3x projecten met natuursteen Lapide

NG Bouwen met Natuursteen

Bij NG Bouwen met Natuursteen kun je terecht voor de meest uitzonderlijke toepassingen van natuursteen. Graag laten we je dan ook kennis maken met hun natuursteen Lapide collectie. Deze collectie kenmerkt zich door zijn elegante, natuurlijke, moderne en duurzame uitstraling. Dit komt doordat de Lapide metselstenen strak afgezaagd zijn en daarmee eenvoudig voorzien in een moderne look. De steen kent onbegrensde mogelijkheden in afmetingen, bewerkingen en kleur. Kies bijvoorbeeld voor sfeervol Travertin of ga voor de robuuste gneis sortering Pilsen. Daarnaast is natuursteen Lapide perfect te combineren met andere natuurlijke materialen.

Natuursteen, gevelbekleding, NG Bouwen met Natuursteen

Modern en natuurlijk

Een prachtig voorbeeld waarbij Lapide is toegepast is deze strakke villa. De gevel van deze schitterende woning bestaat voor het grootste gedeelte uit hout, donker stucwerk, natuursteen en glaspartijen. Door deze combinatie gaat de woning volledig op in zijn natuurlijke omgeving. Het natuursteen dat is gebruikt voor dit project is de sortering Lapide Rome Antiek. Dit is een zeer unieke Travertin sortering, die strak gezaagd is in een langformaat. Hierdoor voorziet de steen in zowel een modern als natuurlijk uiterlijk.

Uniek lijnenspel

Ook de gevel van deze modern energie neutrale villa is voorzien van Lapide. In dit geval is gekozen voor Lapide Pilsen. Deze sortering staat erom bekend de sfeer van echt natuursteen te vangen en te combineren met strakke lijnen, voor een hedendaagse uitstraling. Met betrekking tot deze woning is de sortering op traditionele wijze verwerkt, met een dunne lintvoeg. Hierdoor is een uniek lijnenspel ontstaan dat de architectuur van de woning uiteindelijk alleen maar ten goede komt.

Lapide strips 

NG Bouwen met Natuursteen heeft ook veel Lapide sorteringen beschikbaar in het strip formaat. In de volgende villa is dan ook een combinatie van Lapide natuursteen en Lapide strips toegepast. Strips staan bekend om hun beperkte muurdikte. Hierdoor zijn ze in vrijwel iedere situatie toe te passen. In dit geval wisten de strips deze indrukwekkend woning te sieren.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 17-08-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living