3 tips bij het creëren van een industrieel interieur

De industriële woonstijl is inmiddels al jaren wereldwijd erg populair. Naast dat een woning volledig in deze stijl ingericht kan worden, is het ook mogelijk om het te combineren met een andere stijl. Als je de stijl van jouw woning wat meer industrieel wilt maken, dan zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. In dit artikel geven we drie tips die je kunnen helpen bij het industrieel maken van de woning.

Zorg voor de juiste lampen

Als je de ruimte een industriële sfeer wilt geven dan zijn industriële lampen onmisbaar. Een industriële hanglamp is bijvoorbeeld niet meer weg te denken bij veel woningen. Met industriële lampen kun je een robuuste sfeer in huis creëren en daarmee zeker waarde toevoegen aan het interieur. Een industriële lamp kun je krijgen in verschillende soorten materiaal. Een materiaalsoort waar je zeker geen spijt van krijgt is aluminum. Een groot voordeel van aluminium is dat het weinig weegt. Hierdoor kun je de lamp indien gewenst eenvoudig verplaatsen.

Koop aluminium binnendeuren en kozijnen

Een andere optie waarmee je de look van je woning industrieel kunt maken, is door aluminium binnendeuren aan te schaffen. Aluminium deuren zijn stevig, eenvoudig te monteren en hebben een unieke uitstraling. Aluminium deuren kun je in diverse kleuren krijgen. Een kleursoort die tegenwoordig erg populair is, is zwart. Naast het vervangen van de deuren kun je ook de kozijnen vervangen. Hierbij zou je eventueel ook kunnen kiezen voor aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het goed bestemd is tegen uv-straling en bovendien niet gevoelig is voor verschillende temperaturen. Hierdoor ziet het aluminium er na jaren nog steeds ongeveer hetzelfde uit.

Indien je een industriële look wilt in de woonkamer en hier aluminium binnendeuren voor wilt gebruiken, dan kun je een kijkje nemen in het assortiment van https://aluprof.eu/nl. Zij zijn gespecialiseerd in aluminium en kunnen diverse unieke producten leveren.

Combineer aluminium met beton

Voor het creëren van een industrieel interieur, kun je het beste werken met aluminium en beton. De twee materiaalsoorten sluiten perfect op elkaar aan. Bij beton gaat het overigens niet alleen om de vloer of muren. Je kunt van beton namelijk ook andere producten kopen. Hierbij kan je onder andere denken aan een tafel of leuke accessoires.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.