Woning in L-vorm | VVR Architecten

Woning in L-vorm | VVR Architecten

 Een moderne, stoere, stevige en simplistische villa

Aan de rand van het buitengebied, grenzend aan een woonwijk en met aan twee kanten een zandpad, realiseerde VVR Architecten in samenwerking met Bouwbedrijf Gelens een nieuwbouwwoning. De woning bestaat uit twee ‘schijven’ die samen een L-vorm vormen en als het ware het huis omarmen als een buitenschild.

Het dak is groter dan de muren, zodat deze als het ware boven de bebouwing zweeft en de woning extra bescherming biedt. Omdat de woning vrij dicht tegen de openbare weg staat, is er voldoende verbinding met andere woningen in de wijk en is er een grote tuin ontstaan.

Ruime leefkeuken

De bewoners wilden een modern woonhuis dat stoer, stevig en simplistisch is. Een groot gevoel van ruimte was erg belangrijk en de wens was om onder meer een grote leefkeuken. Deze hebben de bewoners in samenwerking met de firma Janssen ontwikkeld. De keuken sluit op een mooie manier aan bij de rest van de woning. Zo past het hout van de kasten bij het vele hout dat terugkomt in de woonkamer. “Leuk aan de keuken vinden wij bovendien dat erachter één van de kasten een trap naar onze wijnkelder is verborgen”, aldus de bewoners.

Robuuste sfeer
Verder bevinden zich op de benedenverdieping de woonkamer en het kantoor. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke elementen om de woning een stoere en robuuste sfeer te geven. Denk aan beton, zink, hout en leisteen. Voor de muren is de bijzondere Engelse steensoort Cotswald gebruikt. In combinatie met het vele glaswerk en hout zorgt dat voor een sfeervol, verrassend contrast.

Ruime leefkeuken, natuurlijke materialen, Jansen Keukens, kookeiland, woning in l-vorm, VVR Architecten

In de keuken van Jansen keukens zit onder meer apparatuur van Miele en een kookplaat en afzuigkap van Gaggenau.

Woonkamer, living, houten vloer, eettafel, natuurlijke materialen, piano, woning in L-vorm, VVR Architecten


“Er is gebruik gemaakt van natuurlijke elementen om de woning een stoere en robuuste sfeer te geven”


Woonkamer, ruimtelijk, houten vloer, natuurlijke materialen, grote ramen, open haard, woning in L-vorm, VVR Architecten

De haard van ‘t Smidje maakt dit woongedeelte extra gezellig. Het vloerkleed is van Sjoerd van Aalst uit Breda.

Spelen met ruimte
De eerste verdieping herbergt verschillende slaapvertrekken, badkamers en een hobbykamer. In de master bedroom is op een leuke manier gespeeld met ruimte. Zo is er achter één van de kastdeuren een toilet gebouwd. Deze kast is, net als de keuken, door Janssen gemaakt.

Sanitair
Het sanitair is voor een groot deel genaakt door Van den Buijs Installaties, zoals de en suite badkamer van de master bedroom, de badkamer voor de kinderen en het toilet beneden. Voor de vloeren bij het sanitair kozen de bewoners voor terra cotta tegels van De Opkamer, die het stoere en robuuste van de woning versterken. Verder ligt er in de hal een tegelvloer met tegels van de Tegelgigant en op verschillende plekken liggen houten vloeren van BVO Vloeren.

De houten trap werd gerealiseerd door Trappenfabriek Vermeulen.


“Via de doorkijk in de gang op de eerste verdieping heb je aan twee kanten zicht op authentiek vormgegeven ramen die uitzicht bieden op de buitenruimte”


 Wastafel, waskom, Alape, badkamer, sanitair, woning in L-vorm, VVR Architecten

De waskommen zijn afkomstig van Alape.

Badkamer, bad, douche, wastafel, waskom, Alape, sanitair, woning in L-vorm, VVR Architecten

Lijnenspel
Via de doorkijk in de gang op de eerste verdieping heb je aan twee kanten zicht op authentiek vormgegeven ramen die uitzicht bieden op de buitenruimte. De zorgvuldig gedetailleerde houten trap, die in samenwerking met Trappenfabriek Vermeulen werd uitgevoerd, zorgt voor een prachtig lijnenspel.

Prachtige tuin
Voor de tuin is de expertise van tuinarchitect De Zanderik ingeschakeld. Zij hebben een prachtig ontwerp gemaakt waarbij gekozen is voor een groot zwembad van Zwedak Recreatiebouw, die past bij het poolhouse. De carport in de voortuin heeft Richard ontworpen en biedt de mogelijkheid om de auto’s op een beschutte manier te parkeren. Erg te spreken zijn de bewoners ook over Bink Elektro, die de elektra en verlichting heeft verzorgd.

Zwembad, poolhouse, Zwedak Recreatiebouw, tuinarchitect De Zanderik, woning in L-vorm, VVR ARchitecten

Mede dankzij Bouwbedrijf Gelens werd het project binnen anderhalf jaar gerealiseerd

Carport, poolhouse, afdak, tegels, buitenleven, tuinarchitect De Zanderik, woning in L-vorm, VVR Architecten

Energiezuinig
In het dak heeft Bink Duurstroom 96 zonnepanelen geïntegreerd, op zodanige wijze dat het geen afbreuk doet aan het uiterlijk van de woning. Hierdoor heeft de woning een hoog energieprestatieniveau gekregen.

Esthetiek & functionaliteit
“We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en genieten van een optimaal woonplezier!” Ook Richard kijkt met veel plezier terug op het traject: “We hebben iets gecreëerd dat echt past bij de bewoners en de omgeving en waarin zowel de esthetiek als de functionaliteit van de verschillende ruimtes uitermate goed tot zijn recht komen.”

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Jurrit van der Waal & Sandra van Aalst

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 16 | apr | 2018


Tags: , , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!