3x spraakmakende projecten met natuursteen

The Flagstone Company

Het exterieur en dan met name het vooraanzicht van de woning dient als het visitekaartje voor de rest van het huis. Dit is het eerste dat mensen van de straatkant kunnen zien en het is ook hetgeen dat hen eventueel nieuwsgierig maakt naar de rest van de woning. Daarom wordt steeds vaker gekozen voor mooie gevelbekleding, zoals natuursteen. Door natuursteen te verwerken in de gevel geef je jouw woning direct een krachtige en stijlvolle uitstraling. Natuursteen is in erg veel verschillende soorten en maten te verkrijgen en daarom past het materiaal bij vrijwel iedere bouwstijl. The Flagstone Company is hiervan op de hoogte en verwerkte het product al in talloze bouwwerken.  

Natuurlijke villa

Eén van de projecten waarin een natuursteen sortering van The Flagstone Company werd verwerkt, is deze prachtige villa. In een bosrijke omgeving staat deze woning die gebouwd werd met zijn omgeving in gedachten. Het omvangrijke, ruimtelijke huis heeft abstracte vormen. Dit wordt nog meer benadrukt in de details. Om ervoor te zorgen dat exterieur van de woning niet te hard wordt werden verschillende delen van de gevel opgebouwd met natuursteen. Hiervoor werden de Rocks Oranje Steenstrips van The Flagstone Company gebruikt. Het geeft de villa een luxe uitstraling en het zorgt ervoor dat de villa één wordt met de natuur.  

Architectuur: Kabaz Architectenbureau Laren

Modern bouwwerk

Ook in een schitterend modern bouwwerk werd het natuursteen van The Flagstone Company verwerkt. Deze villa ligt aan het water en kent een kubistische vorm. Om de woning een authentiek uiterlijk te geven werd een mooie combinatie gemaakt van wit stucwerk, houten elementen, grote raampartijen en natuursteen. Het betekent dat de villa, naast zijn moderne uitstraling, ook ietwat landelijk oogt. Daarnaast werd het natuursteen van The Flagstone Company ook verwerkt in het interieur van de woning. Hierdoor ontstond een totaalconcept waarbinnen alles feilloos op elkaar werd afgestemd.  

Architectuur: BAAS architecten

Combinatie van stijlen

Tot slot tonen we je graag nog compleet ander ontwerp, waarbij wederom gebruik gemaakt werd van natuursteen. De woning toont een prachtige combinatie tussen de Gooische en Kempische stijl. Hierdoor werd de villa niet eentonig en is de handtekening van de architect duidelijk te herkennen. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat de Geopietra Steenstrips van The Flagstone Company verwerkt moesten worden in het exterieur van de woning. Het resultaat is adembenemend; de woning is een waar statement geworden. Door de gedetailleerde manier van werken en een unieke ontwerpstijl werd het maximale uit de producten van The Flagstone Company gehaald.  

Architectuur:  AA + Architecten Ontwerpbureau BV
Aannemer: Bouwbedrijf Middendorp

Meer over The Flagstone Company 

De producten van The Flagstone Company kunnen dus in talloze bouwwerken verwerkt worden. Dit komt door de sfeer die het natuurlijke product oproept. Een gevel met natuursteen is robuust, ambachtelijk, stijlvol en authentiek. Ben je hierdoor geïnspireerd geraakt? Dan kun je altijd een kijkje nemen op hun website. Hier vind je het volledige assortiment en nog meer inspiratie, zodat je je alvast kunt oriënteren. Mocht je specifieke vragen hebben of het natuursteen in het echt willen bewonderen, dan kun je terecht in het Experience Centre. Hier zal het team jou de volledige aandacht geven en adviseren op het gebied van natuursteen en de mogelijkheden. 

Editor: Media team

Datum: 12-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living