Arrow
Arrow
Slider

Moderne villa in de natuur

Van alle gemakken voorzien

Van Egmond Totaalarchitectuur creëert een pareltje, een moderne villa, die volledig inspeelt op de omringende natuur. Hoewel het privégedeelte van de woning op een dichte wijze naar de straatzijde is georiënteerd, is het gedeelte aan de tuinzijde volledig gefocust op het omliggende landschap door middel van grote raampartijen. De natuur is altijd dichtbij, ook al begeven de bewoners zich in de geslotenheid van de woonkamer.

De woning in een moderne stijl bestaat uit strakke vormen, waarbij dakoverstekken, daarop resulterende veranda’s en het glas in overvloed voor een hoge mate van intimiteit zorgen. De verbinding van het binnen- en buitenleven wordt door deze kenmerken verder extra benadrukt, waardoor een mooie overgang tussen beide facetten ontstaat. In de tuin bevindt zich een bijgebouw met logeerstudio, buitendouche en een mooi terras aan het water. Een ronde zithoek, speciaal dichtbij de waterrand geplaatst en op maat gemaakt, is compleet met een aansluitende loungehoek met openhaardvuur, zodat er optimaal van het buitenleven genoten kan worden, met een perfect uitzicht op het open landschap.


De verbinding van het binnen- en buitenleven wordt extra benadrukt


Ruimte en licht
De villa van twee verdiepingen, waarvoor Bouwbedrijf Niersman de bouwcoördinatie uitvoerde, bestaat uit verschillende volumes, die in een doorlopende witte slinger aan elkaar verbonden zijn. De villa is van alle gemakken voorzien, waarbij een mooi open vloerplan de keuken, woonkamer en televisieruimte ruimtelijk in elkaar laat overlopen. De woning geniet van enorm veel lichtinval door het binnenvallende daglicht, waarbij de raampartijen aan de verschillende zijdes telkens voor een uniek panoramisch kader zorgen.

Totaalarchitectuur
Niet voor niets wordt de term ‘totaalarchitectuur’ in de bedrijfsnaam verweven: het architectenduo beantwoordt namelijk ook alle wensen op het gebied van het interieur. Zo kozen architecten Britta en Diederik voor serene, rustige maar ook donkere kleuren in het wellnessgedeelte, gevestigd in het basement, om zo het relaxte en Oosterse wellnessgevoel te benadrukken. Het bijzondere glasmozaïek van Milovito zorgt voor de passende glinstering in deze adembenemende ruimte. Het tegelwerk van Stam & De Lange maakt het plaatje compleet.

Fotografie: Jaro van Meerten

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 12 | okt | 2017 |

Tags: , , ,