Arrow
Arrow
Slider

Uitbouw dijkwoning in prachtige omgeving  

Extra ruimte en extra genieten

Tussen de groene weilanden en langs een uitgestrekte rivier ligt een verrassend mooie, witte boerderij, met aan de achterkant een uitgestrekte tuin met grote vijver. De woning is een prachtig voorbeeld van hoe oude en nieuwe elementen elkaar kunnen versterken.

Kees Marcelis werd ingeschakeld als interieurarchitect bij dit project. “De opdracht was eigenlijk heel simpel: ontwerp een nieuwe dakkapel, passend bij de bestaande woonboerderij, zodat er meer licht in de badkamer ontstaat. Maar toen ik in de woning kwam, viel mij direct op dat er nog zo veel meer mogelijk was. Zo merkte ik op dat er vanuit de hele woning geen uitzicht was op de prachtige vijver achterin de tuin. Terwijl dit het huis juist zo uniek maakt! Hierop stelde ik voor om de achterkant open te maken door middel van glazen puien en de ruimte daarbij ook uit te bouwen, zodat er een grotere woonruimte ontstaat en de bewoners veel meer kunnen genieten van hun prachtige woning en omgeving.”

Uitdagend traject
De bewoners waren zo enthousiast over het plan van Kees, dat ze instemden. Kees: “Uiteindelijk hebben we een zijmuur van de woning voorzien van grote glaspuien en de woning aan de achterzijde twee meter uitgebouwd, door middel van een glazen schuifpui en buiten een overkapping. Dit bleek nog een behoorlijk uitdagend traject, omdat er geen traditionele fundering voor de achterbouw geplaatst kon worden. Uiteindelijk is de uitbouw geplaatst op stalen jukken die aan de kelderwanden zijn bevestigd. Linsen Las en Constructie heeft dit perfect uitgevoerd. De bouw hebben we samen met aannemer Hoogakker uit Heteren gerealiseerd. De kozijnen met schuifdeuren en het glaswerk is van Wijnveen Aluminiumbouw.”

Exclusief wonen, The art of living, Studio Kees Marcelis, Architectuur, Rieten dak, Exterieur, Witte Klapdeuren, Schoorsteen


“We stonden er versteld van hoeveel extra ruimte twee meter uitbouw kan creëren”


 

Ruimte invullen
“We stonden er versteld van hoeveel extra ruimte twee meter uitbouw kan creëren”, vullen de bewoners aan. “Het originele interieur paste hierdoor niet mooi meer in het geheel. Studio Kees Marcelis heeft vervolgens verschillende elementen ontworpen om ons interieur te laten aansluiten op de vernieuwde woning. Zoals de grote, donkerkleurige wandkast, de witte kast achter de bank en de salontafel. Het maatwerk is vervolgens keurig uitgevoerd door NJD Meubelvormgeving. Daarnaast is onze keuken uitgebouwd, in de stijl van wat er al stond, zodat ook deze beter binnen de nieuwe ruimten past. Dit is prima uitgevoerd door Tinello. Om het interieur verder aan te kleden hebben we een mooie grote bank van Keijser&Co gekocht, model Jane, en een lounge chair van Eames. De audio is van Loewe.”

Exclusief wonen, The art of living, Henk Langen | Beeld & Geluid, Villa, Exclusieve stoel, Grote ramen, Televisie


“Het lijkt haast alsof de buitenomgeving naar binnen is gehaald, alsof je altijd in de prachtige tuin kunt zitten”


 Exclusief wonen, The art of living, Studio Kees Marcelis, Barbara’s Garden, Tuinontwerp, Architectuur, Grasveld, Loungeset, Rieten dak

Exclusief wonen, The art of living, Barbara’s Garden, Meer, Vlonder, Stoelen, Tuinligging

Levendige tuin
Tijdens het verbouwingstraject werd ook de tuin onder handen genomen door Frank ten Westeneind, architect, maar ook tuin- en landschapsontwerper. Hij heeft een nieuw plan voor een gedeelte van de tuin gemaakt, waarbij onder andere nieuwe beplanting werd geadviseerd om de tuin een wat levendigere uitstraling te geven. Daarnaast is het bestaande grote terras aangepast en opgedeeld in twee kleinere delen, waardoor een nieuwe hoek voor een zitje is gecreëerd.

Instant vakantiegevoel
“Ons huis is zo veel meer open geworden, een prachtige combinatie van de oude elementen van de boerderij en de moderne aanpassingen die onlangs zijn gerealiseerd”, vertellen de bewoners. “We kunnen nu veel meer van de omgeving zien. Het lijkt haast alsof de buitenomgeving naar binnen is gehaald, alsof je altijd in de prachtige tuin kunt zitten. Dit zorgt voor een instant vakantiegevoel; we willen hier bijna niet meer weg! Zo veel plezier halen wij uit onze woning. En dat met dank aan Kees’ verfrissende blik en zijn geweldige team!”

Fotografie: Dre Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: