Minimalistische villa | VLCS
Minimalistische villa | VLCS
Minimalistische villa | VLCS
Minimalistische villa | VLCS
Minimalistische villa | VLCS
Minimalistische villa | VLCS
Minimalistische villa | VLCS
Arrow
Arrow
Slider

Minimalistische, maar veelzijdige villa | VLCS Architecten

Innovatie brengt omgeving en wensen bij elkaar

Deze villa verborgen in een bosrijke omgeving is voorzien van alle moderne gemakken. Dit was niet de intentie, maar de reeds gebouwde villa uit de jaren tachtig voldeed toch niet aan de wensen van haar nieuwe bewoners, dus deze werd gesloopt. De ontwerpers van de oorspronkelijke villa, VLCS Architecten, werden benaderd voor de ambitieuze bouwdroom.

Doordat de tuin in originele staat behouden moest worden en dus niet mocht worden aangetast door het nieuwe ontwerp, werd er gekozen om de villa dieper de grond in te plaatsen. Vervolgens kon er door middel van het split-level ontwerp het optimale aan woon- en leefruimte geleverd worden. Burgtbouw realiseerde de bouw van de moderne villa. De uitdaging van het project lag met name in de aanwezige hoogteverschillen waardoor het geen alledaags project werd.

Verdwijnen in de natuur

Alles werd zo minimalistisch mogelijk gehouden. Dit is te merken aan profielen en kozijnen die nauwelijks te zien zijn. Door het vele glaswerk ontstaat er een subtiele scheidingslijn tussen binnen en buiten. Architect Bert Spierings: “Dit biedt een prachtige kijker en zo kan er optimaal genoten worden van de omgeving waarin het gesitueerd is.” Het strakke stucwerk gecombineerd met lichte kozijnconstructies en glaswerk zorgen voor een rustig beeld in de bossen.

Woonkamer, eettafel, haard, Boley, grote ramen, MHB, minimalistische villa, VLCS Architecten

De enorme haardpartij van Boley Exclusieve Haarden.


“Door het vele glaswerk ontstaat er een subtiele scheidingslijn tussen binnen en buiten”


Keuken, woonkamer, open haard, Boley, grote ramen, MBH, minimalistische villa, VLCS Architecten

Een fragment van het grote keukenblad in HI-MACS van Bone Interieurwerken.

Woonkamer, hoekbank, televisie, living, zithoek, grote ramen, MHB, minimalistische villa, VLCS Architecten

Strakke details
Opvallend aan de villa is dat er weinig variatie aan materialen is. Aan de buitenzijde is natuursteen in combinatie met strak wit gevelstucwerk, veel glas en zeer fijne aluminium kozijnen op een smaakvolle manier toegepast in het ontwerp. Deze materialen komen ook terug in het interieur. Kenmerkend is vooral de natuurstenen schijf in de voorgevel. Strak stucwerk, glas, hout en natuursteen zijn karakteristiek voor het interieur van de hedendaagse villa.

Een gigantische houten decoratieve wand, gerealiseerd door Bone Interieurwerken, flatteert de ontvangsthal en gaat tevens enkele verdiepingen de hoogte in. De wand bedekt een schappelijk deel van het blikveld en brengt hierdoor juist een huiselijk en warm gevoel in de ruimte.

Houten wand, decoratief, Bone Interieurwerken, minimalistische villa, VLCS Architecten

De enorme houten wand, gerealiseerd door Bone Interieurwerken, is direct zichtbaar bij binnenkomst in de hal. Ook al beslaat de wand een behoorlijk deel van het blikveld, het is een element wat juist zorgt voor een bepaalde warmte in de ruimte.

Keuken, houten trap, Bone Interieurwerken, balustrade van glas, minimalistische villa, VLCS Architecten

Nieuwe technieken verzorgen interieur
De bijzonderheden beslaan daarnaast ook de binnenzijde van de villa, welke voorzien is van hoogstaand interieurwerk. Uitgevoerd in een bijzonder staaltje moderne techniek onder leiding van Bone Interieurwerken/Bone Solid. Henk Bone: “Onze specialiteit is het werken met Solid surface constructies, welke gevormd worden uit bijvoorbeeld het moderne HI-MACS materiaal. Dit is een product bestaand uit een combinatie van natuurlijk mineraal en acryl. Het is door deze unieke samenstelling in elk denkbare vorm te boetseren. Op deze manier wordt het dus mogelijk om creatieve ideeën, vormen en toepassingen te bedenken welke naadloos geproduceerd kunnen worden.”

Trap, Bone Interieurwerken, glazen balustrade, split-level, minimalistische villa, VLCS Architecten


“De volledige villa wordt ondersteund door een zeer geavanceerde domotica installatie”


Domotica, tablet, bediening, minimalistische villa, VLCS Architecten

Huis van én voor de toekomst
De volledige villa wordt ondersteund door een zeer geavanceerde Domotica installatie: alle verlichting in één keer dimmen, de door aardwarmte gevoede verwarmingsinstallatie of koeling aansturen, de villa in ‘bioscoop-modus’ zetten of zelfs de LED verlichting in het zwembad van kleur veranderen.

Het is een huis gericht op de toekomst; de woning beschikt over een liftinstallatie die elk niveau bereikt. Het ontwerp gaat helemaal op in de designsferen van het huis. De buitenzijde is een niet doorzichtige glazen wand met glazen deur, waardoor deze een decoratief element is geworden.

De liftinstallatie gaat helemaal op in de designsferen van het huis. Met speciaal niet-doorzichtig-glas, wordt de aanwezigheid van de lift door Van Noort Liften kenbaar gemaakt.

Op maat gemaakte wellness
De uitgebreide badkamer met luxe ligbad van het merk Axor is voorzien van een houten vloer. De warme kleuren geven het interieur een natuurlijke sfeer. De unieke jacuzzi, op maat gemaakt door Bone Interieurwerken, tovert samen met het zwembad (Lotec Zwembaden) en de sauna (4SeasonsSpa) de ruimte om tot een complete wellness.

Bad, vrijstaand bad, Axor, houten vloer, Meubiflex, minimalistische villa, VLCS Architecten

De uitgebreide badkamer met luxe ligbad van het merk Axor (type Massaud), is voorzien van een houten vloer van Meubiflex. De warme kleuren geven het interieur een natuurlijke sfeer.

Wellness, jacuzzi, Bone interieurwerken, ontspannen, grote ramen, MHB, minimalistische villa VLCS

De jacuzzi van Bone Interieurwerken.

Het zwembad gerealiseerd door Lotec Nederland. Foto rechts: 4SeasonSpa

Thuis in een natuurpark
Ook aan de tuin ontbreekt niets. Het is tot in de kleinste details verzorgd door tuinarchitect Fons Linders en zijn team. Het grasveld met zijn rijke groene kleur, de oneindig hoge bomen en de grote natuurvijver. Het vormt de perfecte finishing touch in het totaalbeeld. Het lijkt wel een resort in een vakantieland voorzien van alle moderne gemakken en voorzieningen. Met recht een bouwdroom te noemen.

Fons Linders laat zijn kennis zegevieren op de prachtige locatie die hem werd aangereikt. Het resultaat: een parktuin met (zwem)vijver en lounge gedeelte, maar vooral een oase van rust. Foto’s: Fons Linders Tuinmeesters

 

Tekst & Fotografie: Teun Cuypers

 

Meer projecten van VLCS Architecten bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!