4 tips voor duurzaam wonen

We hebben allemaal de taak om ons best te doen om de negatieve invloed die we op het milieu hebben te verminderen. Dit betekent dat het belangrijk is voor elk modern gezin om duurzaam te leven. Het uiteindelijke doel is dat we samenwerken aan een wereld waarin er geen verspilling is. We zouden ons moeten inzetten voor een groene levensstijl waarbij we niet alleen dingen gebruiken, maar ze ook opnieuw gebruiken en recyclen, zodat we een duurzame gemeenschap vormen. Om dichter bij dat doel te komen, moeten we een eerste stap zetten. Hier zijn vijf suggesties om duurzaam te leven in je huis.

Gebruik milieuvriendelijke doucheproducten

Het is echt makkelijk om milieuvriendelijker te wonen. Je kunt het ene product simpelweg vervangen door het andere. Shampoo bars van www.puurmieke.nl zijn bijvoorbeeld een milieuvriendelijkere keuze dan vloeibare shampoo. Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van een solide blok, wat resulteert in minder verpakking en minder afval. Ze worden ook verpakt in biologisch afbreekbaar papier of karton, waardoor hun impact op het milieu nog verder wordt verminderd.

Verlicht met LED

Overstappen op LED-lampen in je huis is een andere makkelijke verandering die je kunt maken om duurzamer te leven. LED-lampen produceren meer licht met minder energie dan traditionele gloeilampen, wat betekent dat dezelfde verlichting veel minder elektriciteit verbruikt. Hoe minder elektriciteit we gebruiken, hoe minder je betaalt om je huis te verlichten. LED-lampen hebben ook een veel langere levensduur. Dus hoewel ze misschien iets duurder zijn om te kopen, bespaar je uiteindelijk meer geld en verbruik je minder energie gedurende de levensduur van een lamp.

Denk na over je waterverbruik

Waterverbruik is zelf een belangrijk en vaak over het hoofd gezien element van duurzaam leven. Dat maakt het nog een geweldig gebied om te overwegen als je nadenkt over hoe je duurzamer kunt leven in je huis. Er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om waterverbruik te verminderen. Een kraan uitzetten tijdens het tandenpoetsen kan wel 13 liter water per dag besparen. Het gebruik van een efficiënte vaatwasser in plaats van met de hand afwassen is een andere geweldige manier om water te besparen. Als je met de hand wast, zorg er dan voor dat je een kom vult in plaats van de kraan te laten lopen. Speciale douchekoppen zijn nog een handige tip, ze kunnen de waterstroom verminderen terwijl je die prettige douche-ervaring behoudt.

Houd het schoon met de airco

Het is niet altijd mogelijk om de hete zomerdagen door te komen zonder wat hulp van airconditioning. Maar er zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat airconditioning zo duurzaam mogelijk is. Het eerste deel is ervoor zorgen dat je een unit krijgt die bij de kamer past. Het heeft geen zin om de krachtigste unit ter wereld te krijgen voor een opslagkast. Daarnaast is het belangrijk om alle ramen en deuren te sluiten voordat je de airco gebruikt; deze is ontworpen om één kamer koel te houden, niet om de hele buurt te koelen. Het regelmatig schoonmaken van je filters is ook een handige truc; hoe schoner de luchtfilters zijn, hoe minder energie je airconditioner nodig heeft om te werken. Dus, wil jij ook duurzamer wonen? Volg deze tips!