Witte bungalow, Marco van Veldhuizen
Witte bungalow, Marco van Veldhuizen
Witte bungalow, Marco van Veldhuizen
Witte bungalow, Marco van Veldhuizen
Arrow
Arrow
Slider

Visionair en ambachtelijk vakmanschap | Marco Daverveld

Stijlvolle en comfortabele woning in villawijk in Noord-Brabant

Sommige kennissen verklaarden hem voor gek, omdat hij zich in zijn tweede jeugd nog in een ‘bouwen is beleven’-avontuur stortte. Een kant-en-klaar appartement in een luxe résidence, dat lag toch meer voor de hand? Maar de nieuwe bewoner van deze villa liet zich niet van de wijs brengen. Hij zette zijn plan door. En hoe! Dankzij visionair vakmanschap verrees er een stijlvolle, comfortabele woning – en heeft een vermaarde villawijk er een nieuwe blikvanger bij.

Op zijn zoektocht naar een nieuwe woonplek belandde de bewoner in Noord-Brabant. Daar ontdekte hij, aan de bosrand, een witte bungalow. Wonen in zo’n groene oase fascineerde hem, maar de bungalow zelf vond hij diep in zijn hart maar lelijk. De vraag was dan ook: fris ik het geheel op en moderniseer ik de woning, of laat ik alles afbreken en ga ik voor nieuwbouw? De keuze viel op het laatste. Het bleek de beste oplossing om ruimten visueel te openen – de bewoner opteerde voor strak en modern – en zijn nieuwe thuis de gewenste uitstraling te geven.

Lijnenspel met allure
De witte bungalow, uit 1960, maakte in recordtempo plaats voor een eigentijdse, op alle vlakken bijzondere woning. Zo geeft een opbouw de bungalow – die een fraai lijnenspel kent – extra allure. Meerwaarde ook. Het gescheiden gastenverblijf met twee slaapkamers, badkamer en toilet waarborgt maximaal de privacy van bewoners en gasten.

Keuken, Van Boven, eetkamer, kookeiland

Geperfectioneerd
Binnen is het interieur, dat de kenmerken van puur handwerk in zich draagt, op alle vlakken geperfectioneerd. Zowel in ruimte, design en efficiëntie als in techniek. Van aardverwarming tot innovatieve ledverlichting en domotica op maat. Alles is aangeraakt door de tijd van nu. Maar bovenal door visionair en ambachtelijk vakmanschap.

Het was Marco Daverveld die het oorspronkelijke plan nog enkele bijzondere kwaliteitsimpulsen gaf. Daarbij had hij vooral aandacht voor de juiste verhoudingen. De haard kreeg een andere plek dan voorzien en werd zo uitgevoerd dat hij mooi combineert met de tv-setting. En dan is er nog de haardschouw, die op vier plekken opengeklapt kan worden. Een verrassend en zeer geslaagd ontwerp.

Over alles nagedacht
Werkelijk overal is over nagedacht. De binnendeuren bijvoorbeeld – die dankzij de hoge plafonds schitterend tot hun recht komen – kunnen in de wand geschoven worden. Rolstoelgebruikers en mensen met een rollator kunnen daardoor moeiteloos door de deuropening. Bijzonder is ook dat de lange eettafel in het paleisje moeiteloos kan worden verlengd met het bureau uit de werkkamer. “Het heeft dezelfde kleur, hoogte en breedte. Als ik het aan de kopzijde plaats, kunnen vier extra personen aanschuiven. Komen alle kinderen en kleinkinderen tegelijk op bezoek, dan is dat een uitkomst”, vertelt de bewoner.


“Het was Marco Daverveld die het oorspronkelijke plan nog enkele bijzondere kwaliteitsimpulsen gaf”


Strak en modern, met een klassieke touch
Aan de buitenkant is de woning voor een deel bekleed met teakhout. Door dit in het interieur terug te laten komen, is de sfeer van buiten naar binnen gebracht. Oorspronkelijk was het plan om nog veel meer teakhout te gebruiken, bijvoorbeeld voor het bekleden van de hal. Maar door het in de nuances te zoeken, zoals bij de zwevende trap is gebeurd, is een betere balans ontstaan. Die aandacht voor balans is in de hele woning terug te vinden. Ze is strak en modern, maar met een klassieke touch. Voorzien van alle gemakken ook.

Heerlijk toeven aan het zwembad
Ook de wijze waarop de architectonische eyecatcher is gebouwd, is bijzonder. De bungalow is diagonaal gepositioneerd, waardoor de perceeloppervlakte optimaal wordt benut. De bewoner vroeg een vergunning aan om precies op de kavelgrens te mogen bouwen. Er verrezen twee garages, die via de werkkamer en badkamer spits toelopen richting tuin. En wat voor een tuin! Op het terras aan het zwembad is het heerlijk toeven. De aanplant van volwassen, tot tien meter hoge bomen garandeert er maximale privacy.
Zijn glimlach verraadt dat hij van de woning geniet. Bouwen is beleven. Wonen is dat ook!

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!