4 tips om jouw werkplek op te leuken

Is jouw werkplek nogal saai? Dan komt dit jouw productiviteit mogelijk niet ten goede. Hierdoor verzet je misschien minder werk dan je lief is. Gelukkig kun je dit betrekkelijk makkelijk verhelpen. Hoe? Door jouw werkplek op te leuken. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje om jouw werkplek op te leuken.

1. Kies voor bureauaccessoires

Op het bureau van de gemiddelde werknemer staat alleen het hoognodige, zoals een computerscherm. Verder ligt er waarschijnlijk pen en papier en mogelijk staan er nog wat andere spullen die je nodig hebt om jouw werk uit te voeren. Als dit het enige is, ziet jouw bureau er ongetwijfeld wat saai uit. Overweeg in dat geval eens om jouw bureau op te leuken met bureau accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jouw familie en/of vrienden op jouw bureau zetten. Je kunt ook een aantal leuke, kleurrijke accessoires kopen, zoals pennen- en opbergbakjes.

2. Voorzie muren van een kleurtje

Staat jouw bureau in een ruimte met uitsluitend witte muren? Dan kunnen we wel stellen dat jouw werkplek nogal saai is. Dit kan ten koste gaan van jouw productiviteit. Overweeg in dat geval om één of meerdere muren van een kleurtje te voorzien. Kies bij voorkeur voor een lichte, vrolijke kleur. Dit komt jouw gemoedstoestand ongetwijfeld ten goede. En wanneer je vrolijk bent, verzet je vaak meer werk. Kijk daarom niet alleen naar jouw bureau als je jouw werkplek wilt opleuken, maar ook naar de ruimte.

3. Decoreer jouw werkplek

Heb je geen zin om een muur verven? Of ziet jouw baas dit niet zitten? Dan denk jij misschien dat je jouw werkplek enkel op kunt leuken met hippe bureau accessoires. Toch is dit niet helemaal het geval. In plaats van verf kun je namelijk ook kiezen voor wanddecoratie. Hang bijvoorbeeld een leuk schilderij op aan de muur. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal planten te plaatsen op of in de buurt van jouw bureau neer te zetten. Met planten zorg je niet alleen voor meer kleur op jouw werkplek, ze zorgen ook nog eens voor een hogere productiviteit en meer creativiteit.

4. Zorg voor inspiratie

Wil je dag in dag uit zoveel mogelijk werk verzetten? Dan moet jouw werkplek inspirerend zijn. Dit bereik je niet door enkel wat accessoires op jouw bureau neer te zetten. Met een kleurtje op de muur of planten rondom jouw bureau is dit wel mogelijk. Toch bereik je hier mogelijk niet het gewenste effect mee. In dat geval bieden inspirerende quotes mogelijk uitkomst. Je kunt zo’n quote in een fotolijstje op jouw bureau zetten of ophangen aan de muur.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.