Arrow
Arrow
Slider

Klassieke villa in het groen

Hij past op een evenwichtige manier binnen het straatbeeld

Klassiek qua uitstraling, opvallend vanwege de kleur, vorm en het materiaalgebruik, maar dankzij het goed doordachte ontwerp toch perfect passend binnen de groene omgeving. Alles wat de bewoners voor ogen hadden. Het was architect Gerben van der Kooi van Oving Architekten uit Groningen die de opdrachtgevers wist te imponeren met zijn indrukwekkende ontwerpstijl en hierdoor verantwoordelijk werd voor de realisatie van deze werkelijk schitterende villa midden in het groen.

Aangekomen bij het woonhuis, toen nog in de vorm van een oude boerderij met voorhuis, zag Gerben direct dat de woning in slechte staat verkeerde en het enorm lastig werd om dit te verbouwen tot een villa zoals de opdrachtgevers voor ogen hadden. “Mijn advies was dan ook om de bestaande bouw te slopen en een ontwerp te maken voor een volledig nieuw te bouwen villa, waarmee aan alle wensen van de opdrachtgevers kon worden voldaan.”

Over het ontwerp dat Gerben voor de nieuw te bouwen villa maakte, waren de opdrachtgevers direct enthousiast. “De belangrijkste wens was een klassiek-ogende villa, die op een evenwichtige manier binnen het straatbeeld en de andere woningen in de omgeving past. Vandaar dat ik in het ontwerp bijzondere aandacht heb besteed aan de omgeving en de positie van het landschap.” Opvallend hierbij is dat de woning zich ontwikkeld in de diepte en zo mooi opgaat in de omgeving.

Lichtinval
De klassieke vorm is behouden, maar in een nieuwe jas gegoten. Je zou het kunnen zien als een groot volume waarvan volumes verwijderd zijn en vervolgens zijn toegedekt met een deken van riet en hier en daar glas, wat zorgt voor een mooie lichtinval in de gehele woning. De uitgenomen volumes geven de woning een overhoekse, bijzondere uitstraling, waardoor de woning echt een eyecatcher is, maar toch bescheiden genoeg om niet alle aandacht op zich te vestigen.


De woning is echt een eyecatcher, maar toch bescheiden genoeg om niet alle aandacht op zich te vestigen


Hummel Keukens heeft de exclusieve keuken in deze villa geleverd.

Verbinding tussen ruimtes
Alhoewel de woning in totaal ruim 900 m2 groot is, heeft Gerben er in zijn ontwerp heel bewust op gelet dat er genoeg ‘contactmomenten’ zijn. “Op de begane grond heb ik veel open verbindingen gecreëerd tussen de ruimtes. Op de etages boven is gezorgd voor meer afscheiding, zodat de bewoners ook voldoende privacy hebben.” De woning bestaat uit de grote leefkeuken, sfeervolle woonkamer en werkkamer op de begane grond. Op de eerste en tweede etage bevinden zich de master bedroom met aangrenzende badkamer, vier kinderslaapkamers, een guestroom, speelzolder en twee aparte badkamer.

De sauna is afgewerkt met paarse led verlichting.

Studio REDD is verantwoordelijk voor het tuinontwerp.

Oving Architekten B.V. heeft de unieke villa tot stand gebracht door haar unieke architectuur.


“We hadden allemaal hetzelfde doel en dezelfde hoge standaard voor ogen. Dat is voor mij de sleutel tot het succes en prachtige eindresultaat!”


In alle rust ontspannen
De leefkeuken – ook wel het hart van de woning – is zo gesitueerd dat je hier vandaan een prachtig uitzicht hebt over het buitenterras, het zwembad en de weilanden die erachter liggen. Daarnaast hadden de opdrachtgevers een specifieke wens voor een poolhouse met buitenkeuken.  Boven het buitenterras is een extra stuk overdekt terras gecreëerd, waar je wat meer beschut kunt zitten en in de kelder is een ruime thuisbioscoop gerealiseerd. Tevens bevindt zich op de eerste verdieping een heerlijke wellnessruimte. De bewoners hebben hierdoor verschillende mogelijkheden om in alle rust te kunnen ontspannen en te genieten van de binnen- en buitenomgeving.

De opdrachtgevers wonen alweer enkele jaren van hun prachtige villa en buitenruimte en zijn nog steeds helemaal tevreden. Ook de omwonenden zijn laaiend enthousiast over de woning. In een brief gericht aan de opdrachtgevers bedankten de buren hem persoonlijk voor het mooie uitzicht dat hij hen had gegeven. “Dat vond ik zo bijzonder, een prachtig compliment!” aldus Gerben. “De samenwerking is hierbij echt leidend geweest. Die is zo’n goede harmonie verlopen. We hadden allemaal hetzelfde doel en dezelfde hoge standaard voor ogen. Dat is voor mij de sleutel tot het succes en prachtige eindresultaat!”

Fotografie: Jaro van Meerten

___

 

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 09 | jul | 2017 |

Tags: , , , , ,