Woonkamer, verbouwing, houten vloer, open haard, Heerkens, Landelijke villa | Francine Broos

Verbouwing landelijke villa in Brabant | Francine Broos

Van nieuwe keuken tot compleet nieuwe woning

De bewoners van een landelijk gelegen villa in Noord-Brabant besloten om hun woning op te knappen. Eigenlijk zou alleen de keuken opgeknapt worden, maar uiteindelijk is ook de woonkamer vernieuwd, inclusief een nieuwe vloer, kozijnen, stucwerk en nieuwe meubelen. Interieurarchitecte Francine Broos ging aan de slag met de verbouwing.

Er ontstond een proces waarbij de verbouwing steeds verder uitrolde. Waar oorspronkelijk alleen een nieuwe keuken geplaatst zou worden, werd een halve woning vernieuwd. De keuken moest namelijk wel in verhouding staan met de woonkamer. Een juist contact tussen de twee ruimtes was belangrijk. “Dan begin je met wat breekwerk en vervolgens val je van het één in het ander”, vertelt de bewoonster. Zo lag er in de keuken een andere vloer dan in de kamer. Beide ruimtes kregen een eikenhouten vloer van Houthandel Van de Voort uit Udenhout die zorgt voor een warme, rustige uitstraling.

Nadat de nieuwe vloer was geplaatst, bleek de open haard niet meer in de ruimte te passen. Deze zou volgens het oorspronkelijke plan niet vernieuwd worden, maar op een gegeven moment deed Francine toch een voorstel. De nieuwe haard kwam er, opnieuw naar tevredenheid van de bewoners.

Woonkamer met Flexform bank van Vitra, Landelijke villa, Francine Broos

De Flexform bank en salontafel staan naast de bruinleren stoelen van Vitra


“Francine nodigde de bewoners uit om een kijkje te nemen bij design meubelzaak Novalis-O in Oisterwijk”


Dit leuke kastje in de hal is van het merk Maxalto.

Oude bekenden
Toen het tijd was om meubelen uit te zoeken, nodigde Francine de bewoners uit om een kijkje te nemen bij design meubelzaak Novalis.O in Oisterwijk. Ze werkt al langere tijd samen met eigenaar Anton van Oirschot. “Toen bleken dat al bekenden van elkaar te zijn”, lacht Francine. In 1999 mocht Anton al de slaapkamer van de villa inrichten. De basis van een prettige samenwerking was hiermee gelegd. Een grote witte eettafel met daarboven een Flos designlamp, banken in lichte tinten en stoelen in een aparte tint bruin, een groot kleed en vernieuwende designkastjes vervingen de oude meubelen.

‘Nieuw’ schilderij
Met de mooie verzameling kunst van de bewoners was Francine erg blij. De kunst maakt het interieur persoonlijk en af. Op het eerste gezicht lijkt het zelfs zo te zijn dat het grote schilderij in het midden van de kamer uitgezocht is voor deze plaats, maar deze hing voorheen in de hal. Bewoonster: “Heel veel mensen die nu binnenkomen vragen of we een nieuw schilderij hebben. Het hangt nu veel mooier.”

Het B.I.C. vloerkleed geeft de ruimte een warme uitstraling. Het designkastje op de middelste foto is van B&B Italia.

Grote, witte, ovale eettafel, marmeren blad, Knoll, lamp van Flos, landelijke villa, Francine Broos

De eettafel van Knoll (ontwerper Saarinen) met stoelen combineert mooi met de moderne lamp van Flos.

Keuken in twee delen, Bulthaup, krukken Knoll, kookeiland, hoge kasten, uitzicht op de tuin, landelijke villa, Francine Broos

De Bulthaup keuken met twee barkrukken van Knoll.

Mooi uitzicht vanuit de keuken
De keuken is ingedeeld in twee delen: een groot kookeiland met hoge kasten aan de kant van de eetkamer. Achter de hoge kasten vind je de spoelbak, vaatwasser en koelkasten. Vanaf de grote eettafel heb je een mooi uitzicht aan weerszijden van de woning. Als je zo’n mooie tuin hebt, moet je daar immers van genieten. De achtertuin lijkt wel een klein park met hagen, een groot terras en een zwembad.

‘s Avonds verkassen de bewoners naar het achtergelegen woongedeelte met twee luxe zitbanken, een gezellige open haard en de televisie. “Voorheen zaten we altijd in de keuken. Nu gebruiken we de woning veel beter”, vertelt de bewoonster.

Tuin, klein park, hagen, groot terras, zwembad, landelijke villa, Francine Broos

Unieke plek
De bewoners hadden voor de verbouwing plannen om te verhuizen, maar die zijn nu permanent verdwenen. Francine: “Het is zo’n mooie, unieke plek. Ik wilde iets maken waardoor ze wilden blijven. Het is prachtig om hier te wonen. Ik vroeg me af waarom ze weg wilden.” Uiteindelijk was het contact tussen de bewoners en Francine en Anton uitermate goed, waardoor het een fijn proces was met een prachtig resultaat.

 

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Openhaard, Heerkens openhaarden en kachels
    Nistelrode | www.heerkens.nl
  • Houten vloer, J.C. van de Voort Houthandel & Zagerij BV
    Udenhout | www.vandevoort.nl
  • Installatiewerk & levering radiatoren Radson Integra + Parada, Installatiebedrijf H. Keetels
    Drunen | www.hkeetels.nl

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!