The art of living, Exclusief wonen, Bob Romijnders Architectuur + Interieur, Woonkeuken, Design verlichting, Kookeiland

Woonboerderij met high end keuken

Bob Romijnders transformeert woning op creatieve en verrassende wijze

De bewoners die al een aantal jaren in een boerderij woonden, wilden hun woning graag een eigen persoonlijke ‘touch’ geven en vroegen de Bob Romijnders om een totaalplan te bedenken.

“Een wens was om de gedateerde schuur en hooimijt aan de achterzijde van de boerderij te verbouwen en te betrekken bij de boerderijwoning. Ons idee was om daar een soort van master bedroom te realiseren. Ook wilden we graag een aanvullende schuur voor het stallen van auto’s elders op het perceel. Verder hebben we Bob gevraagd te kijken naar duurzaamheid. Dus zonnepanelen, duurzame materialen en goede installaties zoals warmtepomp, lage temperatuur verwarming, het goed isoleren van onze woning”, vertellen de bewoners.

Luchtfoto als vertrekpunt voor metamorfose
Bob Romijnders maakte er werk van. Om een beter beeld te verkrijgen maakte hij zelfs gebruik van een luchtfoto. “Daaruit bleek dat de boerderij feitelijk te verdelen is in drie stukken: het voorhuis (aan straatzijde), het achterhuis (deel) en een aangrenzende schuur met hooimijt”, duidt de architect. “Voor de herindeling van de boerderijwoning was dat belangrijke informatie.” Met zijn even creatieve als verrassende plan kreeg Bob Romijnders niet alleen bij zijn opdrachtgevers de handen op elkaar.

The art of living, Exclusief wonen, Culimaat High end Kitchens, Delta Light, Woonkeuken, Design meubelen, Houten afwerking


“De boerderij is feitelijk te verdelen in drie stukken: het voorhuis, het achterhuis en een aangrenzende schuur met hooimijt”


The art of living, Exclusief wonen, Revy Stone, Houten kast, Stenen vloer, Design, Modern

Culimaat High End keuken
De voorheen gesloten keuken werd ‘opengebroken’ en deels verplaatst naar de woonkamer, lees het oude deel van de boerderij. Het keukenontwerp vertaalde zich in een groots gebaar waarbij de nieuwe Culimaat High End keuken over de volledige lengte, als maatwerk en eyecatcher, tegen de zijgevel werd geplaatst. Precies uitlijnend over de totale lengte van het fornuis werd een lichtstraat geplaatst. “Dit om de voorheen wat donkere ruimte, meer licht te geven. “Vooral in de keuken waar je over de duur van de dag veel verblijft is het zeer gewenst om veel natuurlijk licht te hebben”, zet Bob uiteen.

Om meer rust, ruimtelijkheid en samenhang te verkrijgen, werd de nieuwe keuken betrokken bij het leefgedeelte (zitkamer), waardoor er nu meer connectie is met de keuken. De nieuwe topkeuken is strak en rustig uitgevoerd, zonder te veel tierelantijnen, maar wél met duurzame materialen. Dat zorgt voor een warme uitstraling en harmonieuze aansluiting op het landelijke karakter van de woonboerderij.

The art of living, Exclusief wonen, Culimaat High end Kitchens, Grillo natuursteen BV, Revy Stone, Natuursteen, Tegelvloer, Keukenapparatuur, Modern


Het prachtige lichtplan verhoogt het wauw-effect


Wauw-effect
Ook de bestaande haard werd strakker gemaakt, in samenwerking met Match Vuur & Interieur. Het prachtige lichtplan dat in samenwerking met Lichtstudio Ralph Blankenaauw is gerealiseerd, verhoogt eveneens het ‘wauw-effect’. Geslaagd is ook de afwerking van wanden en plafonds. De Belgische hardsteen, vintage is doorgetrokken in de bijkeuken en in de lange hal richting de voordeur. Ook de natuursteen vloer van Revy Stone en het marmer van het keukenaanrecht en blok, geleverd en geplaatst door Grillo, zijn échte eyecatchers.

Fotografie: Joep Rutgers

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Architect, Bob Romijnders Architectuur + Interieur
    Nijmegen
| www.bobromijnders.nl
  • Keuken, Culimaat High end Kitchens
    Berlicum | www.culimaat.nl
  • Keukenblok + blad, Grillo natuursteen BV
    Huissen (GLD) | www.grillo.nl