Wildenberg Interieur Architectuur

Samenvoeging tot XL-woning

Het is praktisch en tegelijkertijd sfeervol en behaaglijk

Eén van de succesvolle trajecten van Wildenberg Interieur Architectuur zijn twee jaren ‘30 woningen, samengevoegd tot één XL-woning. Een prachtig (t)huis waar een jong gezin met drie kinderen nu tot volle tevredenheid woont.

In de samengestelde woning is de rechtervoordeur gehandhaafd. Het is de toegang tot een prachtige entree waar een gedeelte van de eerste verdiepingsvloer is weggehaald, waardoor een grote vide ontstaat die wordt verlicht met een uitbundige kroonluchter.

De woonkamer van dit rechterhuis is verbouwd tot een frisse leefkeuken en is te bereiken via een fragiele, gietstalen, industriële schuifdeur. Het kookeiland in de keuken heeft een natuurstenen blad en gietijzeren pitten. De eettafel is het vanzelfsprekende verlengstuk van het eiland. De kast met apparatuur in de keuken is geïntegreerd in de achterwand die is opgedikt, waardoor het geheel als het ware wordt opgenomen door de woning. In plaats van 80 cm steekt de kast nog maar 20 cm uit.

Ronald Beerdsen Interieurbouw is verantwoordelijk voor het volledige interieur, zo ook de keuken


“In de scheidingswand is een doorkijkhaard geplaatst”


Ronald Beerdsen Interieurbouw is verantwoordelijk voor het volledige interieur. Het bedrijf wist er een stijlvol geheel van te maken.

Living met doorkijkhaard van KUSK Haarden en Kachels

De doorkijkhaard tussen de keuken en de woonkamer is van KUSK Haarden & Kachels

Een zwevende wand
De scheidingswand tussen de twee voormalige woningen in is voor een groot deel opengebroken. De wand is aan twee kanten opgedikt tot 10 cm van het plafond. Hierin is LED verlichting verwerkt, waardoor het lijkt alsof de wand los staat in de ruimte. Hij zweeft als het ware, waardoor de ruimte lijkt te ademen. In de scheidingswand is een doorkijkhaard geplaatst zodat bewoners zowel in de keuken als in de woonkamer lekker van de warmte en het vuur kunnen genieten.

De zitkamer is ruim en royaal en heeft prachtige zichtlijnen. Vanaf de bank is een groot deel van de begane grond te overzien. Eén van de voormalige keukens is omgeturnd tot een functionele bijkeuken met een strakke kastenwand. Achter deze deuren staan de wasmachine en de droger. Zodra je de deuren sluit is alles mooi uit het zicht. Vanuit de kinderbadkamer op de eerste etage loopt een stortkoker naar beneden. Kinderen gooien hier de was in en die komt terecht in een wasmand die bovenop de wasmachine staat.

Tijdloze architectuur
De erkers van de woning zijn voorzien van op maat gemaakte matrassen en veel kussens. De vloeren in de woonkamer, keuken en slaapkamers bestaan uit rustieke, stevige eiken vloerdelen. In de hal, studeerkamer en bijkeuken ligt een harde, betonlook vloer. Hierdoor ontstaat er een complementerende werking tussen steen en hout. Stan: “De vier belangrijkste ingrediënten van een interieur zijn hout, glas, staal en steen. Als je deze oermaterialen in de juiste verhoudingen combineert, versterken ze elkaar. Dan krijg je een zuivere en tijdloze architectuur die over tien jaar nog net zo mooi is.”

De trap naar de bovenverdieping


“De vier belangrijkste ingrediënten van een interieur zijn hout, glas, staal en steen”


Mega Tegels Badkamers Vloeren heeft het sanitair en de tegels in de badkamer geleverd.

Fotobehang op de slaapkamer door Van Iwaarden Artwork

Het fotobehang op de slaapkamer komt van Van Iwaarden Artwork

Het klopt
Op de eerste verdieping bevinden zich de ruime slaapkamers voor de kinderen en de ouders met een eigen badkamer. De trap van de linker woning leidt naar een grote speelzolder met onder meer een schommel en glijbaan. Het is een walhalla voor kinderen in een ruimte die reikt tot aan de nok van het huis. Door de nieuw geplaatste dakramen komt er bovendien veel licht naar binnen.

De woning is echt geschikt voor het gezinsleven. Het is praktisch en tegelijkertijd sfeervol en behaaglijk. Toen het huis werd opgeleverd, vertelden de bewoners dat het huis voelt als een warme deken waar het fijn wonen is. Waar alles past en alles klopt. Dat vonden wij een fantastisch compliment. Daar doen we het voor.”

Indrukwekkend aanzicht vanaf bovenaan de trap

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Wildenberg Interieur Architectuur

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Volledig interieur (keuken, kasten, badkamermeubilair), Ronald Beerdsen Interieurbouw
    Barneveld | www.beerdsen.nl
  • Sanitair & tegels badkamer, Mega Tegels Badkamers Vloeren
    Soest | www.megategel.nl

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!