10x wandbekleding om jou te inspireren Art Of Living  

De muren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Kies voor een leuke kleur verf, een prachtig behang of laat de muur op een bijzondere manier stuken. Maar voor wie echt iets anders wil is wandbekleding misschien wel de juiste optie. Wandbekleding is te verkrijgen in allerlei soorten en maten, waardoor wandbekleding tijdloos is en aansluit bij ieder interieur. Om je op weg te helpen in de wereld van wandbekleding hebben wij 10 projecten, waarbij men heeft gekozen voor wandbekleding, op een rij gezet. Zodat jij je kan laten inspireren.  

1.Kleurrijk interieur


Als eerst laten we je graag een prachtige woning zien waarbij geen één muur ongerept is gebleven. Er werd gekozen voor bijzondere kleuren verf, maar ook veel muren werden bekleed met wandtexiel. In dit geval zorgde dat voor een kleurrijk interieur met een high-end uitstraling, waarbij de ruimtes tegelijkertijd erg persoonlijk werden.  

Wandbekleding: Dutch Walltextile Company 

Bij het tweede project zorgde de wandbekleding juist voor een elegante en tijdloze uitstraling. Door te kiezen voor wandbekleding in een lichte kleur, past de wand heel mooi bij de rest van het interieur. Daarnaast is te zien dat er niet alleen werd gespeeld met patronen, maar ook met structuren. De velvet stof die werd gebruikt voor de bank, zorgt voor een bijzonder contrast met de lederen wandbekleding. Lederen tv-ombouw: Alphenberg

2.Spelen met structuren


Bij het tweede project zorgde de wandbekleding juist voor een elegante en tijdloze uitstraling. Door te kiezen voor wandbekleding in een lichte kleur, past de wand heel mooi bij de rest van het interieur. Daarnaast is te zien dat er niet alleen werd gespeeld met patronen, maar ook met structuren. De velvet stof die werd gebruikt voor de bank, zorgt voor een bijzonder contrast met de lederen wandbekleding.  

Lederen tv-ombouw: Alphenberg 

Bij het tweede project zorgde de wandbekleding juist voor een elegante en tijdloze uitstraling. Door te kiezen voor wandbekleding in een lichte kleur, past de wand heel mooi bij de rest van het interieur. Daarnaast is te zien dat er niet alleen werd gespeeld met patronen, maar ook met structuren. De velvet stof die werd gebruikt voor de bank, zorgt voor een bijzonder contrast met de lederen wandbekleding.    Lederen tv-ombouw: Alphenberg

3.Luxe ambiance


Ook in de volgende ruimte werd gekozen voor lederen wandbekleding in combinatie met velvetachtige stoffen. Het contrast wat daarmee gecreëerd wordt zorgt in dit geval voor een fijne, luxe ambiance. Het stoere leer, maakt dat het geheel niet te zacht wordt. Wat zorgt voor een spraakmakend en erg origineel totaalbeeld.  

Lederen wandbekleding: Alphenberg 

4.Goede nachtrust


Ook op deze slaapkamer koos men voor wandbekleding. In dit geval werd gekozen voor een lichte kleur, die aansluit bij de aardse tinten van de rest van het interieur, en een blokken patroon. Dit patroon past helemaal bij de sfeer die een slaapkamer op hoort te roepen, het oogt zacht en rustig. Daarnaast zorgt de wandbekleding er voor dat de ruimte ook klasse uitstraalt. Kortom, de wandbekleding is onderdeel van een heerlijke kamer, voor een goede nachtrust.  

Lederen wandbekleding: Alphenberg 

Wandbekleding, Behang, leren wandbekleding, The Art Of Living

5.Hoogwaardig interieur


Het hotel-chique gevoel dat deze slaapkamer oproept wordt alleen maar versterkt door de goud ogende wandbekleding. De wandbekleding voldoet aan het warme kleurenpalet dat werd gekozen voor de rest van de slaapkamer en de structuur van de bekleding past erg goed bij andere stoffen en materialen die werden gebruikt. Alles klopt, waardoor het een hoogwaardig interieur werd.  

Wandbekleding: Arte International 

6.Illusie


In deze prachtige woonkamers koos men opnieuw voor lederen wandbekleding. Deze keer werd de muur rondom de tv bekleed. Op deze manier creëer je eenvoudig de illusie van een tv-meubel, terwijl de tv in principe gewoon op de muur hangt. Toch breekt de bekleding met de witte muren en krijg je een wat dynamischer interieur. Daarnaast zorgt de lederen bekleding in combinatie met de haard voor een robuust gevoel. 

Lederen bekleding: Alphenberg 

7.Printjes


Het behang in deze woonkamer is voorzien van een vrolijk printje. Het gevaarlijke van een printje is dat het de ruimte snel druk maakt. Toch is dat in deze ruimte niet het geval. Dat komt onder andere doordat men voor dezelfde grijstint heeft gekozen die we ook zien in de rest van het interieur. De rest van de muren en het plafond bleven wit en dat is ook een reden dat het niet te druk oogt.  

Behang: Arte 

8.Blauwe muren


Deze fantastische woning werd voorzien van prachtig blauwe muren. Dutch Walltextile Company was daar verantwoordelijk voor. De blauwe kleur en het patroon zorgen voor een eigentijdse stijl die past bij de woning en haar hoge plafonds. Deze uitstraling in combinatie met echt vakmanschap, maakt dat het een schitterend interieur wordt dat past bij de tijd.  

Wandbekleding: Dutch Walltextile Company 

Wandbekleding, Behang, leren wandbekleding, The Art Of Living

9.Alles bepalend


Als je deze ruimte binnenkomt is een ‘wauw’ moeilijk te onderdrukken en dat is dan ook precies de bedoeling. Door de bijzondere wandbekleding te combineren met paarse lichten en een grote sofa wordt meteen een statement gemaakt, dat voor een groot deel sfeerbepalend is. De ruimte krijgt een authentieke ambiance, waarin de wandbekleding alles bepalend is.  

Wandbekleding: Dutch Walltextile Company.  

10.Tegels


Een originele muur kun je op verschillende manieren creëren; we hebben leer, behang en printjes voorbij zien komen, maar ook met tegels kun je alle kanten op. Een voorbeeld hiervan zijn deze twee schitterende badkamers. De patronen zorgen voor speelsheid in het interieur, in tegenstelling tot een volledig witte muur. Deze wandbekleding maakt net wat meer af en zorgt voor subliem uiterlijk.  

Tegelwerken: Ryan Graat tegelwerken  

Editor: Media team

Datum: 22-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living