Renovatie penthouse | RMR Interieurbouw

Renovatie penthouse | RMR Interieurbouw

Kleurrijk, knus, romantisch, modern en uniek

Dit gerenoveerde en met smaak ingerichte penthouse weerspiegelt de ziel van zijn bewoner. Ieder vertrek van het 435 m2 grote appartement heeft zijn eigen unieke sfeer. De vraag welke binnenhuisarchitect dit voor elkaar kreeg, levert een verrassend antwoord op: “geen”. De bewoonster brainstormde met een vriendin en schakelde daarna Frank Rijnen van RMR Interieurbouw in.

Keuken, kantoor, inloopkasten, de losse meubels en al het maatwerk in deze woning komt uit de koker van RMR. Het is gerealiseerd in nauwe samenwerking met de bewoonster, die heel eigen, creatieve ideeën had over hoe ze haar interieur wilde. “Het geheel is een leuke mix geworden van haar wensen en de draai die wij er vervolgens aan mochten geven”, vertelt Rijnen. Met veel plezier kijkt hij terug op het project. “De bewoonster is niet alleen een tevreden klant, maar ook een geweldige ambassadeur.”

Fantastisch uitzicht
Toen deze dame, op zoek naar een woning, voor het eerst het appartement binnenkwam, werd ze geconfronteerd met gesloten vitrage. Ze vroeg of die open kon. “Meteen was het: klik”, vertelt ze glunderend. “Een zee van licht stroomde naar binnen en het uitzicht was fantastisch. Ik voelde: dit is de plek die ik zoek!” Ze zag ook direct de mogelijkheden om er een echt thuis van te maken, waar ze helemaal zichzelf zou kunnen zijn.

Renovatie penthouse, RMR Interieurbouw, Frank Rijken, keuken


“Ik voelde: dit is de plek die ik zoek!”


Penthouse RMR Interieurbouw, living, openhaard, Heerkens, shutters JASNO

Penthouse door RMR Interieurbouw, houten vloer van Van der Putten Chateauvloeren uit Nuenen

Lang tafelen
De keuken is een van haar favoriete ruimten. Vooral als familie en vrienden aanschuiven aan de grote eettafel. Comfortabele fauteuils in frisse kleuren nodigen daartoe uit. Het zijn stoelen van DIEZ, waarvan de bewoonster de poten liet verlengen. Door ze vervolgens met prachtige stoffen te laten bekleden, transformeerde ze deze tot luxe eetkamerfauteuils. Lang aan tafel zitten is bij deze gastvrouw bepaald geen tour de force.

Privacy
Vanuit de ruime, gezellige keuken kijk je door grote ramen naar buiten. Daar wacht een uitzicht waar velen alleen van kunnen dromen, met vaak prachtig gekleurde luchten en fantastische vergezichten. Onder meer op het glinsterende water van de IJzeren Man en de Karpendonkse Plas. Daarachter tekent zich de skyline van Eindhoven af. “In het donker heeft het hier wel wat weg van New York, met die hoge gebouwen en hun gekleurde lichten.” Minder stads is de privacy die dit penthouse biedt. Slapen kan hier gewoon met de gordijnen open. De zon die opkomt en ondergaat, de flonkerende sterrenhemel, de stralende maan – het is steeds weer een fantastisch gezicht.

Penthouse, RMR Interieurbouw, shutters van JASNO, view


“In het donker heeft het hier wel wat weg van New York”


Slaapkamer, houten vloer door Van der Putten Chateauvloeren

Badkemer en tegels door Van Boven uit Den Dungen

Experimentele contrasten
De renovatie en restyling van dit appartement leverden een eindresultaat op dat er mag zijn. Een woning vol experimentele contrasten. Met eerlijke en pure materialen. Traditioneel, romantisch en met het fijne van vroeger. Maar ook veelkleurig, lekker wild, expressief en gewaagd. Het past allemaal bij de persoonlijkheid van de bewoonster. Zij schuwt het niet om buiten de lijntjes te kleuren.

Verrassende ontdekking
Een blikvanger in het appartement is de werk- annex studeerkamer. Een plek die inspiratie en creativiteit ademt, maar ook bezinning. De ruimte is doorspekt met fijnzinnige attributen, opvallende kleurschakeringen en kunst. De badkamer kreeg heel bewust de look-and-feel van een hotelsuite mee. Een verrassende ontdekking in het interieur van dit penthouse is een schemerlamp op ganzenpoten, ontworpen door Frank Duran. Buitengewoon geslaagd is ook het ombouwen van de voormalige werkkamerbibliotheek tot een prinsessenkamer voor de kleindochters.

Kantoor met shutters van JASNO

Persoonlijk en herkenbaar
Wie een kwartier in de woning doorbrengt, merkt bovendien dat zijn energie toeneemt. Feng shui mag dan niet bewust zijn toegepast, de oude Chinese leer is hier overal zichtbaar en voelbaar. De bewoonster zelf voelt zich ook bijzonder prettig op haar nieuwe plek. Ze creëerde een thuis waar ze persoonlijk kan zijn en tegelijk herkenbaar voor anderen. Haar geheim: je ogen openhouden, ideeën opdoen en uitvoeren – zo is de keuken met open haard een afgeleide van een restaurant in Stockholm dat ze bezocht – speuren naar wereldse koopjes en tot slot knopen durven doorhakken. “Meestal moet je gewoon je gevoel volgen.”

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Dré Wouters
___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:


error: Content is protected !!