3 tips voor de juiste binnenplant in jouw woonkamer 

Iedereen zou eigenlijk een aantal planten in huis moeten hebben. Dat komt het woonklimaat namelijk zeer ten goede. Een plant zorgt voor extra zuurstof in huis en maakt daarmee de lucht zuiver. Maar wist je dat een plant bijvoorbeeld ook fijnstof uit de lucht haalt? Dit wordt in de plant opgenomen, zodat je er zelf geen last van zult hebben. Bovendien zorgen planten voor een mooi aanzicht. Mits je ze goed verzorgt, kun je jarenlang plezier van planten hebben. Het is dan wel zaak om ze regelmatig te verpotten, omdat de wortels steeds meer ruimte opeisen. Maar hoe kies je de juiste plant voor de woonkamer? Drie nuttige tips! 

1. Licht of schaduw?

De ene plant staat graag lekker in de zon, de andere gedijt het beste op een schaduwrijke plek. Je zult dus bij de keuze voor je planten rekening moeten houden met de lichtinval in huis. Een cactus kun je bijvoorbeeld gerust in de volle zon zetten, ze groeien van nature ook in zeer zonrijke gebieden. Een Sanseveria daarentegen doet het prima op plekken waar de zon nauwelijks doordringt. Je ziet deze plant daarom vaak in kantoorruimtes waar de lichtinval beperkt is.  

2. Veel of weinig water?

De hoeveelheid water die een plant vereist, is een belangrijke factor om af te wegen. Als je bereid bent om zeer frequent met de plantengieter door het huis te gaan, maakt het niet veel uit welke soort je kiest. Ben je wat gemakzuchtig of heb je simpelweg niet voldoende tijd om je met de verzorging van de planten bezig te houden, dan kun je beter kiezen voor kamerplanten die weinig water nodig hebben maar desondanks een fraai plaatje opleveren. Let er wel op dat je zo’n plant dan niet meer water geeft dan goed is, anders zal de plant het niet overleven.  

3. Giftigheid

Heb je dieren die vrij rondlopen in huis, zoals een hond of kat? Houd er dan rekening mee dat ze kunnen gaan knabbelen aan je planten. Sommige planten zijn zeer giftig voor dieren, het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor XL kamerplanten zoals de goudpalm, dan weet je zeker dat je een fraaie plant neerzet waar je huisdier geen vervelende gevolgen aan overhoudt, als het dier zich onverhoopt een keer tegoed doet aan de bladeren ervan. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.