Vooroorlogse villa | De Bever Architecten

Renovatie vooroorlogse villa | De Bever Architecten

Romantisch gaat hand in hand met eigentijdse gemakken

Een vooroorlogse villa. Dat is veelal een synoniem voor mooi en romantisch, maar óók voor gedateerd. In een sfeervolle wijk in Noord-Brabant staat een uitzondering. Een stadsvilla waar de sfeer van weleer hand in hand gaat met prikkelende en oogstrelende noviteiten en eigentijdse gemakken, dankzij een metamorfose door De Bever Architecten.

De indeling van de woning voldeed niet meer helemaal. De bewoners hadden behoefte aan wat meer eigen, persoonlijke leefruimte en wat meer licht in de woning. Een eigen zwembad was ook een lang gekoesterde wens. Het werd dus renovatie en uitbreiding.

100% vakwerk

“Toen Stefan de Bever, na het inventariseren van onze wensen, hier zijn eerste schets maakte, zei ik: ‘hier word ik echt blij van’,” herinnert de vrouw des huizes zich. Met een brede glimlach: “en dat ben ik nog steeds! Dit is een niet al te groot huis, maar werkelijk ieder hoekje is nu optimaal benut. En dat met 100 procent topvakwerk.”

Hoofdaannemer Burgtbouw en ingeschakelde vakbedrijven als glasarchitectuur Si-X, Brabo Flooring, tegel- en natuursteenwerken Stone Natural Class, Van Gemert zwembaden, Boley Openhaarden en Muis Akoestisch plafond hebben inderdaad kwaliteitswerk geleverd. PGA Groep (designmeubelen), Van der Plas Meubel & Project BV en designer Joost van Bleiswijk hebben daarnaast enkele heuse eyecatchers toegevoegd.

Keuken, maatwerk, Van der Plas Meubels & Project BV, vooroorlogse villa, De Bever Architecten


“Dit is een niet al te groot huis, maar werkelijk ieder hoekje is nu optimaal benut”


Eettafel, boomstamtafel, hout, lange bank, woonkamer, eetkamer, vooroorlogse villa, De Bever Architecten

Romantische geëmailleerde keuken
Van de oude keukenruimte is een tv-kamer gemaakt en van een deel van de huiskamer is keuken gemaakt. De keuken heeft een centrale plek in de woning gekregen. “We koken graag, vandaar deze nieuwe romantische geëmailleerde keuken”, aldus de bewoners. “Ik wilde graag dezelfde geëmailleerde stalen achterwand. Ook deze is door Van der Plas naar wens gemaakt. In samenwerking met Van der Plas zijn daarnaast onze ideeën over de inrichting verder ontworpen en uitgewerkt. Zo hebben ze de opbergkasten in natuurtinten aan het kookeiland gemaakt. De grepen aan de keukenkastjes zijn van leer en de keukenvloer is van messing. Ook daar ben ik erg gelukkig mee.”

De bewoners zijn buitengewoon te spreken over de ‘boomstamtafel’. De tafel moest 5,5 meter lang worden, een uitdaging die Van der Plas graag aannam. Het resultaat is uitmuntend.

Zitkamer, bank, lounge, haard, Boley, kastenwand, maatwerk, vooroorlogse villa, de Bever Architecten


“De bewoners zijn buitengewoon te spreken over de ‘boomstamtafel’”


Lounge, grote ramen, daglicht, stoelen, vooroorlogse villa, De Bever Architecten

Open haard, boley, sfeervol, vooroorlogse villa, De Bever Architecten

Rust en eenvoud
Door het inbrengen van een glaspui met stalen frame, analoog aan een al bestaande glasruit, is het karakter van de villa zichtbaar versterkt. Zoals ook de natuurlijke verbinding tussen binnen en buiten. Daarvoor zorgen tevens de twee glazen, schuifbare dakkoepels in het nieuwe wellnessgedeelte voor. Midden in de winter kun je daardoor binnen zittend en comfortabel genieten van de zon. Net zoals in het aanlokkelijke zwembad met jetstream.

De nieuwe wellnessaanbouw is deels uitgevoerd in travertin kalksteen. Het sluit perfect aan op het bestaande karakter van de woning. Ook de open haard en de vensterbanken op de slaapkamers zijn van origine van travertin. Deze kalksteen zorgt voor rust en eenvoud.

Zwembad, wellness, grote ramen, veel glas, tuin, vooroorlogse villa, De Bever Architecten

Een thuis om verliefd op te blijven
De romantische stadsvilla met moderne twist past het hele gezin als een warme jas. “Dit is een thuis om verliefd op te blijven. Temeer omdat een privéplekje, of het nu is om te werken of te relaxen, nu moeiteloos te vinden is”, klinkt het unisono.

 

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van De Bever Architecten bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!