Arrow
Arrow
Slider

Nieuwbouwwoning met Zeeuws karakter

Spelen met materialen en indelingen

Een mooi voorbeeld van een nieuwbouwwoning waar gebruik is gemaakt van omgevingseigen materialen die op een mooie wijze verouderen, vinden we in Zeeland. Volgens de bouweisen van de gemeente moest de woning een Zeeuws karakter hebben en het geheel mocht niet groter zijn dan de te slopen woning die bij aankoop op het perceel stond. Grassodenridder Architecten ging met het project aan de slag.

De nieuwe woning is dwars op het perceel geplaatst, met een brede, gesloten voorgevel. Dit zorgt voor privacy in de woning en de achtergelegen tuin. De achtergevel is daarentegen open met overal glas in een Methermo®XL schuifpui van Metaglas. Een in het oog springend element is de rieten kap die doorloopt in de gevel. Rietdekker Antheunisse was een belangrijke aannemer in het proces, die ervoor zorgde dat de buitenkant van de woning er strak en goed afgewerkt uitziet. De garagedeur is door aannemer Van de Linde onzichtbaar weggewerkt in de houten, doorlopende wand. Je ziet hem alleen als de deur opengaat, net als de voordeur.

Van binnen naar buiten
Ook bij het zitgedeelte is gespeeld met hoogte: het gedeelte is zowel aan de binnen- als buitenzijde lager dan de rest van de woning, waardoor een luwte ontstaat. Buiten en binnen lopen in elkaar over. Wanneer de pui open is, wordt de zitkamer vergroot naar buiten toe en zit je daar op hetzelfde niveau. Een open gashaard van Ottovuur maakt de kamer nog een stuk gezelliger. Architect Ferry den Ridder: “Je ziet geen rookkanaal lopen. De mechanische afvoer loopt via de kruipruimte naar buiten.”

Nieuwbouwwoning met Zeeuws karakter.

 

De schuifpui is gerealiseerd door Metaglas.


“Wanneer de pui open is, wordt de zitkamer vergroot naar buiten toe en zit je daar op hetzelfde niveau”


Het interieurdesign is verzorgd door Verschuren Interieurbouw.

Stijlvolle witte keuken met kookeiland.

Terugkerende houten elementen
Overal in de woning komt hetzelfde gerookt eikenhout van Leysen Bosq terug, van de zitkamer tot de slaapkamers en de badkamer. Ook de corian elementen van DuPont Corian en de grijze gietvloer van Ode aan de Vloer zien we terug op zowel de beneden- als de bovenverdieping. Al het meubilair is maatwerk en is vervaardigd door interieurbouwer Verschuren. Op de bovenverdieping is het huis duidelijk in tweeën gedeeld: een gedeelte voor de ouders en een gedeelte voor de kinderen. De twee zones worden gescheiden door middel van een vide, vanwaar je uitzicht hebt op de keuken, wat het hart van het huis is.


“De verdiepte plinten die overal onder de wand doorlopen zorgen ervoor dat het huis echt af is”


Letten op kleine details
Dankzij de begeleiding van Grassodenridder architecten gedurende het hele bouwproces kon er gelet worden op de allerkleinste details. De audio-installatie en de verlichting zijn netjes weggewerkt, net als de kozijnloze binnendeuren gerealiseerd door Schreuder en Co van Xinnix. Een mooi detail waar Ferry ons op wijst zijn de verdiepte plinten die overal onder de wand doorlopen. Een klein detail dat ervoor zorgt dat het huis echt af is.

Fotografie: Grassodenridder

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: