Ruimtelijke gezinswoning

Alle woonfuncties zijn op en natuurlijke wijze geïntegreerd

Linda Lagrand pakte het interieur van een jaren ‘30 stadsvilla aan. Het was een arbeidsintensief project, omdat alleen de buitenmuren nog bleven staan. De vele uitbouwen, niveauverschillen, ongelijke plafonds en kleine kamertjes zijn omgetoverd tot een ruimtelijke gezinswoning met rustgevende lange zichtlijnen.

Het was een ware transformatie, waarbij de trap in z’n geheel is verplaatst naar een andere ruimte, om de karakteristieke, horizontale belijningen te behouden. Alle woonfuncties zijn op een natuurlijke wijze geïntegreerd, inclusief de gewenste domotica.

Alle grote vloerkleden in de drie woningen zijn afkomstig van Limited Edition rugs. De blinds voor de ramen zijn van JASNO.


“Ik bekijk de ruimte als een object waar een persoonlijk verhaal achter zit”


De prachtige kasten zijn geleverd door Noctum. Van den Berg Interieurbouw is verantwoordelijk voor de custom-made interieurstukken.

De mooie stoffen zorgen voor een warme tint en komen van Vyva Fabrics.

Onbewuste wensen
“Ik ben altijd op zoek naar de onbewuste wensen van de klant”, vertelt Linda. “Ik bekijk de ruimte als een object waar een persoonlijk verhaal achter zit en geef daaraan een spannend, tintje; warm afgestemd op mijn opdrachtgevers. Gebruik van mooie, rijke materialen, met ton sur ton gedempte kleuren, de graad van afwerking en het lichtplan spelen hierin een cruciale rol.”

De kraan in de badkamer is van het merk VOLA.

Hotelgevoel
Om het luxe hotelgevoel te benadrukken, is de dressingroom in de slaapkamer geplaatst. Het huis is voorzien van een houten parketvloer, gelegd in Hongaars puntpatroon. Gekozen is voor specifieke wandbekleding en kleurtinten, met meubelen, verlichtingsarmaturen en woondecoraties in een eigentijdse sfeer. Esthetisch verantwoord en praktisch ingedeeld, mede door inbreng van de wensen van de twee jonge kinderen in het gezin.

Tekst: fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Peter Baas

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 

 

 


error: Content is protected !!