3x fantastische houten vloeren

VloerenExclusief

VloerenExclusief is al jarenlang dé specialist op het gebied van houten  vloeren voor betaalbare prijzen. Van A tot Z wordt alles door hen verzorgd; van het selecteren van planken, tot het leggen van de maatwerk vloer en de afwerking, zij nemen alles voor hun rekening. Tijdens dit proces vormen vakmanschap en kwaliteit de rode draad. Daarnaast garanderen zij een hoog niveau van verfijning en letten ze op de kleinste details. Op deze manier proberen ze er dan ook voor te zorgen dat jouw houten vloer zich onderscheidt van iedere andere vloer. Om dit aan te tonen laten we graag drie spraakmakende projecten zien waar het bedrijf aan mee heeft gewerkt.  

Houten visgraatvloer

Allereerst tonen we je graag deze fantastische houten visgraatvloer. Dit mooie legpatroon staat voor een klassieke en tijdloze uitstraling. Het is niet voor niets een vloer die nog steeds erg veel gelegd wordt. In dit geval werd deze nieuwbouwwoning volledig voorzien van een licht gerookte eikenhouten parketvloer. De vloer loopt door tot in alle ruimtes en ze weet daardoor allemaal aan elkaar te verbinden. Op de benedenverdieping werd gekozen voor een extra groot visgraatmotief, zonder velling en noesten. Zodat een strak totaalbeeld kon ontstaan. Het klassieke motief krijgt zo toch een moderne uitstraling en dat komt de rest van het interieur alleen maar ten goede. Een verdieping hoger ligt een houten vloer in een recht patroon. Deze lange vloerdelen zorgen ervoor dat de ruimtes optisch groter lijken. 

Landelijke uitstraling

De volgende woning laat zich kenmerken door een landelijk interieur met een moderne inslag. Het is een huis waar echt geleefd wordt en dat betekent dat de materialen die gebruikt worden tegen een stootje moeten kunnen. Daarom werd onder andere gekozen voor hout; houten balken, houten keukenfronten en prachtige houten vloeren. De parketvloer heeft een dertig centimeter brede plank waardoor wederom de ruimtelijkheid van de woning benadrukt wordt. Om te voorzien in een natuurlijke uitstraling is hier en daar een noest te herkennen. Bovendien zijn de planken een voor een gerookt in een rookmachine zodat de warme tint van het hout mooi naar voren komt.  

Warmte en rust

Tot slot was VloerenExclusief ook verantwoordelijk voor de houten vloer in dit prachtige, hedendaagse interieur. Binnen deze inrichting staan warmte en rust centraal. Daarom werd gekozen voor houten planken van tweeëntwintig centimeter breed in een lichte kleur. Het zorgt ervoor dat het zwart-wit kleurencontrast wat verzacht en niet hard aandoet, er heerst juist een gemoedelijke sfeer. Ook deze vloer werd gerookt om vervolgens afgewerkt te worden met een ultramatte lak. Deze lak zorgt ervoor dat hij zijn natuurlijke uitstraling behoudt en dat de planken zijn beschermd tegen bijvoorbeeld vuil of water.  

Daarnaast is deze vloer, net zoals vele andere houten vloeren van VloerenExclusief geschikt voor vloerverwarming en verkoeling. De opbouw van de planken werd namelijk aangepast waardoor ze geschikt zijn voor de meest nieuwe en meest moderne installaties.  

Meer informatie? 

Ben je geïnspireerd geraakt door deze waanzinnige houten vloeren, dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met VloerenExclusief. Zij luisteren naar jouw wensen en onderzoeken graag met jou wat eventuele mogelijkheden zouden kunnen zijn. Zo vind je altijd een vloer die past bij jouw interieur! 

Editor: Media team

Datum: 12-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: VloerenExclusief

Fotografie: Jurrit van der Waal