Metamorfose | Boxxis Architecten

Een verbluffende metamorfose | Boxxis Architecten

Zelfs de bewoners herkennen de oude situatie niet meer terug

Het lijkt nieuwbouw, maar dat is het niet. Boxxis Architecten gaf een metamorfose aan een pand, maar het ziet eruit alsof het altijd al zo geweest is. Zelfs de bewoners herkennen de oude situatie niet meer terug.

Wat direct opvalt aan deze woning, zijn de prachtige donkere, klassieke houten kozijnen en het repeterende patroon in het glaswerk, in combinatie met het strakke witte stucwerk. Een mix van klassiek en modern. Een knap staaltje samenwerking tussen Boxxis Architecten en aannemersbedrijf Van Manen Bouw & Onderhoud.

Een woning erbij

Door de verschillende uitbouwen is er praktisch een woning aan vierkante meters bijgekomen. Zo was de entree aan de zijkant van het huis voorheen een bijkeuken. Door aan de buitenzijde een overkapping te plaatsen en een dubbele voordeur toe te passen, oogt niet alleen de buitenkant veel royaler, maar is aan de binnenzijde een riante hal ontstaan. Daar is overigens de trap compleet vernieuwd maar ook verplaatst om ruimte te geven aan de dubbele stalen taatsdeuren, die zich nu echt als eyecatchers profileren.

De gehele woning (zowel van binnen als buiten), werd afgewerkt met strak schilderwerk door R. van de Beek Schilders. Deze partij verzorgt tevens het onderhoud.

Open en intiem
Op de begane grond is de hokkerige indeling ingeruild voor een ruimtelijkere indeling. Iedere ruimte heeft een open verbinding met de andere ruimte. Hierdoor komt er meer licht naar binnen, waardoor alles nog ruimer aanvoelt. De openhaard creëert ook openheid. Je kunt er vanuit de keuken door naar de woonkamer kijken en andersom.

 

Keuken, wit, hout, ruimtelijk, licht, metamorfose, Boxxis Architecten

Degelijke apparatuur, naadloos ingepast in het interieur door Van Ginkel Keukens.

De Rooy Metaaldesign verzorgde de exclusief op maat gemaakte stalen deuren. Een waar pronkstuk wat de doorgang van de woonkamer naar de trappenhal siert.

Royale ruimtes
De royale ruimtes zijn apart van elkaar toch heel intiem. De halve muurtjes in de erker aan de voorzijde van de woning geven je een bepaalde privacy in de zitkamer. Ook de eethoek in de keuken is, ondanks zijn flinke afmeting, door de toepassing van een royale vierkante eettafel opvallend intiem. De keuken brengt sfeer en behaaglijkheid in de woning. De interieurafwerking speelt hierin een grote rol, een sublieme prestatie geleverd door Van Ginkel Keukens.

De open keuken biedt een mooie doorkijk naar de woonkamer.

Open keuken, ruimtelijk, kookeiland, Van Ginkel Keukens, hout, wit, metamorfose, Boxxis Architecten

Deurbeslag, klink, hang- en sluitwerk, zelf ontworpen, metamorfose, Boxxis Architecten

 

Persoonlijke touch
De bewoners zijn zelf importeur en groothandel in stijlvolle meubelen. Zo hebben zij bijvoorbeeld zelf het hang- en sluitwerk ontworpen en door een keukenleverancier laten maken. Daardoor krijgt de woning ook een persoonlijk karakter.

 

Veranda, binnenruimte, buitenruimte, multifunctioneel, shutters, metamorfose, Boxxis Architecten


“Door gebruik te maken van sterke zichtlijnen en materialen die binnen ook zijn toegepast, creëer je een heel natuurlijke overgang van binnen naar buiten en andersom”


Veranda, binnenruimte, buitenruimte, natuurlijke overgang, shutters, metamorfose, Boxxis Architecten

Veel lichtinval en de mogelijkheid om te relaxen in de tuinkamer.

Multifunctionele veranda
Ook de nieuw aangebouwde vleugel zorgde in alle opzichten voor meer meters. Deze zogenaamde multifunctionele veranda kreeg allereerst een grote binnenruimte. Maar tegelijkertijd is er in dit ontwerp rekening gehouden met een beschutte buitenruimte, zodat de bewoners het hele jaar door van de tuin kunnen genieten.

Natuurlijke overgang
Wijnand maakte ook het eerste grove ontwerp voor de tuin en paste daar dezelfde visie toe. “Door gebruik te maken van sterke zichtlijnen en materialen die binnen ook zijn toegepast, creëer je een heel natuurlijke overgang van binnen naar buiten en andersom.” Een goed voorbeeld daarvan zijn de shutters in het hekwerk en de profielen op het bijgebouw in de tuin. Deze komen heel mooi overeen met de shutters van de nieuwe zijvleugel. En de beplanting in de royale tuin maakt van het grote loungeterras een heel geborgen plek in de tuin.

Tuin, tuinmeubelen, parasol, Tuuci, metamorfose, Boxxis Architecten

De tuinmeubelen werden geleverd door HORA Barneveld (Parasol van TUUCI en bank van Extremis).

Slaapkamer, bed, master bedroom, houten vloer, shutters, metamorfose, Boxxis Architecten

Een bedmeubel van het merk Jensen. Geleverd door HORA Barneveld.

Badkamer, hout, wit, bad, wastafel, metamorfose, Boxxis Architecten

Badkamer, kasten, hout, wit, groot raam, metamorfose, Boxxis Architecten

 

Samenwerking met Boxxis Architecten
De samenwerking met Boxxis Architecten is volgens de bewoners erg prettig gegaan. Wijnand had er vooral heel veel lol in om de bewoners met dit ontwerp te laten inzien hoeveel potentie er in de woning zat en hoe je door het beter benutten van de ruimtes de gehele routing kunt verbeteren. De bewoners hebben elke dag nog ontzettend veel plezier van hun woning.

 

 

Tekst: Mascha Ekkel | Leem Wonen
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Meer projecten van Boxxis Architecten zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!