Karakteristieke boerderij | Edgar Vendrig
Karakteristieke boerderij | Edgar Vendrig
Karakteristieke boerderij | Edgar Vendrig
Karakteristieke boerderij | Edgar Vendrig
Arrow
Arrow
Slider

Buitengewoon genieten in eertijdse boerderij | Edgar Vendrig

Karakteristieke tolboerderij bundelt romantiek, elegantie en luxe comfort

In het groene hart van de provincie Utrecht staat een karaktervolle boerderij uit 1850. Aanvankelijk wisten de bewoners niet waar te beginnen, maar door te klussen, verbeteren en verfraaien, wisten zij er iets van te maken. Onder supervisie van designer Edgar Vendrig van Studio Vendrig hebben vakmensen voor- en achterhuis tot één subliem geheel gesmeed.

De eerste eigenschap van stijl is helderheid. Dit is gelijk te merken aan de hal met vide. Een zwevende halfronde trap zorgt voor een fraai ruimtelijk effect en eveneens voor een fantastische verbinding tussen voormalig voor- en achterhuis van de boerderij. In de vloer van de hal zijn twee glazen doorkijkjes die voor een verrassende verbinding tussen woonhuis en kelder zorgen. Door hoge plafonds en de repeterende factor van de spanten heb je in bijna alle ruimtes de referentie naar de boerderij.

Multifunctionele kelder

In overleg met de architect hebben de bewoners vooral naar de functies gekeken die zij in huis wilden hebben, naast de traditionele functies. Dit leidde tot een grote kelder die een bioscoopje, een fitnessruimte en een wijnkelder herbergt. Deze kelder werd na de sloop ook het vertrekpunt van de wederopbouw. Op spectaculaire wijze werd deze fantastische ruimte van 9,5 x 17,3 gerealiseerd. Edgar Vendrig: “De woning van de buren is een monument. Ter voorkoming van trilschade, maar ook vanwege de risico’s van bronbemaling (verzakkingen in de omgeving door het ontrekken van teveel grondwater red.) hebben we gekozen voor een ‘afzinkkelder’. De kelder werd ‘nat afgezonken’ en op diepte werd er onderwater beton gestort.”

Links: De doorkijk naar de kelder vanaf de begane grond. Midden: Gemetselde trap naar de kelder. Rechts: Entree naar de wijnopslag.

Woonkamer, houten balken, natuurlijke materialen, visgraat parket, karakteristieke boerderij, Edgar Vendrig

Harmonieuze variatie
Overal in het huis komen natuurlijke elementen terug. De houten gevelbekleding wordt harmonieus afgewisseld met moderniteit, elegantie en romantiek. Mede door de inbreng van Styliste By Cherny. Bijzonder mooie sfeerlampen van Brand van Egmond en Altholz, lederen schuifdeuren en nog veel meer moois.

De spanten zijn op veel plaatsen in de woning goed zichtbaar.

De woonkamer uitgerust met functionele kast.


“De woonkeuken in het voormalige voorhuis is een plek waar je moeiteloos uren prettig kunt vertoeven”


Hal, natuursteen, tegels, glazen deuren, open verbinding, karakteristieke boerderij, Edgar Vendrig

Contrasterende woonkeuken
Na de kelder werd de bouw van de begane grond begonnen. De woonkeuken in het voormalige voorhuis is een plek waar je moeiteloos uren prettig kunt vertoeven. Het Amerikaanse barnwoord, oud hout afkomstig van een gesloopte ‘barn’ of schuur, zorgt voor een exclusieve gevelbekleding en een warme sfeer. Het contrasteert voortreffelijk met de chique glanzende fronten en het moderne RVS van het kookeiland. De brede bar maakt de keuken multifunctioneel: het is naast koken ook geschikt voor ontbijten, borrelen en het ontvangen van gasten.

Woonkeuken, vloer, natuursteen, open haard, karakteristieke boerderij, Edgar Vendrig

Links: Ruimte voor sport en ontspanning in de fitness. Rechts: Een bijzondere houten wand van handgehakt vuren delen.

In de kelder een prachtige bioscoopruimte.


“De houten gevelbekleding wordt harmonieus afgewisseld met moderniteit, elegantie en romantiek”


Bovenverdieping, trap, balustrade, Steels, karakteristieke boerderij, Edgar Vendrig

Slaapkamer, master bedroom, bed, visgraat parket, Esco Vloeren, karakteristieke boerderij, Edgar Vendrig

Een stukje luxe
In Edgar Vendrig vonden de bewoners dé betrouwbare en creatieve partner die ze nodig hadden. “Wat het grote verschil met de oude situatie is? We zijn elkaar af en toe kwijt”, lacht de eigenaresse. “Het huis is veel functioneler geworden.” “Het tweede grote verschil is de kwaliteit van het toegepaste materiaal”, vult haar man aan. “Het is een stukje luxe dat je daardoor terugkrijgt. We hebben er veel comfort ingestopt. Ik betrap me er nog geregeld op dat ik ergens in huis een wow-gevoel krijg. De bewoners reizen veel: “Een voordeel van reizen is: het verruimt de blik en scherpt ons in, hoe verrukkelijk het thuis is”, concludeert de vrouw des huizes.

Geen verbouwing maar zowaar een compleet nieuw huis. Buiten voorzien van een patio waar men geheel tot rust kan komen op een mooie zomerdag.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werken mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!