Sfeervolle loft | Studio Vendrig

 

Sfeervolle loft in 18de-eeuws suikerpakhuis | Studio Vendrig

Er heerst een aangename oase van rust in de woning

In een voormalig 18de-eeuws suikerpakhuis in Amsterdam bevindt zich een sfeervolle loft. Onder begeleiding van Edgar Vendrig van Studio Vendrig werd dit rijksmonumentale pand verbouwd. De bouwmanager had hierbij respect voor het oude, maar maakte wel gebruik van de nieuwste technieken en inzichten.

Door de smaakvolle inrichting, het gebruik van natuurlijke, zachte kleuren, zorgvuldige afwerking en hoogwaardige materialen is het een aangename oase van rust in de bruisende stad. Voor de bewoners is het een warm thuis om te genieten van wat Amsterdam te bieden heeft en een comfortabele plek om samen met familie en vrienden te genieten van het leven.

Authentiek

Het suikerpakhuis van in totaal 200 m2 met een terras van maar liefst 45 m2 heeft raampartijen aan de voor- en achterzijde en drie kleinere ramen aan de zijkant. Het gehele huis is voorzien van vloerverwarming en gedeeltelijk van airco. De originele witgeschilderde eikenhouten balken zijn overal intact gebleven en zorgen voor een authentieke uitstraling.

Woonkamer, haard, Boley, eyecatcher, wijnkoelkast, houten vloer, glazen boxen, sfeervolle loft, Studio vendrig

Woonkamer, haard, open haard, Boley, sfeervol, zithoek, sfeervolle loft, Studio Vendrig

De Boley haard verspreidt zijn warmte naar alle kanten.

Grote woonkeuken
De woonkamer straalt rust en harmonie uit. Beide deuren naar het Franse balkon kunnen open. Het vormt een heerlijke plek om naar buiten te kijken. De woonkamer wordt middels een lange hal verbonden met de grote woonkeuken. Dit is het hart van het huis waar veel Italiaans marmer en natuursteen is verwerkt. Zoals het aanrecht dat is gemaakt van Bianca Lasa, gezoet natuursteen. Maar het kroonjuweel in de keuken is de open haard zonder zijwanden die warmte en licht naar alle kanten verspreidt. De gashaard lijkt in de ruimte te zweven. Ook de Kees van der Westen Speedster Espressomachine is een aanwinst voor de keuken.

Leefkeuken, ruimtelijk, strak, kookeiland, houten vloer, open verbinding, sfeervolle loft, studio vendrig

Het bijzondere stucwerk werd gerealiseerd door Creative Minds International, de houten vloeren zijn afkomstig van Esco Vloeren. Maretti Lighting kleedt de ruimtes verder aan.

Eetkamer, eettafel, houten vloer, houten balken, verlichting, Maretti Lighting, Marcel Wolterinck, sfeervolle loft, studio vendrig


“De woonkamer wordt middels een lange hal verbonden met de grote woonkeuken”


Woonkamer, living, grote ramen, lichtinval, Marcel Wolterinck, kunst, sfeervolle lift, Studio Vendrig

Wanneer de balkondeuren opengaan komt de reuring van de stad naar binnen. Het Formani deurbeslag is afkomstig van Carpentier Wonen.

Glazen boxen
De belangrijkste wens van de bewoners was een loft met twee slaap- en badkamers met behoud van zoveel mogelijk daglicht en frisse lucht. Wolterinck Design Studio kwam met het ontwerp van twee glazen ‘boxen’ in het midden van de loft. Het ontwerp is gebaseerd op rust, ritme en symmetrie. Het kleurgebruik is ingetogen en de materialen puur. De sfeer en uitstraling van binnen, komt terug in de inrichting van het terras. Het loopt in elkaar over.

Twee glazen boxen in het midden van de loft zorgen voor extra leefruimte.

Slaapkamer, boxspring, bed, master bedroom, glazen box, shutters, vloer, visgraat, sfeervolle loft, Studio Vendrig

Stijlvol & elegant
De kozijnen van de glazen boxen zijn van staal en de ramen zijn voorzien van luxe, zwarte, houten jaloezieën. De vloeren zijn van de marmeren natuursteensoort ‘seqouia’ met een leather finish afwerking, gelegd in een visgraatmotief. Dit zorgt voor een stijlvol, elegant geheel. Opvallend zijn de goed afgewerkte deuren en inbouwkasten, gemaakt van donker eikenfineer (kwartiers gezaagd) behandeld met donkere beits, zodat de structuur van het hout zichtbaar blijft.

De deuren zijn robuust en sluiten als een kluis. De massieve matzwarte deurkrukken van ontwerper Piet Boon maken het geheel af. De beide badkamers zijn voorzien van toilet, bad en inloopdouche. Ze zijn modern, chic, strak en tegelijkertijd praktisch ingericht.

Het was een hele klus voor BM Interieurmakers om alles zo precies af te werken in dit monumentale pand.

Rust & dynamiek
Edgar Vendrig vindt het een supergeslaagd project. “De rust binnen is heerlijk, maar zodra je op het terras zit of de voordeur uitstapt voel je meteen de dynamiek van de stad.” Volgende de bewoners is de verbouwing in goed overleg verlopen: “Tevreden is een understatement. We zijn super trots.”

Terras, buitenleven, tuinmeubelen, Borek, parasol, uitzicht, sfeervolle loft, Studio Vendrig

Op het dakterras is het heerlijk zitten op de stoelen en banken van Borek.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Jurrit van der Waal

 

Meer projecten van Studio Vendrig bekijken?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!