Arrow
Arrow
Slider

Modern klassieke plattelandsschoonheid  

“Met Bert Spierings zaten we meteen in alle opzichten op één lijn”

Een prachtige rietgedekte woning. Modern, eigentijds met klassieke en landschapsstijlelementen. Optimaal ingebed in de natuurlijke omgeving in het verlengde van Kasteel Heeze. Bert Spierings van VLCS Architecten maakte het ontwerp, waarmee de bewoners erg tevreden zijn: “We kunnen eigenlijk helemaal niets noemen waarvan we achteraf zeggen, dat hadden we eigenlijk anders moeten doen.”

De bewoners bundelden hun wensen voor hun droomhuis in een zelf opgesteld programma van eisen en een Pinterest moodboard. Aansluitend nodigden ze vier architecten van naam uit. “In een persoonlijk onderhoud hebben we eerlijk en open verteld wat we graag wilden en wat ons maximale budget was. Ze reageerden allemaal enthousiast. Met Bert Spierings zaten we echter meteen in alle opzichten op één lijn. Onze smaak kwam overeen en als ontwerper bood Bert ons daarbij de gelegenheid om richting en focus te geven aan bepaalde lijnen en details. Mede daarom voelt dit na drie jaar nog steeds 100% als onze woning.”


“Na drie jaar voelt dit nog steeds 100% als onze woning” 


 

Overal zicht op het Brabantse landschap
De voordeur, een prachtige handgemaakte eiken paneeldeur, staat uitnodigend open. Ook de overige buitendeuren en de garagedeuren zijn in dezelfde stijl gemaakt. Kwaliteit pur sang. Via de ruime hal met prachtige Neolith vloertegels leidt de weg via een even functionele als statige eikenhouten taatsdeur naar de woonkamer. Daar springt onmiddellijk de bijzondere lichtinval in het oog. Door de positionering en afmetingen van de vensters trekt die zich door van benedenverdieping tot zolder. “We wilden in deze woning overal een verbinding met de natuur. En door de positionering van de vensters is dat optimaal geslaagd. We hebben overal in huis zicht op het aangrenzende Brabantse landschap.”

Een werkelijk fantastische blik op de natuur biedt ook het schitterende buitenterras. Het is er fantastisch toeven, mede dankzij het in alle gewenste standen te positioneren lamellen dak. Vanaf het terras heb je door de mooie schuifpui een mooie doorkijk naar binnen. De keuken met een groot eet-kookeiland is top. Dat geldt ook voor de apparatuur. “We hebben ons vooraf goed georiënteerd en dit is de uitkomst. Ook de onverminderd revolutionaire inductiekookplaat met de geïntegreerde afzuiging wekt nog steeds oprecht en begrijpelijk enthousiasme.”

__

Een echt leefhuis
Hetzelfde geldt voor de fraaie gashaard, die in een mum van tijd de woonkamer verwarmt, de prachtige Frans eikenvloer in de woonkamer en de aansprekende Piet Boon marmoleumvloer in de keuken. “We dachten oorspronkelijk aan een epoxy- of betonvloer, maar met kleine kinderen werd dat afgeraden. Die kunnen uitglijden op zo’n gladde vloer of ze laten iets vallen. Op zo’n harde vloer ligt het dan meteen in stukken.  We wilden voor ons gezin een echt leefhuis en geen kille showroom.”


Architect, aannemer en bewoners hebben over ieder detail grondig nagedacht 


Duurzaam én comfortabel
Het resultaat mag zich laten zien. Er is een toekomstbestendige woning gerealiseerd volgens de normen en labels van duurzaam bouwen en tegelijk is het een comfortabele woning. Dat is geen vanzelfsprekendheid, want duurzaam en comfortabel gaan eigenlijk niet samen. Maar architect, aannemer en bewoners hebben bij deze woning werkelijk over ieder detail grondig nagedacht. Zelfs de aanbouw/garage is zo opgezet dat deze in de verre toekomst eenvoudig kan worden omgezet naar een slaapkamer met badkamer. De uitvoerende vakmensen hebben met behulp van de beste materialen en modernste technieken het ontwerp van Bert Spierings in een oogverblindend resultaat omgezet.

Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 15 | jun | 2017 |

Tags: , , , , , ,