10 Unieke keukens

Een selectie van de meest exclusieve keukens voor je dagelijkse inspiratie.

Een keuken is de ontmoetingsplek in huis. Hier kom je bij elkaar en wordt besproken hoe de dag verlopen is. Een plek waar gezelligheid en romantiek ontstaat. Een plek waar emotionele banden worden versterkt. Deze 10 unieke keukens geven inspiratie om in iedere woning een persoonlijke ontmoetingsplek te maken.

In deze special laat The Art Of Living je 10 keukens zien van verschillende ontwerpers. De stijl van de keuken en de inrichting van de woningen zijn helemaal op elkaar afgestemd wat zorgt voor één samenhangend geheel. Elke woning is anders en ieder heeft zijn eigen smaak, deze unieke keukens laten je de verschillen zien en geven je nieuwe ideeën over alle mogelijkheden.

Zie je nu de perfecte droomkeuken hier tussen staan? Klik gerust door op de foto’s om naar het originele project te gaan voor nog meer inspiratie!

________________________________________

Nr. 1

Keuken, I'M architecten, the art of living, beton, sfeer,

Middenin de woning staat een ruim kookeiland met de revolutionaire inbouw inductie- kookplaat van Siemens met geïntegreerde werkbladafzuiging. De pannen kunnen op iedere willekeurige plek worden neergezet; het systeem zorgt ervoor dat de pannen altijd gelijkmatig verwarmd worden. De keuken past goed bij het industriële karakter van deze woning.

Deelnemende partijen: Sfeerbeton (betonvloeren), Siemens (inductie-kookplaat), I’M architecten (architect).

________________________________________

Nr. 2

Unieke, keuken, Culimaat, hout, art of living

Dit is het keukenmodel Ligna. Het strakke, witte keukenblok van het materiaal corian. De Ligna heeft een moderne, maar toch sfeervolle uitstraling. Omdat de afzuigkap op een subtiele manier in het plafond is geïntegreerd, creëert het veel openheid en ruimte.

Deelnemende partijen: Culimaat high end kitchens (keuken), Boley (gashaard), Bang & Olufsen (tv-scherm), Gaggenau (ovens), MGS Vela (keukenkraan), Sub Zero (Gas-kookplaat, koelkasten).

________________________________________

Nr. 3

Keukens, modern, the art of living, strak, Culimaat, Bob Manders

Bij deze keuken is er extra aandacht besteed aan de detaillering van de keuken. Dat zie je onder meer terug in de manier waarop de achterwand hebben doorgetrokken in het werkblad en de hoogwaardige lakafwerking.

Deelnemende partijen: Bob Manders (Architect), Culimaat high end kitchens (keuken), Quooker (kookheetwaterkraan), Revy Stone (natuursteen).

________________________________________

Nr. 4

Strak, modern, keukens, Hekker interieurbouw, Bart van Wijk, the art of living

Voor het kookgedeelte liet Bart van Wijk zich inspireren door de motorkap van een Ferrari. De doorzichtige plaat over het fornuis wordt op dezelfde manier als de motorkap omhoog gezet, waarna hij fungeert als spatplaat.

Deelnemende partijen: Bart van Wijk (interieurarchitect), Gaggenau Flagship Showroom (keukenapparatuur), Hekker interieurbouw b.v. (interieurbouw).

________________________________________

Nr. 5

Keukens, uniek, the art of living, Lodder keukens, hout, sfeer

De stijl van het appartement kent een duidelijke scheiding tussen oud en nieuw. De woonkeuken, in het oude lichthof, is het kloppende hart van de woning. Het grote kookeiland met open haard nodigt uit tot etentjes en feesten.

Deelnemende partijen: Denoldervleugels (architect), Lodder keukens (keuken), Jos Harm exclusieve haarden (Haard).

________________________________________

Nr. 6

Keukens, hout, wit, Marvage Interieur, Francoise hannes, Uniek, the art of living

De keuken, door François Hannes custom made ontworpen, is een plaatje. Deze leefkeuken staat helemaal in balans met de woonruimte, het is symmetrisch en heeft fantastische as- en zichtlijnen.

Deelnemende partijen: Francois Hannes (Interieurarchitect), Marvage keuken- en interieurbouw (keuken), Gaggenau (keukenapparatuur), Jacco Maris (lamp boven de eettafel), Van Geffen Electrotechniek BV (electro).

________________________________________

Nr. 7

Keukens, Uniek, the art of living, RMR Interieurbouw, Bob Manders, hout, donker

Tegenwoordig is de keuken bijna in iedere woning wel dé plek waar het allemaal gebeurt. Van een vluchtig ontbijt tot uitgebreid experimenteren met recepten.

Deelnemende partijen: Marcel Wolterinck (Interieurarchitect), Culimaat (keuken), Boley (openhaard).

________________________________________

Nr. 8

Keuken, Uniek, Huis van Strijdhoven, the art of living, natuursteen, donker

RMR interieurbouw gaat voor vertrouwen, luxe en perfectie. Dit zie je in alle projecten die zij aannemen terug. De wens van de klant staat op nummer 1. Zo ook bij deze unieke keuken, Het is tot in de detail afgewerkt en afgestemd op de gehele woning.

Deelnemende partijen: RMR interieurbouw (interieurbouw), Huis van Strijdhoven (interieurontwerp), Lion Stone (natuursteen).

________________________________________

Nr. 9

Keukens, Uniek, the art of living, Eric Kant, Tielemans Keukens, hout, bruin

De woonkeuken vormt een stylisch en technisch hoogstandje. Als er niet wordt gekookt kun je het zicht transformeren in dat van een bar.

Deelnemende partijen: Eric Kant (interieurarchitect), Tielemans Keukens (keuken), Melaard parket (houten vloer), Alphenberg (leren haard ombouw).

________________________________________

Nr. 10

Keukens, uniek, art of living, RMR Interieurbouw, Ultramoderne villa, modern

Het is essentieel om een woning en interieur van een eigen karakter te voorzien. De warme tinten in meubels en verlichting en de aardse vloertinten zijn een geslaagd contrast ten opzichte van het heldere, strakke en het perfectionistische.

Deelnemende partijen: Bob manders (architect), RMR Interieurbouw (interieurbouw), Revy Stone (natuursteen).

 

___

Tekst: Celine Jacobs