3 moderne tuinideeën voor iedere tuin

Als het zomerseizoen aanbreekt, beginnen velen van ons weer te fantaseren over de tuin. Gaan we hem dit jaar eindelijk aanpakken en wat moderner maken? Met kleine aanpassingen kom je soms al een heel eind. We hebben hier drie populaire moderne tuinen voor jou op een rijtje gezet. Met welke wil jij aan de slag?

Industrieel

Wie heeft er tegenwoordig geen industriële kenmerken in het interieur? Deze stijl is voor binnen erg populair, maar ook buiten zien we het tegenwoordig voorbij komen. Een stoere tuin met authentieke elementen en harde materialen. Denk aan bakstenen muren, veel staal en oude fabriekswerktuigen zoals katrollen of een stoer vat. Heb je nu een border met een buxushaag erom heen? Deze kun je eenvoudig vervangen voor een border gemaakt van cortenstaal. Ook je tuinmeubels kun je van romantisch naar stoer vervangen. Denk bijvoorbeeld aan aluminium tuinmeubelen met strakke lijnen. Dit geeft de tuin die robuuste uitstraling.

Boho

Een totaal andere moderne look die we in de tuin zien is de boho-stijl. Met het eiland Ibiza in je gedachten, tover je je tuin om tot een eigen vakantieparadijsje. De boho-stijl staat voor gezelligheid en comfortabel loungen met elkaar. Een moderne loungeset mag dus niet ontbreken. Verder kun je deze stijl al snel in de tuin krijgen door de juiste decoratie in te slaan. Zoals leuke rotan items die je aan de muur kunt bevestigen of een mooie dromenvanger. Heb je de mogelijkheid om de schutting of overkapping wit te schilderen? Dan krijg je nog meer het strandgevoel in je tuin. Om het knusse gevoel af te maken mag de tuin wel druk aangekleed worden. Dus veel sierkussens, sfeervolle verlichting en misschien een leuk vloerkleed erbij. Zo hoef je niet de hele tuin te verbouwen, maar heb je door items toe te voegen toch die leuke boho-stijl.

Scandinavisch

Het laatste moderne tuinidee komt weg uit Scandinavië. Daar kennen ze een rustig kleurenpalet met zachte vormen. Daarnaast is hout erg kenmerkend voor deze stijl. Dit kun je in je tuin doortrekken door bijvoorbeeld een houten vlonder aan te leggen. Zorg er wel voor dat de houttinten in de tuin van lichte kleur blijven, dus ga niet voor donkerbruine tinten. Het Scandinavische design kun je terug laten komen door voor moderne meubelen te kiezen. Denk aan een witte kuipstoel aan je tuintafel of een lichtgrijze loungebank. Waar je bij de boho-trend de hele bank vol kleurrijke kussens hebt, is het bij Scandinavisch less is more. Hier houd je de kleuren en hoeveelheid decoratie rustig. Zo kan het genieten beginnen.