Moderne schuurwoning | Leenders Architecten en Ingenieurs

Moderne woonschuur | Leenders Architecten en Ingenieurs

Een frisse wind in het Brabantse land

In een dorpje gelegen in de Meijerij staat een prachtige woonschuur met een riant bijgebouw in dezelfde stijl. Leenders Architecten & Ingenieurs kreeg de opdracht om deze moderne schuurwoning te ontwerpen. Voor het bureau de kans om een woning te ontwerpen die een nieuwe wending zou geven aan de huidige architectuur.

De woning was de eerste woning binnen een bestemmingsplan in Brabant. De nieuwe architectuur was een frisse wind in de omgeving en gaf meteen een goed beeld van de mogelijkheden qua beeldkwaliteit. Het is ook het eerste ontwerp wat tot stand is gekomen met en beoordeeld is door een speciaal voor dit gebied in het leven geroepen beeldkwaliteitscommissie.

De woning en het bijgebouw kennen een streekgebonden materialisatie en vormentaal. Ze passen daardoor uitstekend in hun situatie. Met name het overdekte uitkragende terras boven de vijverpartij geeft de woning een zeer moderne twist.

Moderne schuurwoning | Leenders Architecten en Ingenieurs


“Met name het overdekte uitkragende terras boven de vijverpartij geeft de woning een zeer moderne twist”


Moderne schuurwoning | Leenders Architecten en Ingenieurs

Duurzaam en toekomstbestendig
De bewoners wilden een levensloopbestendige woning met de hoofdslaapkamer op de begane grond. Maar wel met de mogelijkheden om voor een toekomstige bewoner ook slaapkamers op de verdieping te kunnen maken. Daarnaast wilden ze een ingetogen maar wel spannende woning, met veel en mooi natuurlijk licht. De woning moest uiteraard aan de duurzaamheidseisen voldoen, maar de ambities lagen hier nog hoger. Daarom werd de woning goed geïsoleerd en lieten zij een broninstallatie met een warmtepomp installeren.

Moderne schuurwoning | Leenders Architecten en Ingenieurs

Perfecte vertaling
Trots zijn ze, de bewoners. Maar tegelijkertijd ook bescheiden. De eenvoudige hoofdmassa, met zijn bijzondere kader-element aan de tuinzijde is een perfecte vertaling van de aard van de bewoners; op het eerste gezicht eenvoudig en ingetogen, maar toch bijzonder en een feest voor iedereen die ze mag leren kennen. Het meest gelukkig zijn de bewoners met het zicht op de tuin vanuit de keuken. “De keuken is licht en het voelt net alsof je buiten bent. We zitten heel graag met familie en vrienden op het terras onder de overkraging en genieten dan van onze tuin. We hadden dit nooit zelf kunnen bedenken en zijn blij dat Leenders Architecten & Ingenieurs onze wensen perfect heeft vertaald.”

Moderne schuurwoning | Leenders Architecten en Ingenieurs

Tekst: Webredactie
Fotografie: Leenders Architecten & Ingenieurs

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 13 | feb | 2018


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!