3x spraakmakende projecten van VloerenExclusief

VloerenExclusief

De vloer is een van de belangrijkste sfeerbepalers in huis. Dat komt doordat hij samen met de muren het canvas vormt voor het verdere interieur. Het is dan ook niet vreemd dat je opzoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige vloer die volledig past bij de inrichting die jij voor ogen hebt. Je bent dan bij VloerenExclusief aan het juiste adres, zij produceren al jaren maatwerk vloeren van een ongekende kwaliteit. Ze onderscheiden zich door de hoogwaardige uitstraling en de unieke afwerking van de vloeren. Hierdoor zien ze er niet alleen spraakmakend uit, maar gaan ze ook nog enorm lang mee. Om te tonen waar het bedrijf toe in staat is, hebben een aantal projecten voor je op een rijtje gezet.  

Een warme basis 

Het interieur van dit schitterende appartement laat zich het beste omschrijven als harmonieus, contrastrijk en persoonlijk. Daarom werd gekozen voor prachtige houten vloeren van VloerenExclusief, ze zorgen namelijk voor een warme basis. In de leefruimtes is een houten vloer met een visgraatmotief toegepast en in de overige ruimtes een vloer met rechte planken. De planken zijn op dezelfde manier bewerkt waardoor een mooie eenheid in uitstraling kon ontstaan. Het hout werd in een rookmachine behandeld om daarna via een zogenaamd ‘nat kiezelverouderingsproces’ op kleur gebracht te kunnen worden. Dit betekent dat het hout in een bad met kiezels wordt geschud, waardoor vocht de plank in kan komen. Is dit opgedroogd, dan zal je zien dat het hout een warme toon heeft gekregen.  

Een natuurlijke uitstraling 

Als je goed kijkt ontdek je hoe een doordachte materiaalkeuze, een slim lichtplan, een kloppend kleurenpalet en verschillende eyecatchers, het interieur van deze woning vormen. Om toch eenheid te creëren werd de eikenhouten vloer, woning breed, in verschillende ruimtes gelegd. Deze vloer vormt dan ook echt de basis van het interieur. Er werd gekozen voor extra brede vloerdelen, die voorzien in een luxe uitstraling. De planken werden handmatig gebrand met een vuurbrander, waardoor ze een diepdonkere kleur hebben gekregen. Het zachte hout werd vervolgens van de planken afgeborsteld, zodat de tekening van het hout ook goed tot zijn recht kon komen. Daarna werden de planken gebleekt en gespoeld, voor een mooi contrast. Hierdoor kreeg de vloer toch nog een natuurlijke uitstraling.  

Een eikenhouten vloer 

De warmte en uitstraling van echte eiken vloeren zijn niet volledig na te bootsen, daarom is de échte eiken vloer weer helemaal terug van weggeweest. VloerenExclusief heeft in deze schitterende woning werkelijk een prachtexemplaar mogen leggen. Het gaat hier om Europees eiken, deze planken zijn breed en meermaals afgelakt, om het karakter van hout volledig intact te houden. Kenmerkend voor deze rustieke plank is de rustige uitstraling met weinig noesten en minder kleurschakeringen. Om het geheel toch spannend te houden kozen de opdrachtgevers ervoor om een plankenvloer af te wisselen met een visgraatmotief. Hierdoor krijgt iedere ruimte een eigen beleving.  

 

Hebben deze projecten jouw interesse gewekt? Dan ben je vast benieuwd naar wat VloerenExclusief allemaal nog meer te bieden heeft. Neem dan ook gerust een kijkje op de website of neem vrijblijvend contact op. Ze helpen je graag verder!  

Editor: Media team

Datum: 19-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: VloerenExclusief

Fotografie: Jurrit van der Waal