Verrassende renovatie | Denoldervleugels

Verrassende renovatie appartement Amsterdam | Denoldervleugels

De grootsheid van de ruimtes is indrukwekkend

Een fantastisch gerenoveerd appartement als in Amsterdam zagen we zelden eerder. De een vindt het een typisch Frits Peutz appartement de ander een schitterend, Oosters getint, appartement. Het veelvoud van meningen typeert de veelzijdigheid van het werk dat de architecten Florentijn Vleugels en Bas den Older van Denoldervleugels hebben gerealiseerd.

Het dynamische gezin had in hun nieuwe woning behoefte aan een duidelijke sociale relatie tussen de ruimtes, maar wél met voldoende plekken om zichzelf terug te kunnen trekken. Ook moest de bijzondere kunst, die ze in de loop van hun leven verzameld hebben en die een stuk levensgeschiedenis weerspiegeld, optimaal tot haar recht komen.

Natuurlijke verbinding

De woning beslaat de bovenste drie lagen van een appartementengebouw. De entreehal is zowel verrassend als spectaculair. De hoogte van het appartement openbaart zich in een verfijnde combinatie van staal, glas en licht. De openheid en grootsheid van de ruimtes is ronduit indrukwekkend.

De nieuwe vide vormt het centrale middelpunt van het appartement. Het zorgt voor daglicht op alle verdiepingen. En voor een natuurlijke verbinding tussen de bewoners, waar ze zich dan ook mogen bevinden in het appartement. “Door de glazen wanden heeft ons gezin steeds contact met elkaar. Soms zit de een huiswerk maken te maken, de ander te koken en weer een ander TV te kijken iedereen heeft een eigen plek en toch heeft ons gezin altijd contact met elkaar.”

Woonkamer, stalen deuren, Simply Steel, haard, Jos Harm, verrassende renovatie, Denoldervleugels

Houten vloer, stalen deuren, Simply Steel, stalen trap, ruimtelijk, verrassende renovatie, Denoldervleugels


“De nieuwe vide zorgt voor een natuurlijke verbinding tussen de bewoners, waar ze zich ook mogen bevinden in het appartement”


Ruime keuken, leefkeuken, Bulthaup, kastenwand, verrassende renovatie, Denoldervleugels

Sociale keuken
Het appartement, met de fraaie keuken als sociale middelpunt, is werkelijk helemaal af. Vrije zichtlijnen, gebruik van heel veel glas, dat door de toepassing van subtiele materialen en kleurstellingen totaal niet afstandelijk overkomt. Ook is er sprake van prachtige belichting en verlichting. Kortom: modern en dynamisch, maar ook intiem en warm. “Een woning moet geen showroom zijn”, duiden Florentijn Vleugels en Bas Den Older. “Mensen willen in een warme sfeer omgeving thuiskomen.” En die beleving is er in Amsterdam.

Groene oase
De sinds de tweede wereldoorlog onbenutte zolderkamer werd door de ondernemende architecten op spectaculaire wijze betrokken bij de woonruimte en in relatie gebracht met de onderliggende verdiepingen. De grote centrale vide, waarin een prachtige stalen trap is geplaatst, vormt daarbij de ruimtelijke en functionele verbinding. Op het nieuw toegevoegde zolderniveau werd een 40 m2 groot dakterras gerealiseerd. In enkele maanden tijd is het uitgegroeid tot een groene oase. Het uitzicht over Amsterdam, van Olympisch Stadion naar het Rijksmuseum en Carré is spectaculair.

Vide, stalen trap, ruimtelijk, Simply Steel, lichtinval, verrassende renovatie, Denoldervleugels


“Een woning moet geen showroom zijn, mensen willen in een warme sfeer omgeving thuiskomen.”


Badkamer, inloopdouche, vrijstaand bad, wastafel, neutrale kleuren, verrassende renovatie, Denoldervleugels

Modern classics
“Het vertalen van de wensen van de klant staat bij ons voorop. We dringen niemand onze stijl op. Wat onze stijl is? Je zou het kunnen omschrijven als ‘modern classics.’ Chique eenvoud. Innovatief in vorm en techniek.” In Amsterdam resulteerde het in een state-of- the-art appartement. Een fantastisch mooi, tijdloos pand dat aansluit op het moderne gezinsleven.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Michael van Oosten & Dré Wouters

 

Meer projecten van Denoldervleugels bekijken?

 

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!