Arrow
Arrow
Slider

Minimalistische splitlevel villa

Speelse combinatie van verschillende materialen

Aan het einde van een zeer lange oprijlaan ligt een moderne villa, pal tegen de bosrand. De opbouw van de woning bestaat uit twee rechthoeken die haaks boven op elkaar geplaatst zijn. De combinatie tussen verschillende materialen en de plaatsing van de ramen geeft het geheel een speels accent. Spanjers Architect slaagde erin om de woning perfect te laten aansluiten bij de omgeving.

Gekozen werd voor wit stucwerk op de onderste bouwlaag, hout op de bovenste en natuursteen in de binnenruimtes. Een basic uitstraling wordt verkregen door middel van de gevlinderde betonvloer, strakke witte wanden en het werkblad in de keuken. “De woning bestaat in feite uit een centrale kolom, waaromheen de vertrekken zijn gebouwd. In de kolom bevinden zich de basisfuncties, zoals bergruimtes, installaties en de open haard. Om extra ruimte te krijgen, bevindt zich onder de gehele woning een kelder en zijn er tussenverdiepingen geplaatst. Op de splitlevel verdiepingen bevinden zich een kantoorruimte en een chillruimte”, aldus Bas.

Abstract element in de gevel
De kantoorruimte ligt half ondergronds en half op de begane grond. De ramen lopen door van het plafond tot aan het niveau van de tuin, zodat er toch voldoende licht naar binnen valt. Twee lichtkoepels boven de open trappen, aan weerszijden van de centrale kolom, doen de rest van het werk. Daarnaast bevat de woning grote ramen aan de voor- en achterkant die niet alleen zorgen voor extra veel daglicht, maar ook voor een doorkijk van de tuin tot in het bos.

“Het bovenste houten bouwvolume lijkt te zweven op de glazen pui. In dat blok zijn drie maten ramen geplaatst. Dat geeft een speelse aanblik”, legt de architect uit. Het gebruikte hout vergrijst door de jaren heen onder invloed van het weer. “Voor de voor- en achterdeur en het bijgebouw zijn hetzelfde hout gebruikt. De deuren vormen een abstract element in de gevel, wat goed aansluit op de glazen vlakken.”

Exclusief wonen, The art of living, Openhaard, Graveka, Design meubelen

Exclusief wonen, The art of living, Keukenapparatuur, Design meubelen, Kookeiland

Exclusief wonen, The art of living, Interieurontwerp, Design, Exclusieve trap


“Het bovenste houten bouwvolume lijkt te zweven op de glazen pui”


Exclusief wonen, The art of living, Spanjers Architect, Spanjers Architect, Architectuur, Tuinontwerp, Exterieur

Uitzicht op tuin en bos
Op de benedenverdieping bevinden zich de keuken en een grote eettafel. Op de bovenverdieping bevinden zich vier slaapkamers met één centrale badkamer en een eigen badkamer voor de masterbedroom. Je kijkt er uit op de ruime tuin en het bos. “De ligging van de woning is fantastisch”, vertelt de eigenaar. In de masterbedroom biedt een enorme glaspartij een fantastisch uitzicht op de kerktoren in het centrum.


“De ligging van de woning is fantastisch”


Altijd in de zon
De tuin werd getekend door Michiel van Loon en aangelegd door Marc Nouwens. Onder het dakoverstek maakte hij een beschut terras en naast het grasveld kwam een zwemvijver. Onder de overkapping van het bijgebouw achter in de tuin bevindt zich nog een terras met lounge set. Zo hebben de bewoners altijd de gelegenheid om ergens in de zon of in de schaduw te zitten.

De bewoners zijn blij met het gekozen perceel, de ruime tuin én de architect. “We kwamen bij Bas terecht via onze makelaar. Hij had toen nog weinig complete woningen gebouwd, maar de ontwerpen die wij van hem zagen, waren veelbelovend. We hebben hem een collage laten zien van onze smaak en hem toen carte blanche gegeven. Het eerste ontwerp voldeed al aan onze eisen en is uiteindelijk uitgegroeid tot het huidige resultaat”, aldus de tevreden opdrachtgever.

Tekst: Jill Thijssen
Fotografie: Jaro van Meerten

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:


Auteur: Media team |

Datum: 24 | okt | 2017 |

Tags: , , , , ,