‘Weekend hide away’ | Remy Meijers

Remy Meijers geeft op eigen wijze identiteit aan penthouse

Interieurarchitect Remy Meijers kreeg de opdracht om een negentiende-eeuws grachtenpand en voormalig kantoorgebouw in Amsterdam te restylen. Hij paste de indeling aan en ontwierp het totale interieur. Het penthouse met forse afmetingen doet nu dienst als ‘weekend hide away’ voor de bewoners.

Met inachtneming van een aantal kaders, zoals bijvoorbeeld het trappenhuis, de zichtlijnen en andere vaste elementen, is Remy allereerst gestart met het inventariseren van de wensen en behoeften van de bewoners. Zij wilden graag drie slaapkamers met alle een en suite badkamer, openhaarden, maar liefst vier toiletgelegenheden en een grote, open woonkeuken.

Royale leefruimtes
Om alle leefruimtes zo royaal mogelijk te houden, heeft Remy een aantal bouwkundige en decoratieve ingrepen toegepast. Zo is bijvoorbeeld een toegang naar de zolderkamer verborgen achter één van de kastdeuren in de keuken en heeft de andere kastenwand een verspringing in diepte gekregen om een naadloze aansluiting met het kozijn te bewerkstelligen. De uitvoering en interieurbouw is gedaan door VSB Wellness. Ook werd er een openhaard geplaatst in de living, welke geleverd werd door Mulder Haarden.

Onder andere de kastenwand in de keuken is gerealiseerd door VSB Wellness. Achter een van de deuren zit een toegang naar de zolderkamer verborgen.


“Om alle leefruimtes zo royaal mogelijk te houden, heeft Remy een aantal bouwkundige en decoratieve ingrepen toegepast”


De prachtige zwarte visgraatvloer is van De Paal Parket

De openhaard werd geleverd door Mulder Haarden

Lichtinval
De woning is opvallend licht; doordat deze zich op de bovenste verdieping van het pand bevindt, valt er zowel licht binnen door de dakramen als door de ramen in de gevels. Als contrast heeft De Paal Parket in de woning, met uitzondering van de sanitaire ruimtes, een zwarte houten vloer gelegd. Om het invallende licht niet te blokkeren, is onder meer in de ruimte tussen de keuken en de living een plafondhoog en transparant kamerscherm van houten lamellen neergezet. Op die manier zijn twee aparte ruimtes ontstaan. Die zijn weliswaar met elkaar verbonden, maar hebben toch ieder een eigen intimiteit.

Ingetogen decor
Alle vertrekken zijn voorzien van een basis van grijs gebeitst eiken. De kleurtonen uit de stoffering van Master Totaalinrichting en het beddengoed van Nilson Beds passen daar naadloos bij en ook de kleur van het stucwerk van Dofine komt uit Remy’s waaier van grijstonen.


“Door diverse materialen toe te passen, heeft iedere ruimte een eigen identiteit”


Het Italiaanse bedrijf CEA Design heeft de sanitaire kranen geleverd

Dofine uit Winschoten heeft gezorgd voor strak stucwerk

Een vleugje luxe
Door diverse materialen toe te passen, heeft iedere ruimte een eigen identiteit. Naast eiken, beton ciré en stucwerk zijn maar liefst vijf soorten natuursteen gebruikt, geleverd door Lenarduzzi. Het draagt niet alleen bij aan de luxe sfeer, maar brengt ook spanning in het interieur.

Wat bovendien een luxe gevoel oproept, is dat Remy Meijers exclusief voor deze bewoners een aantal zitelementen heeft ontworpen. De bank en de bijpassende fauteuil dragen de naam Wellington. De eetkamerstoelen Arugam uit zijn eigen collectie zijn ietwat verhoogd en dus tailor made. Ook is gebruik gemaakt van zijn eigen verlichtingslijn, zoals de in het oog springende vloerlamp Tibau. Daarnaast zijn verlichtingsarmaturen van 2Lite, Modular en Flos toegepast.

De heerlijke bedden komen van Nilson Beds

Stijlvol & functioneel
In de mastersuite en in één van de badkamers is de verlichting niet naast, maar óp de spiegels gemonteerd. Het is zowel stijlvol als functioneel. In de zolderkamer is optimaal gebruik gemaakt van het bestaande podium, waaronder een vaste draagbalk ligt. Remy heeft hier van de nood een deugd gemaakt door op het podium de badkamer en suite te plaatsen. Met aan de linkerzijde een wastafel en de toegang tot de douche en aan de rechterzijde een toiletruimte.

 

Fotografie: René Gonkel

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!