4 tips voor een verhuizing zonder gedoe

Verhuizen kan een stressvolle en tijdrovende onderneming zijn. Het inpakken, organiseren, en fysiek verplaatsen van al je bezittingen is geen kleinigheid. Gelukkig zijn er manieren om de chaos te minimaliseren en een soepele overgang te garanderen.

1.     Regel goede hulp

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alles zelf te doen, is het inhuren van professionele verhuishulp vaak de moeite waard. Ervaren verhuizers hebben de expertise om zware meubels te tillen, breekbare items te beschermen en efficiënt te laden en lossen. Dit vermindert niet alleen het risico op schade aan je bezittingen, maar bespaart je tijd en energie. Met een verhuisservice uit Amsterdam of andere plaats weet je zeker dat je spullen veilig vervoerd en verplaatst worden. 

2.     Let goed op bij het inpakken

Het hebben van de juiste verpakkingsmaterialen kan het verschil maken tussen een soepele verhuizing en een grote chaos. Zorg kwalitatief goede verhuisdozen, inpakpapier, bubbelplastic, tape en labels. Verhuisdozen kunnen je kopen bij onder andere de bouwmarkten. Het kan ook de moeite waard zijn om bij vrienden of familie te informeren. Vaak staat er nog wel dozen op zolder, die misschien wel hergebruikt kunnen worden. Maar controleer ook daarbij goed de stevigheid van het herbruikbare materiaal. Zorg ervoor dat je dozen stevig zijn en van vergelijkbare grootte, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gestapeld in de verhuiswagen. 

3.     Begin op tijd

Of je je huisraad nu zelf gaat verhuizen, of het uitbesteed aan een verhuisbedrijf uit Amsterdam of omgeving: een van de meest voorkomende fouten bij verhuizen is het onderschatten van de tijd die het kost om alles voor te bereiden. Begin zo vroeg mogelijk, bij voorkeur al een paar maanden voor je daadwerkelijke verhuisdatum. Maak een checklist van alle taken die moeten worden uitgevoerd, zoals het verzamelen van verpakkingsmaterialen, het sorteren en opruimen van onnodige spullen, en het plannen van hulp.

4.     Maak een indeling voor je nieuwe woning

Pak je spullen in je oude huis in met in je achterhoofd je nieuwe woning. Waar wil je welke spullen kwijt op je nieuwe stek? Je kunt hier al rekening mee houden bij het inpakken en labelen van de dozen. Meet de kamers in je nieuwe woning op en maak een plattegrond van de indeling van je meubels voordat je begint met uitpakken. Dit zal je helpen bij het nemen van beslissingen over welke spullen je meeneemt en waar ze het beste passen. Zo pak je niet alleen georganiseerd ín, maar straks ook úit!