10 x De meest exclusieve wellness voor thuis

Even helemaal tot rust komen in jouw eigen wellness; meer ontspannen dan dat gaat het niet worden. Creëer je eigen wellness thuis en geniet van de volledige privacy en rust. Je creëert de luxe positie om zelf te bepalen waar en wanneer je gebruik maakt van jouw privé bubbelbad, stoomcabine, sauna of hot tub.

In onze top lijst komen er volledig uitgeruste thuis spa’s voorbij die van alle faciliteiten zijn voorzien, maar de vakspecialisten laten ook zien dat dat niet de enige optie is. Wellness voor een relatief kleinere ruimte valt zonder meer onder de mogelijkheden. Overweeg je om thuis een spa te bouwen of om een jacuzzi of whirlpool te kopen? Laat je dan vooral inspireren door deze tien luxueuze wellness paradijsjes voor thuis.

________________________________________

Nr. 1

We trappen af met drie spa’s die zich binnenshuis bevinden. Luxe en ontspanning worden gecombineerd wat thuis nog net wat fijner maakt. Alpha Industries is op het gebied van home spa’s een echte vakspecialist. Grote of kleine ruimtes worden omgetoverd tot een heerlijke wellness. Dit bedrijf levert maatwerk en heeft een ongekend assortiment in verschillende prijsklassen.

________________________________________

Nr. 2

Jacuzzi, Whirlpool, bad, American Lakehouse, the Art of Living

Dit American Lakehouse ontworpen door Denoldervleugels Architects & Associates is al een plaatje op zich. De locatie is prachtig en hier is dan ook goed gebruik gemaakt door een wellness buiten te realiseren. De hot tub en de buitendouche van JEE-O International BV maken het nog aangenamer om van het mooie uitzicht te genieten.

________________________________________

Nr. 3

Jacuzzi, whirlpool, douche, design, Amsterdamse gracht, Osiris Hertman, the Art of Living

In een extreme verbouwing van Osiris Hertman was er ook ruimte voor wellness faciliteiten. Binnen en buiten worden slim met elkaar verbonden door de buitendouche. Binnen is een ingebouwde whirlpool van Waterworks en hier bij aansluitend een ruime open stort douche. De op maat gemaakte wasbakken zijn van Himacs. Ondanks dat de ruimte niet gigantisch is, is het wel van alle gemakken voor zien om dit een geslaagde home spa te noemen.

________________________________________

Nr. 4

Zwembad, bad, sauna, Wellness, Droompaleis, Van Boven, The Art of Living

Wow! Deze wellness bevindt zich in het droompaleis wat Robert Kolenik heeft gerealiseerd, maar het zou ook zomaar bij een luxe resort kunnen horen. Lotec plaatste het ingebouwde zwembad wat precies op maat gemaakt is. Door het lichtplan van Maretti Lighting worden de sterke punten van de ruimte benadrukt. Alles bij elkaar geeft dit een zeer indrukwekkend effect.

________________________________________

Nr. 5

Wellness, zwembad, sauna, bad, jacuzzi, whirlpool, Klassieke Villa aan het water, van Egmond Totaalarchitectuur, The Art of Living

Van Egmond Totaal Architectuur  heeft zich zelf met deze villa overtroffen met het ontwerpen van het exterieur en het interieur. Deze enorme ruimte heeft als functie gekregen om dienst te doen als home spa. De wellness, zoals de sauna en stoomcabine, zijn gerealiseerd door Sjartec. De enorme tegels (Eddie Donkers Tegelwerken) geven de spa een ruimtelijk effect en laten het nog groter ogen. Naast de sauna en stoomcabine is er ook nog een zwembad (zwembadtechnieken door Spijker & Van Ouwerkerk), een jacuzzi en een fitness ruimte.

________________________________________

Nr. 6

Wellness, zwembad, sauna, jacuzzi, whirlpool, douche, Leeflang Architectuur, The Art of Living

Genieten van wellness en luxe kan zeker in deze ruime villa ingericht door Studio Marcel Wolterinck.  Met het grote zwembad en de verschillende wellness opties (Starline Oost) om lekker te ontspannen, verdient deze spa zeker een plekje in deze lijst. Niet alleen het zwembad is van luxe voorzien, ook de badkamer heeft een exclusieve douche (JEE-O).

________________________________________

Nr. 7

Wellness, zwembad, sauna, design, Marbella villa in Brabant, RMR Interieurbouw, The Art of Living

In de exclusieve tuin (Knops Tuindesign) staat een bijgebouw waar wellness de hoofdrol speelt. Er bevindt zich hier een reguliere sauna en een infrarood sauna die beide geïnstalleerd zijn door VSB Wellness. In combinatie met het riante zwembad (VSB Wellness) en het prachtige tuinmeubilair (Borek) is dit een huis uit duizenden.

________________________________________

Nr. 8

Zwembad, Wellness, bad, douche, whirlpool, Minimalistische Villa, VLCS Architecten, The Art of Living

Wellness hoeft zich niet altijd in één ruimte te bundelen, zoals deze woning (VLCS Architecten) laat zien. In de uitgebreide badkamer is een luxe ligbad van Axor en een ruime inloopdouche. In een ander vertrek in de villa is het zwembad door Lotec geplaatst. In deze ruimte bevindt zich ook een sauna (4SeasonsSpa) en een door Bone Interieurwerken ingebouwde jacuzzi.

________________________________________

Nr. 9

Zwembad, kranen, whirlpool, bad, jacuzzi, Moderne villa, Boley, The Art of Living

Architect Bureau IN bouwde een moderne villa met een exclusieve spa die van alle gemakken is voorzien. Een sauna, stoombad, zwembad en fitness behoren tot de uitrusting van deze ontspanningsruimte waar The Art of Living Well de faciliteiten inrichtte en uitvoerde. Een heerlijke plek om lekker tot rust te komen na een lange dag of een drukke werkweek.

________________________________________

Nr. 10

Badkamer, jacuzzi, whirlpool, bad, douche, kranen, Penthouse met exclusieve wellness, Cleopatra, The Art of Living

Ook in een penthouse is het heel goed mogelijk om een home spa te bouwen. Cleopatra weet door een slimme indeling deze badkamer te voorzien van alle luxe en comfort. De badkamer is afgewerkt met marmer tegels en mozaïek en wordt bekroond door een stoomcabine en jacuzzi.

Meer lezen over wellness? Klik dan hier!

___

Tekst: Monique Jansen