3x projecten met een autolift

Cardok

Cardok is een bedrijf dat bekent staat om zijn esthetische en compacte oplossingen op het gebied van ruimtebesparing. Een van de oplossingen die zij bieden is de Cardok Carlift. Dit is een compacte autolift die ondergronds parkeren makkelijk maakt. Op een fijne en functionele manier verleend de lift toegang tot iedere ondergrondse parkeerplaats. De klassieke rijhelling kan hierdoor verdwijnen en dat bespaart bijzonder veel ruimte.

Klassieke autolift

Het eerste project laat de klassieke Cardok Carlift zien en die werkt als volgt; op de begane grond kunnen de bewoners hun auto op een eenvoudige manier de lift in rijden. Vervolgens blijven zij in de autolift zitten terwijl de autolift langzaam naar beneden zakt. Hierna kunnen de bewoners de lift weer uit rijden om de auto in de kelder of het souterrain te parkeren. Dit waanzinnige project laat dan ook precies zien hoe de Cardok Carlift optimaal gebruikt kan worden.

Hydraulische scharen

De volgende autolift werd in een waanzinnige woning geplaatst en kon daardoor volledig naar wens vormgegeven worden. De glazen wand zorgt er niet alleen voor dat de kelder en de lift een stuk lichter worden en ruimtelijker ogen, maar toont ook aan hoe de lift werkt. Er werd gekozen voor een Carlift met een hydraulische scharen. Deze scharen klappen op een langzame en geruisloze manier open of dicht waardoor de auto zich van boven naar beneden kan verplaatsen. Het is dé perfecte manier om mooie auto’s, zoals dit exemplaar, veilig te parkeren.

Autolift, souterrain, Cardok

Esthetiek en functie

Ook dit laatste project mocht niet in dit rijtje ontbreken. Deze woning werd op een royale manier onder keldert. De kelder dient als parkeerplek en tevens opslag plek van allerlei exclusieve auto’s. Door een autolift te installeren staan de auto’s veilig en blijven ze ondanks alle weersomstandigheden mooi. Deze lift werkt opnieuw doormiddel van de hydraulische scharen en past qua design ook perfect bij de rest van het souterrain. De autolift is een prachtige functionele oplossing, waar ook deze autoliefhebbers van gecharmeerd zijn.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 15-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cardok