Arrow
Arrow
Slider

Penthouse Deluxe

Iedere dag opnieuw genieten van het schitterende uitzicht.

Het penthouse op de hoogste verdieping van een van de twee torens van appartementencomplex in Weert vormt een absolute blikvanger. Zeker wanneer ’s avonds de ledverlichting aanstaat met steeds wisselende kleuren. Binnen is alles naar de bewoners eigen ideeën ontworpen.

Luxewoningen
Elke woning beschikt over een sprinklerinstallatie, klimaatcontrole, vloerverwarming en koeling die per vertrek ingesteld kunnen worden, en onderin het complex bevindt zich een geconditioneerde wijnkelder. Daarnaast konden kopers in de ontwerpfase hun wensen kenbaar maken, zoals de afmetingen van de kamers, het installeren van een open haard, een jacuzzi of sauna.

Geen standaard binnenhuisarchitectuur
Alleen de keuken, de woonkamer en de master bedroom zijn nog op dezelfde plek gesitueerd als in het oorspronkelijk ontwerp. De bewoners: “We vonden dat architect Crepain weliswaar een aansprekend ontwerp van de buitenkant van het gebouw had gemaakt, maar dat hij de indeling van de binnenruimte blijkbaar niet zo belangrijk vond”, vertelt de huiseigenaar. “Naar ons idee kon die veel ruimtelijker worden ingedeeld. Ik heb ooit een basiscursus binnenhuisarchitectuur gevolgd. Wij hadden heel uitgesproken ideeën over hoe het zou moeten worden, maar het kostte soms heel wat energie om de bouwers met ons op één lijn te krijgen.”

 


“We wilden niets standaard en soms had men moeite om aan onze wensen gehoor te geven. Met degenen die wel wilden meedenken, zijn we in zee gegaan”



“We lusten op zijn tijd best een wijntje en hebben de luxe van een eigen wijnopslag in de kelder”



 “Na vijf jaar zijn we wel klaar met ons penthouse. Alles wat we wensten, hebben we tot werkelijkheid gebracht. We voelen ons bevoorrecht en genieten volop”


 

Overweldigend licht
Bij binnenkomst wacht de bezoeker een verrassend panorama. De ruimte is overweldigend groot. Door de enorme vensterpartijen stromen zeeën van licht in het appartement. Lichte tinten overheersen in het interieur die in spannend contrast staan met de donkere vloer. De fraai vormgegeven open haard staat centraal in de ruimte. Boley wilde direct meewerken en mocht dus dit juweeltje leveren. Ook het enorme TV-scherm was een uitgesproken wens. Het bijpassende meubel is exact wat we in gedachten hadden en werd uitgevoerd door de Gebroeders Smits. Patrick heeft het totale lichtplan ontworpen waarbij overwegend voor energiezuinige led-verlichting is gekozen. Uiteraard is alles dimbaar. Aan de wanden hangen diverse werken van de bewoner zelf. Ze geven de ruimte een speels en lichtvoetig uiterlijk.”

Woonkeuken
“Ook de keuken is onze trots; opnieuw naar eigen ontwerp en perfect uitgevoerd door ASWA keukens. De schitterende notenhouten tafel vormt een belangrijk onderdeel van het welbevinden in deze ruimte. Hier kunnen we met vrienden genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap. Laatst nog zaten we met veertien mensen aan deze tafel en ik verzeker je dat het gezellig was. Tenslotte moet ik zeker onze wijnkelder niet vergeten. We lusten op zijn tijd best een wijntje en hebben de luxe van een eigen wijnopslag in de kelder.”: aldus de bewoner.

 

Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: