Arrow
Arrow
Slider

Villa met intieme sferen

Van statige notariswoning naar speelse villa

Studio Marco van Veldhuizen streeft ernaar ruimtelijke wensen te vervullen en een harmonieus en behaaglijk ontwerp te creëren, onder meer door het gebruik van natuurlijke materialen. Deze familievilla met speelse elementen is hier een perfect voorbeeld van.

De oorspronkelijke opdracht was een notariswoning, maar de villa is in zijn hoedanigheid opvallend anders. Het is totaal asymmetrisch en speels, met diverse inspringen en daken die van hoogte verschillen. “Ik verras en prikkel mijn klanten graag, zonder daarbij eigenwijs te zijn. Bovendien hadden we te maken met een gemeente die niet akkoord ging met een notariswoning”, aldus Marco.

Modern en klassiek
De bewoners wilden graag de stijl van een klassieke villa in een modern jasje laten verwerken. De horizontale lijnen van zo’n type woning zijn terug te zien in het dak met keramische leien, gerealiseerd door Zwitserloot Dak, en de gevel met drie horizontale lagen en onder meer horizontaal bevestigde planken. Marco zorgde voor veel lichtinval in de woning door het gebruik van veel raampartijen.

Aan de achterzijde van het huis komen nog een aantal kenmerken van een gemoderniseerde jaren ‘30 woning terug, terwijl de rest toch juist modern oogt. Zo tekende Marco daar een veranda en zorgen twee grote Weinor zonneschermen voor de nodige bescherming op het terras en in huis. Ook de overige ramen zijn voorzien van Weinor zonwering.

De donkere keuken, compleet met Liebherr wijnkoelkast en een Quooker kraan, is geleverd en geïnstalleerd door Arjan Lodder Keukens


“Marco zorgde voor veel lichtinval in de woning door het gebruik van veel raampartijen”


De portretfoto’s, later door de bewoners zelf uitgekozen, zijn van Cobra Art. De prachtige lamp van Brand van Egmond schittert boven de eettafel.

In het tweede zitgedeelte staat de Stuv open haard, van Haard en Design, centraal. In deze ruimen zijn het niet de linnen inbetweeners van Woninginrichting Van Kooten, maar de houten jaloezieën van hetzelfde bedrijf die voor mooi lichtinval zorgen.

De Rooy metaaldesign plaatste zeven taatsdeuren, allen voorzien van het Frits Jurgens taatsmechanisme waardoor ze geen kozijnen nodig hebben

Ruimtelijkheid
Vanbinnen is de woning ruimtelijk, maar er heerst toch een intieme sfeer. Wat het huis vanbinnen ruimtelijk maakt, zijn de doorlopen en doorkijken via de nissen en stalen taatsdeuren. Na binnenkomst via de hal met het enorm hoge plafond, gesierd door de Fil de Fer lamp van Catalani & Smith, wordt de keuken zichtbaar. Deze betreden we via taatsdeuren van De Rooy BV, die naar beide zijdes openen en voor een open verbinding zorgen tussen de keuken, woonkamer en hal.


“De taatsdeuren zorgen voor een open verbinding tussen de keuken, woonkamer en hal”


De Fil de Fer lamp is de eyecatcher van de hal. De houten trap is gemaakt door Holleman Parket, eveneens als de parketvloeren beneden en boven.

Leefbaar familiehuis
Hoewel Marco de hoofdlijnen voor het interieur tekenende, was het Wulf van de Pol van Violier at Home die de bewoners heeft geholpen op het gebied van kleuren, materialen, meubelen en accessoires. Samen zijn ze tot een leefbaar familiehuis gekomen waarin rust en evenwicht centraal staan. De accentkleur Blue Velvet komt in het gehele huis voor, naast taupekleurige varianten van Carte Colori. Het past goed bij de donkere taatsdeuren en de houtkleurige parketvloer, gerealiseerd door Holleman Parket, die zowel op de beneden- als bovenverdieping ligt.

In de televisieruimte is gekozen voor veel kastruimte. Immano Interieurbouw realiseerde deze op maat gemaakte kast, die perfect pas bij de meubels van Keijser & Co. De houten jaloezieën van Woninginrichting Van Kooten sluiten hier naadloos op aan.

Tot rust komen
Op de bovenverdieping zijn combinaties van Skantrae deuren met horizontale en verticale deurgrepen van de Piet Boon collectie One te zien. Eenmaal in de slaapkamer wordt opnieuw veel kastruimte zichtbaar. In een bijna ronde doorloop is de badkamer met de slaapkamer verbonden, waar de bewoners ook tot rust komen in de efficiënt geplaatste (infrarood)sauna van Bodyfit Wellness.


De prachtige, op maat gemaakte Finse sauna met infraroodlampen is voorzien van de nieuwste technologie voor het perfecte bedienings- gemak. Geïnstalleerd door het team van Bodyfit Wellness.

De aluminium draden van de Fil de Fer lampen zorgen voor een mooie tekening op de muren

De door Heart for Gardens ontworpen en aangelegde tuin sluit naadloos aan op de stijl van Marco van Veldhuizen en is gebaseerd op de woning, omgeving, wensen en lifestyle van de bewoners.

Wolkentuin
De tuin is een typische wolkentuin, ontworpen en aangelegd door Heart for Gardens. De basis van het tuinontwerp vormen rechte zichtlijnen vanuit de woning, zodat de tuin en woning met elkaar in verbinding staan en er rust, ritme en ruimte ontstaat. Door deze zichtlijnen te doorbreken met de ronde vormen, ontstaan er afgeschermde delen en wordt er nieuwsgierigheid opgewekt. De sfeervolle ‘wolken’ zijn gerealiseerd met Laurier, Taxus en Buxus.

(klik hier voor een uitgebreid artikel over de tuin)

“We staan soms echt even stil bij het feit dat dit ons huis is. Het is soms nog even wennen, omdat ons vorige huis een heel ander type huis was. We hebben nog vaak dat het aanvoelt als een droom”, vertelt de bewoonster. Een droom die met hulp van Marco van Veldhuizen is getild naar een hoog niveau, juist door zijn verrassende ideeën en met respect voor de wensen van de bewoners.

Fotografie binnen: Dré Wouters | Fotografie buiten: Michiel van Oosten

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: