. Zo zijn de plantenbakken met de woning mee ontworpen. Ze bestaan uit hetzelfde materiaal en zitten aan de woning vast. Om het beton van de plantenbakken en de rest van de woning mooi wit te houden, is er 2% titaandioxide aan toegevoegd. Weer een detail wat zorgt voor een net iets mooier resultaat.

Eekhout Bouw uit Kwintsheul is verantwoordelijk voor de bouw van de woning.

Overheaddeur
De garagedeur aan de voorkant van het huis is van hout en is gerealiseerd door Jan de Goeij. Het is een overheaddeur, die in segmenten is opgebouwd. Om de deur zit een kader, waardoor het als een kozijn oogt. Ook het dak is bijzonder. De horizontale belijning is hier goed te zien. De vlakke keramische pannen gaan een hoekje om, maar doordat er per twee pannen folie op de rand is geplakt, wordt de horizontale belijning niet onderbroken.

Maatwerk keuken
De bewoners kunnen altijd buiten zitten dankzij de veranda met ingebouwde heaters en speakers. Via een driedelige schuifpui onder het afdak, die in twee delen open kan, kun je keuken in. Een prachtige, handgemaakte houten keuken, door Wood Creations. De kasten hebben geen grepen en zijn vrijwel symmetrisch. De gootsteen loopt naadloos over in het aanrecht, wat strak oogt.

Wood Creations realiseerde de maatwerk houten keuken.

Afsluitbare, sfeervolle woonkamer
Een grote schuifdeur verbindt de keuken met de woonkamer. Wat meteen opvalt is de lamp aan het plafond, die je helemaal kunt draaien zodat het licht op verschillende delen van de kamer te richten is. De ingebouwde, op maat gemaakte kasten worden verlicht door LED strips. De gesloten gashaard van Hout en Haard zorgt voor extra sfeer in de woonkamer. Deze is ingebouwd boven een houten meubel. Dit is hetzelfde hout als in de keuken, maar dan in greywash. Het meubel loopt door in het tv-meubel, waar een mooie Loewe televisie pronkt met hieronder een ingebouwde subwoofer voor een ultieme geluidsbeleving.

Deze heerlijke gashaard van het merk M-Design komt van Hout & Haard, zo ook de kanalen, bekleding en het meubel waar deze op staat. De televisie is van Loewe.

Dubbele functie
Een houten schuifdeur met glas, scheidt de woonkamer van de kinderhoek. Ook hier vinden we weer prachtige houten, op maat gemaakte kasten. De zitvensterbank is speciaal ontworpen, met een dubbele functie. Toen de kinderen nog heel klein waren, konden ze hieraan zitten, het was een tafeltje. Nu kunnen ze het gebruiken om óp te zitten.

De schuifdeurkozijnen waar de woonkamer mee af te sluiten is, komen van Andusta.

Bovenverdieping
Op de bovenverdieping bevinden zich twee identieke kinderkamers met een eigen badkamer. In de master bedroom biedt het bed uitzicht op de tuin. Een praktische, ingebouwde kastenwand aan weerszijden biedt extra ruimte. Aan de slaapkamer vast zit een badkamer met ingebouwde infrarood sauna van Azento, een inloopdouche en een bubbelbad.

Even heerlijk ontspannen kan in de infrarood sauna van het merk Azento.

Prima eindresultaat
De bewoners zijn erg tevreden met het resultaat dat WnS geleverd heeft. “Het is precies zo geworden zoals we het van tevoren bedacht hadden. We zouden zo weer een nieuw project aangaan.”

 

Tekst: Juultje Peels
Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 

 


Web editor: Juultje Peels |

Datum: 18 | dec | 2017 |

Tags: , , , , , , , , , ,

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!