Arrow
Arrow
Slider

Romantisch wonen in het verre Noorden

Duin Interior biedt oplossingen voor authentieke ruimtes

Hoewel de voorzijde recht en imposant aandoet, kenmerkt de sprookjesachtige achterzijde van deze villa zich juist door alle hoeken en sierlijke accenten. Een prachtige woning uit 1914 met een karakteristieke uitstraling waarop interieurontwerper Miquel van Duin zijn expertise en creativiteit kon loslaten.

De deuren met het sierlijke glas, het enorme souterrain, het glas-in-lood, de hoekjes en kiertjes. Het huis ademt. Vanuit de hoge hal is de hokjesgeest van de woning duidelijk zichtbaar. De indeling van de benedenverdieping loopt verticaal door het hele huis door. Onderweg naar de keuken valt het oog direct op de typische glas-in-lood ramen die de hal van de woning sieren. De bewoners besloten al snel voorzetramen te plaatsen, zodat het naast een lust voor het oog ook een comfortabele ruimte werd.

Uitdaging
De nieuwe keuken is van I-KOOK en was een bewuste keuze van de huidige bewoners. Het plaatsen van de tegels, vakkundig gezet door tegelcentrum Siddeburen, vormde echter een uitdaging. Door de authentieke woning moesten de tegels perfect aansluiten aan allerlei scheve randen. De krakende vloeren lopen namelijk niet allemaal perfect recht, maar daar is in de afwerking van de tegelmuren in de keuken niets van te zien. De rand boven de kachel, voorheen bedekt met metrotegeltjes, is in dezelfde stijl als de andere zijde van de keuken afgewerkt door de bewoner zelf.

Het tegelwerk is perfect afgewerkt door tegelcentrum Siddeburen en vindt aansluiting bij de stijl van de keuken


“De vloeren lopen niet allemaal perfect recht, maar daar is in de afwerking van de tegelmuren in de keuken niets van te zien”


De sfeervolle woonkamer, gerealiseerd door interieurontwerper Miquel van Duin

Op maat gemaakte bank
De wens van de bewoners was duidelijk: het plaatsen van een royale hoekbank in de woonkamer waar het gehele gezin op kan zitten. Dat was lastig door de erkerachtige ruimte. Dat was het moment dat Miquel aansloot. Hij pakte dit probleem aan door middel van de op maat gemaakte meubelen van Keijser en Co. De bank bood uitkomst voor de hoeken en korte muren. Miquel: “De bank is op maat gemaakt en loopt nu precies met de hoeken mee.”

Tv-meubel
Verder zorgde Miquel voor de kachel van Schippers en een kwalitatief tv-meubel: “Het plafond is hoog en dus was er ruimte voor een hoger meubel. In eerste instantie stond dit meubel klaar met open zijde, maar ze hebben het voor deze woning dicht afgewerkt en met de hand in kalkverf gezet”, vertelt Miquel.


“Met uitzicht op de tuin en prachtige lichtinval van de zon is de serre een perfecte ruimte om tot rust te komen”


De shutters van Sunway passen perfect bij het prachtige glas-in-lood in deze romantische serre

Serre met prachtige lichtinval
Naast de woonkamer bevindt zich een heerlijke serre. Aannemer Wilting Groep verzorgde de houten shutters van Sunway. Ze geven de ruimte een landelijke uitstraling met een overduidelijke kwalitatieve afwerking. Met uitzicht op de tuin en prachtige lichtinval van de zon is dit een perfecte ruimte om tot rust te komen.

Mooiste kant van het huis
In de breed uitgestrekte tuin is het goed vertoeven op een zonnige dag. De achterzijde wordt door alle partijen als mooiste kant van het huis bestempeld: “Je hebt verbinding met de mooie serre, je ziet het glas-in-lood van de hal. Deze aanblik typeert de woning”, vertelt de bewoner trots.

 

Fotografie: Jaro van Meerten

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 


Web editor: Juultje Peels |

Datum: 01 | dec | 2017 |

Tags: , , , , , , ,

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!