4 ideeën voor een badkamer make-over

Is je badkamer toe aan een opfrisbeurt, maar is het te vroeg voor een volledige badkamerverbouwing? Er zijn verschillende opties wanneer je je badkamer een make-over wilt geven. Lees snel verder en ontdek de vier leukste ideeën voor een badkamer make-over.

Idee 1: ga voor nieuwe kleuren

Een van de eenvoudigste manieren om je badkamer een make-over te geven, is door te kiezen voor nieuwe kleuren. Is je huidige badkamer wit en zijn er veel vlekken zichtbaar? Geef je badkamer dan een opfrisbeurt door te kiezen voor nieuwe kleuren zoals beige, blauw of zwart. Zorg er wel voor dat de badkamer een mooi geheel blijft vormen. Je wilt natuurlijk wel dat de verf goed aansluit op de kleur van de tegels en de badmeubels.

Heb je alleen tegels in de badkamer? Kies een kleurpalet dat jij mooi vindt en schilder de tegels eenvoudigweg over. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor speciale verf nodig hebt!

Idee 2: voeg nieuwe accessoires toe

Door eens in de zoveel tijd te kiezen voor nieuwe badkameraccessoires, creëer je steeds weer een andere uitstraling. Vervang je standaard spiegel door een badkamerspiegel met verlichting, kies voor een nieuwe kleur handdoeken en plaats enkele planten in de ruimte. Zorg er hierbij altijd voor dat alle accessoires goed aansluiten op de stijl van je badkamer.

Tip: kies voor accessoires in vier verschillende kleuren en verander de kleur per jaargetijde. Zo weet je zeker dat je badkamer nooit verveelt!

Idee 3: vervang de tegels

Het vervangen van de tegels is natuurlijk een grotere klus, dan wanneer je alleen de kleuren of accessoires aanpast. Echter, kun je met alleen het vervangen van de tegels een compleet andere badkamerstijl creëren. Beschik je nu nog over een traditionele badkamer met kleine tegels? Vervang deze dan door grote tegels van natuursteen. Tegels van natuursteen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren in afwerkingen, waardoor er altijd een tegel is die bij jouw stijl past.

Wist je dat je ook kunt kiezen voor een accentmuur? Denk hierbij aan een gouden hexagon muur of blauwe mozaïekwand. Dit is aanzienlijk minder werk, terwijl je hetzelfde resultaat bereikt.

Idee 4: kies voor nieuwe badkamermeubels

Vertonen je huidige badmeubels tekenen van ouderdom? Vervang dan alle badkamermeubels. Kies voor een nieuw wastafelmeubel en combineer deze met een bijpassende kolomkast en een uniek badmeubel. Hier kun je al je toiletartikelen en handdoeken in kwijt. Bovendien ontstaat er een geheel nieuwe uitstraling en een gevoel van eenvoud, wanneer de meubels goed bij elkaar passen.