3x Zwembad trends

Willy Naessens Swimming Pools

Het jaar 2022 is nu echt van start gegaan. De zomer komt steeds dichterbij en dat brengt veranderingen met zich mee. Waar we eerst de focus voornamelijk op binnen hadden liggen, verschuift deze nu geleidelijk aan naar de tuin. Het voorjaar is dé perfecte tijd om jouw tuin onder handen te nemen zodat deze helemaal ready is voor lekker weer. En wat mag er nu niet missen op een zomerse middag? Juist, een zwembad! Willy Naessens Swimming Pools, specialist op het gebied van zwembaden, neemt je mee in drie trends op het gebied van zwembaden. Van overloopzwembad tot speciale plages om te zonnen!

Overloopzwembaden - Willy Naessens, the art of living

Wanneer je de wens hebt om een zwembad te realiseren in je tuin, is het belangrijk hier goed over na te denken. Over het algemeen heb je voornamelijk in de zomer plezier van een zwembad. Toch is het ook belangrijk om na te denken hoe het zwembad in de winter er uitziet. Het wordt een prominent onderdeel van de tuin. Willy Naessens Swimming Pools maakt alle zwembaden op maat. Of je nu kiest voor een overloopzwembad of een zwembad met skimmers, ieder bad kan aangepast worden naar jouw wensen. De adviseurs van Willy Naessens Swimming Pools staan klaar om jou te adviseren zodat het zwembad een naadloze aansluiting vindt bij de rest van het tuinontwerp. Ga vooral voor een ontwerp wat voor langere tijd meegaat, maar kijk zeker ook eens naar deze zwembadtrends voor 2022.

Plage om te zonnebaden

Zon en een zwembad zijn zo goed als verbonden aan elkaar. Niet zo gek dus dat er steeds vaker voor een zogenoemde ‘plage’ wordt gekozen. Een plage is een strook van ongeveer een meter breedte over de kortste zijde van het zwembad. De plage is multifunctioneel: ze dient om je rolluik in op te bergen maar dient ook als zitbank om op te zonnebaden of te kletsen met vrienden of familie.

Overloopzwembaden - Willy Naessens, the art of living

Tegels tegels tegels

Tegels op zichzelf zijn natuurlijk niks nieuws. Tegels worden al jaren buiten gebruikt voor de bestrating van paden en terrassen. Tegels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, formaten en kleuren. Op die manier is er altijd wel een variant die matcht bij jouw eisen. Waarom staan tegels dan toch in dit lijstje? Steeds vaker worden tegels gespot als grens tussen water en tuin. In plaats van de standaard liner wordt er gekozen voor een tegel naar smaak. Keramisch of natuursteen? Het kan de dag van vandaag allemaal. Tegels zijn duurzaam en zorgen voor een extra chique en strakke look. Bijkomstig voordeel is dat je een perfecte eenheid kan creëren. Gebruik dezelfde tegel door de gehele tuin om ruimtelijkheid en harmonie te bewerkstelligen.

Overloopzwembaden

De meest gekochte zwembaden zijn nog steeds die met skimmers. Een skimmer is het afzuigpunt van een zwembad. Het wateroppervlak, ook wel waterlijn genoemd, is daardoor vaak 10 cm onder de zwembadrand. Toch wordt het aandeel overloopzwembaden jaar na jaar groter. Bij een overloopzwembad loopt het water letterlijk over de boordsteen heen. Daardoor krijg je een spiegeleffect. 1 groot vlak met water. Esthetisch een echt pareltje.

Prive zwembad, Willy Naessens, The Art of Living

Over Willy Naessens Swimming Pools

Alles is mogelijk bij Willy Naessens Swimming Pools. Zij werken aan de hand van een trajectbegeleider die met jou gaat kijken wat jouw wensen zijn en wat er mogelijk is. Een groot zwembad, een klein zwembad, binnen- of buitenzwembad, alles is mogelijk. Vervolgens realiseren zij jouw droomproject tot in de details. Dit ontzorgt jou niet alleen, maar je hebt ook een bepaalde zekerheid. Want zwembaden bouwen behoort al jarenlang tot de specialiteiten van dit bedrijf.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 08-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living