Studio Marco van Veldhuizen is verantwoordelijk voor de architectuur van de villa.

Toekomstbestendige droomvilla

De beleving van elke binnen- en buitenruimte klopt werkelijk tot in de details

Aan de rand van het prachtige natuurgebied ‘De Groene Grens’ heeft een echtpaar hun levensdroom verwezenlijkt. De rietgedekte villa is een heuse eyecatcher. Strak, minimalistisch, tijdloos chique en tegelijk behaaglijk en warm door de houtelementen. Architect Marco van Veldhuizen en aannemer W. Heij uit Lunteren hebben deze droomwoning gerealiseerd.

De woning heeft fantastische zichtlijnen en alles is perfect in harmonie met elkaar. De keuze van kleuren en het materialenpallet creëren een warme sfeer. In de woonkamer en aan de buitenkant van de woning is gebruik gemaakt van schitterende houten, historische balken, die het gezin zelf heeft bewerkt met Rubio Monocoat.

Meteen een klik
Een goed gevoel hadden de bewoners vrijwel direct bij architect Marco van Veldhuizen. “Het klikte meteen. Tijdens ons kennismakingsgesprek brachten we onze ideeën in. Al snel begon Marco te tekenen en zagen we de eerste ontwerpen op een beeldscherm op zijn kantoor. ‘Ik hoop écht dat dit onze nieuwe woning wordt, want dit is precies wat ik voor ogen had’, zei ik tegen mijn man.”

En zo is het ook geworden. “In een woord fantastisch! En daarbij houden we minimaal tot 2060 vrij zicht op de natuur. Die groengarantie hebben we zwart op wit van de gemeente Veenendaal gekregen.”
 De strikte gemeentelijke bouwvoorschriften in de nieuwe wijk leken wél nog even roet in het eten te gooien. “Wij wilden een laagbouw villa, met twee verdiepingen, dus zonder een extra zolderverdieping. De gemeente schreef op deze plek echter een hoogbouw villa voor”, duiden de bewoners. Marco van Veldhuizen loste het creatief op, met een meterhoge entree achter de voordeur.

Aannemersbedrijf W. Heij B.V. is mede verantwoordelijk voor deze prachtige villa


“We houden minimaal tot 2060 vrij zicht op de natuur.
Die groengarantie hebben we zwart op wit van de gemeente Veenendaal gekregen”


RhijnArt Keukens heeft deze prachtige design keuken gemaakt.

De houten vloer is mogelijk gemaakt door Europa Parket.

Milieuvriendelijk
Inventief is ook de manier waarop energie en warmte in de woning is geregeld. Een gasaansluiting is in de nieuwbouwwijk namelijk niet mogelijk. Het wordt meer dan ondervangen door visueel niet zichtbare zonnepanelen op de dakkapel en een gebruiksvriendelijke warmtepomp met geïntegreerde passieve koeling, die de verwarming op een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier regelt. Twee rvs-boilers met een inhoud van 180 liter leveren de warmtepomp ook warmtapwater. Ruim voldoende om de twee inloopdouches tegelijk van een constante weldadige warmwater stroom te voorzien.


“Zolang we hier in de woning wonen, heb ik nog nooit aan de thermostaat gedraaid”


Hazeleger heeft alle technische installaties in deze villa gerealiseerd.

De designverlichting zorgt voor een bijzondere entree van de villa.

Constante temperatuur
Bij de keuze van het schitterende visgraatparket dat plankje voor plankje in de woonkamer is ingebed, is ook nadrukkelijk rekening gehouden met het optimaal laten renderen van de aardverwarming. Het parket is dunner dan de vaak gebruikelijke standaard. Het werkt allemaal perfect. “Zolang we hier in de woning wonen, heb ik nog nooit aan de thermostaat gedraaid. We hebben het hele jaar door een constante temperatuur van 22 graden Celsius”, duidt de huisheer.

Geen afbreuk aan het woongenot
De onmogelijkheid van een gas openhaard in de woning doet ook al geen afbreuk aan het woongenot, zo blijkt. De Sparterm open haard, die wordt gevoed door milieuvriendelijke Eco houtbriketten, is een prima alternatief. In de villa is dan ook over ieder detail nagedacht. Van de schitterende keuken van RhijnArt tot de fraaie Piet Boon deurklinken en dito Jasno Shutters.

Dankzij de bewoners die exact wisten wat ze wilden, een creatieve architect die aan een woord genoeg heeft en een topaannemer was dit verbluffende eindresultaat mogelijk. De beleving van elke binnen- en buitenruimte klopt werkelijk tot in de details.

Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: